Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
FATURALAMA USUL VE ESASLARI 4. ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZM KONGRESİ HAST. İŞLTM. UZM. MEHMET ZİYA KELAT ŞUBE MÜDÜRÜ

2 KAPSAM 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Milletler arası İkili Mütekabliyet kapsamına girmeyen Yurt dışından tedavi olmak amacı ile ülkemize gelenler ile turist olarak ülkemizde bulunduğu sırada sağlık hizmeti ihtiyacı ortaya çıkan kişiler bulunmaktadır.

3 DAYANAK Bu kapsamda sunulacak sağlık hizmetleri için 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nun 3 üncü maddesi (c) bendi uyarınca ayrı bir ücret olarak belirlenmiştir. Belirlenmiş olan fiyat tarifesi üzerinden sağlık hizmeti sunulacaktır.

4 Fiyat Tarifesi EK-7; Diş Tedavileri Puan Listesi
EK-8 ; Hizmet başına ödeme yönteminde sağlık hizmeti bedellerinin yer aldığı liste EK-9; Tanıya Dayalı İşlem Listesi ( paket) EK-5B Basit tıbbi sarf malzemesi EK-5B.doc EK-5A1, EK5A2, EK5D tıbbi malzeme listeleri

5 FİYAT TARİFESİ Fiyat tarifesinde iki önemli husus göz önünde bulundurulacaktır. Ekli listede belirlenmiş olan işlemlere ait fiyat listesi üzerinden SUT eklerine göre yapılmış olan düzenlemeler ile yeni oluşturulmuş fiyat tarifesi

6 Kamu Hastaneleri Fiyat Listesi
Ekli listede belirtilen işlemlerin yapılması halinde ekli listedeki fiyatlar esas alınacaktır. kamu-fiyat-listesi_son.xls Ekli listede paket ücretlere maksimum 6 günlük yatak ve refakat ücreti, 2 günlük yoğun bakım hizmeti, hekim ücreti, tanıya dayalı işlemlerde yapılan tetkikler, kullanılan ilaçlar ve EK-5B’de yer alan basit sıhhi sarf malzemeleri dahildir.

7 HİZMET BAŞI ÜCRETLENDİRME
Ekli listede yer almayıp Sağlık Uygulama Tebliği eklerinde SUT eki EK-7, EK-8 yer alan işlemler için ödemeye esas puanlar ile katsayı (2,372) belirlenmiş olup işlem bedeli ilgili puan ile katsayının çarpımı sonucu bulunacak tutar üzerinden hizmet verilmesini,

8

9 EK- 9’a GÖRE ÜCRETLENDİRME
Ekli listede yer almayıp Sağlık Uygulama Tebliği eklerinde SUT eki, EK-9’da yer alan işlemler için ödemeye esas puanlar ile katsayı (2,372) belirlenmiş olup işlem bedeli ilgili puan ile katsayının çarpımı sonucu bulunacak tutar üzerinden ücretlendirilecektir.

10 Tıbbi Malzemelerin Ücretlendirilmesi
Tanıya Dayalı paket fiyata dahil olmayan tıbbi malzemeler ; KDV dahil alış fiyatı üzerine % 50 ilave edilerek faturalandırılacaktır. SUT Madde b-5- ; Plak + çivi + vida, Kemik çimentosu, External fixatör, Her türlü eklem implantı, Omurga implantı,

11 Tıbbi Malzemelerin Ücretlendirilmesi
Kalp pili, Pace elektrodu, Koroner stentler, Kalp kapakları, İntraaortik balon, ventrikül destek cihazı, Kapaklı kapaksız kondüvit, Valv ringi,

12 Tıbbi Malzemelerin Ücretlendirilmesi
Her türlü greft, shunt ve suni damar, Protezler, Aterektomi cihazı, Dual meshler (karın duvarının kapatılamadığı intraabdominal hernilerde ve diyafragmatik hernilerde sağlık kurulu raporu ile)

13 İlave Ücretlendirmeler
Kamu hastaneleri fiyat listesinde yer almayıp SUT eklerinde yer alan işlemlerde yatak, refakatçi,ve yoğun bakım günlük yatış ücretleri ilk günden itibaren ekli listedeki fiyatlar üzerinden ayrıca ücretlendirilecektir.

14 İlave Ücretlendirmeler
Ekli listede ki işlemlerde Tedavi sırasında gelişen herhangi bir komplikasyon nedeni ile yatış süresinin uzaması durumunda hastanın kaldığı odanın niteliğine göre ekli listede belirtilen şartlarda ve fiyatlarda paket fiyata ilave olarak yatak ve refakatçi ücretleri 6. günden itibaren ayrıca ücretlendirilecektir.

15 İlave Ücretlendirmeler
Ekli listedeki işlemlerde yoğun bakım hizmeti 2 günlük fiyatlar dahildir. 2 günden sonraki kalan her gün için ekli listede belirtilen fiyatlar üzerinden ücretlendirilme yapılacaktır.

16 Ambulans Ücretlendirmesi
Kara ambulansı ücreti kara ambulansta yapılan tıbbi müdahale ve kullanılan ilaçlar ayrıca ücretlendirilir. Hava ambulansı ücreti; yapılan tıbbi müdahale, hekim ve kullanılan ilaçlar ücrete dahildir.

17 Robotik Cerrahi Yöntemi
Robotik Cerrahi yöntemi ile yapılan ameliyatların ücretlendirilmesi ekli listede ayrıca belirtilmiştir. Bu ekli listede yer alıp da robotik işlemler listesinde yer almayan ameliyatlar robotik cerrahi yardımı ile yapılması halinde paket fiyata % 50 ilave edilerek faturalandırılır.

18 ÖRNEK İşlem Adı İşlem Puanı Kat Sayı Birim Fiyat Tonsilektomi 400,17
GSS Kapsamında olan kişiler için mevcut uygulama İşlem Adı İşlem Puanı Kat Sayı Birim Fiyat Tonsilektomi 400,17 0,593 237,30

19 ÖRNEK İşlem Adı İşlem Puanı Katsayı Birim Fiyat Tonsilektomi 400,17
Yabancı Hastalara Uygulanacak Fiyat Tarifesi İşlem Adı İşlem Puanı Katsayı Birim Fiyat Tonsilektomi 400,17 2,372 949,20

20 TEŞEKKÜRLER


"T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları