Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Adı: Yakup Soyadı: ÇİFTÇİ No: Konu: Otobiyografi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Adı: Yakup Soyadı: ÇİFTÇİ No: Konu: Otobiyografi"— Sunum transkripti:

1 Adı: Yakup Soyadı: ÇİFTÇİ No: Konu: Otobiyografi Bölüm: İlk öğretim matematik öğretmenliği

2 Hayat hikayem

3

4 Ağrı Taşlıçay Bayram yazı Köyünde dünyaya geldim.
Altı kardeşiz biz,dört kız iki erkek kardeşiz. Evin 3.çocuğuyum ve ilk erkek çocuklarıyım. Annem ve babam benim; küçükken çok yaramaz aynı zamanda zeki olduğumu söylüyorlar. Çok şımarık yetiştirildiğim için kimsenin dediğini yapmıyordum, kendi bildiğimi yapardım. Küçükken annemi çok severdim, gittiği her yere bende onunla gidiyordum.

5 İlkokul Dönemi İlkokulu Bayram yazı Köyün de okudum.
Okula ilk başladığımda okulu hiç sevmiyordum. Okul bana çok tuhaf geliyordu. Öğretmenlerimin beni sevmeleri, benim okulu sevmeme büyük katkı sağladılar. İlkokulumun en güzel yılları 4 ve 5. sınıf yılları oldu.

6 5. sınıfın sonumda bursluk sınavına girdim ve sınavı kazandım.
Sınavı kazanmam beni çok sevindirdi, okulu ve okumayı daha da sevmeye başladım. Bu sınav benim kendime olan güvenimi artırdı. Ailem benim okumamı daha çok istemeye başladılar. Onlarında desteğiyle derslerime daha fazla çalışmaya başladım.

7 Ortaokul dönemi Ortaokulu Taşlıçay Yavuz Selim ilk öğretim okulunda okumaya başladım. Köy eğitimi ile ilçe eğitiminin arasında büyük fark vardı. Bundan dolayı dersler de çok zorlanıyordum. 6. sınıfın ilk ayları çok sıkıcı geçti. İlk dönem bittikten sonra; okul ortamına ve derslere alışmaya başladım. Derslere ilgim artmaya ve çalışmaya başladım. Okulun 7 ve 8. sınıftaki günlerim çok hızlı ve güzel geçti.

8 Lise dönemi Liseyi Taşlıçay Lisesinde okudum.
Derslerime olan ilgim daha da artmıştı ve çok iyi çalışıyordum. Üst sınıflardaki öğrencilerden sürekli faydalanmaya çalışıyordum. Bu dönemde bir nevi bilgi konusunda çok açtım; bir türlü bilgiye doyamıyordum. Lise dönemde top oynamayı çok seviyordum ve spora zaman ayırıyordum. Çevreme çok dikkat ediyordum. Ahlaklı, dürüst ve çalışkan kişiliğe sahip arkadaş ortamım vardı.

9 Çalışkan olduğumdan dolayı; öğretmenlerim benimle çok ilgileniyor ve bana çok destek çıkıyorlardı. Derslere nasıl çalışmama yol gösteriyorlardı. Öğretmenlerime karşı çok saygılıydım. Ailemin benden beklentileri vardı. Bundan dolayı sadece kendimi derslere verdim. Özellikle lisenin son dönemlerinde hayattan resmen kopuk yaşadım. Lise3. sınıftayken dershaneye gitmeye başladım.çok başarılı olduğumdan dolayı 4. sınıfta dershaneye ücretsiz gittim.

10 Hafta sonları köyden ağrıya gelirken ulaşım sıkıntısı yaşıyordum.
Lise döneminde ders çalışırken hedefim pedere bölümünü kazanmaktı. Öss konularında çok bilgiliydim ama bu bilgilerimi denemeler yansıtamıyordum. Sınava girdim ve sınavı kazanamadım, sınavı kazanamam beni hayal kırıklığına uğrattı. Ailem beni tekrar sınavlara hazırlanmamı istediler. Dershane dönemi çok güzel ve eğlenceliydi. Dershane dönemde her öğrencini çektiği sıkıntıları bende çektim.

11 Hazırlık dönemim çok sitıresli geçti.
Sınava az kalmıştı kendimi motive etmeye çalışıyordum. Sınav gününde sınavı bir deneme olarak gördüm; öyle sınava girdim. Sınav açıklandı beklediğim puanı alamadım. Tercihleri verdim; Mersin Üniversitesi iktisat ingilizce bölümünü kazandım.

12 Öğrenim gördüğüm kurumlar
Ağrı Final Dershanesi Taşlıçay Lisesi Taşlıçay Yavuz Selim İlköğretim Okulu Bayram yazı İlkokulu Mersin üni. Eskişehir anadolu üni.  Ağrı aicuni

13 Üniversite dönemi Üniversite ortamı bana çok yabancı geliyordu.
Bunun temel sebebi kültürel farklılık ve sosyal ortamların farklı olmaları. Üniversiteyi orda üç dürt ay okuyabildim. İngilizce bana çok zor geldiğinden bırakmak zorunda kaldım. Ağrıya geldim tekrar hazırlanmaya başladım. Bu hazırlık döneminde bende heyecan ve sitres yoktu. Bunun sebebi üniversite ortamını görmem ve üniversitenin bana basit gelmesiydi. Sınava girdim yine beklediğim puanı alamadım.

14 Tercih verdim ve Eskişehir Anadolu üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümünü kazandım.
Eskişehir’i tercih etmemin sebebi evimizin oraya taşınmasıydı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi çok güzel bir okuldu. 2012 yılında eğitim sisteminin değişmesiyle sınıf öğretmenliğinin kpss puanını yükselmesinden dolayı üniversiteyi bıraktım Gene dershane yolunu tutmadım. Bu sefer evde kendim hazırlanmaya başladım. Sınava girdim ve sayısal bölümün üzerinden tercih verdim.

15 Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ilk öğretim matematik bölümünü kazandım.
İşte arkadaşlar gördüğünüz gibi buradayım Bu bölüme severek ve isteyerek geldim. Ağrıyı tercih etmemin sebebi benim memleketim olmasındandır. Ağrı üniversitesi tam olarak yeni olduğu halde çok güzel bir yapılanma sistemine sahip. Kendi memleketim olduğu için yabancılık çekmiyorum. Çünkü çoğu insanı tanıyorum, hep arkadaş ve akrabam var.

16 Eskişehir’deki hayatım
2011’in sonunda evimiz Eskişehir taşındı. Eskişehir’e taşınmamızın temel sebebi akrabalarımızın orada yaşamasıydı. İlk yıl yabancılık ve memleket özlemini çekiyorduk. Burda yaptığı gibi orda da çiftçilik yapmaya devam ediyoruz. Eskişehir’e ve çevreye alıştıktan sonra burayı sevmeye başladım. Şimdi Eskişehir benim ikinci memleketim oldu Eskişehir’in Beylikova İlçesinin Parsibey Köyü çok yeşil ve ağaçlık bir yapıya sahiptir.ilçenin en güzel köyüdür. Porsuk çayırı köyün hemen yanından geçiyor. Meyve çeşitlerinden hemen hemen hepsi yetişir . Eskişehir’deki hayatım

17


"Adı: Yakup Soyadı: ÇİFTÇİ No: Konu: Otobiyografi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları