Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NOTEBOOK Dizüstü bilgisayar ya da laptop, taşınabilir türden, genellikle ekran ve klavye olmak üzere iki parçadan oluşan kişisel bilgisayardır. Bir dizüstü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NOTEBOOK Dizüstü bilgisayar ya da laptop, taşınabilir türden, genellikle ekran ve klavye olmak üzere iki parçadan oluşan kişisel bilgisayardır. Bir dizüstü."— Sunum transkripti:

1 NOTEBOOK Dizüstü bilgisayar ya da laptop, taşınabilir türden, genellikle ekran ve klavye olmak üzere iki parçadan oluşan kişisel bilgisayardır. Bir dizüstü bilgisayar bir masaüstü bilgisayarın klavye, fare ve ekran gibi bileşenlerini tek bir parçada toplar. Dizüstü bilgisayarlar bir AC bağdaştırıcıdan gücünü alır ve şarj edilebilir bir batarya ile güç kaynağından uzakta da kullanılabilir.Dizüstü bilgisayarlar küçük ve taşınabilir olmaları açısından avantajlıdır. Dizüstü bilgisayarlar günümüz dünyasının en çok gelişen ve en çok ilgi gören teknoloji aygıtlarından biri olmuştur. İlk dizüstü bilgisayarı üreten şirketler  Sony ve Compaq'tır. Masaüstü tabir edilen klasik ev ve iş bilgisayarlarına seçenek olarak geliştirilen dizüstü bilgisayarların yapılmasındaki temel amaç taşınabilir kullanım sağlamaktır.İlk olarak laptop (dizüstü bilgisayar) terimi 1983 yılında NEC UltraLite ve Compaq LTE model bilgisayarlar için kullanılmıştır.

2 İLK DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR
Dünyanın ilk taşınabilir dizüstü bilgisayarı Osborne Computer Corporation şirketi tarafından 1981 yılında imal edilen 2000 dolar değerindeki Osborne kilo ağırlığındaydı. Tasarımcısı Lee Felsenstein geliştiricisi ise Adam Osborne adlı kişiydi Yaklaşık 11 kg. ağırlığında olan bu bilgisayarda 4 MHz işlemci, 5 inçlik bir ekran ve 2 adet floppy disk bulunuyormuş.

3 BAZI NOTEBOOK MARKALARI
Apple  Sony Vaio Toshiba  Hp  Dell  Lenovo  Casper  Asus  Acer  Haier  Probook Samsung  Lg  Packard Bell Gateway  Msi Exper

4 ULTRABOOK Genellikle 1.5kg'dan daha hafif olan ultrabook'lar, çok ince olmalarına karşın inç ekranlarasahipler. Çoğu SSD sabit disk ile donatılmış olduğundan ultrabook'lar, oldukça sessiz, hızlı ve hafifler.  Bununla birlikte SSD'ler normal sabit disklerde göre pahalı olduklarından, ultrabook'ların depolamakapasitesi daha düşüktür. Günlük işlerinizi rahatlıkla yapabileceğiniz Ultrabook'lar ile çok yüksek grafik gücü gerektirmeyen oyunları oynamanız mümkün.

5 NOTEBOOK MARKALARI İLE İLGİLİ BİLGİLER
SONY Sony :Japonya kökenli çokuluslu şirketler topluluğu. Topluluğun ana şirketi, Tokyo'nun Minato semtinde yerleşik olan Sony Corporation'dur. Yıllık cirosu yaklaşık olarak trilyondur. Sony üreticilere ve profosyonel marketlere iletişim,video oyun konsolları ve bilgi teknolojisi üretiminde önemli rol oynamaktadır. Adı Latince "ses" demek olan "sonus" kelimesinden gelmektedir. Sony 5 bölümden oluşmaktadır. Bunlar; elektronik, oyun, eğlence, finansal servisler ve diğerleridir. Bu durum Sony'yi Nintendo'dan sonra dünyanın en kapsamlı eğlence ürünleri üreten şirket yapmaktadır. Sony'ye bağlı şirketler: Sony Corporation Sony Pictures Entertainment Sony Music Entertainment Sony Computer Entertainment Sony Ericsson Sony Financial Holdings

6 TOSHIBA Toshiba Corporation :Çokuluslu bir Japon üretim şirketidir. Genel merkezi Tokyo, Japonya olan şirket tüketici ürünleri elektronik cihazlar ve parçaları konusunda Dünyanın sayılı markalarından biridir. Toshiba; HP, Dell, Acer ve Lenovo ile birlikte dünyanın en büyük beş kişisel bilgisayar üreticisinden biridir. Toshiba; enerji üretimi, güç kaynakları, internet çözümleri, bilgi sistemleri ve elektronik parça alanlarında da yatırım ve üretimleri bulunmaktadır.

7 TOSHIBA NOTEBOOK

8 HP Hewlett-Packard Şirketi (kısaca HP), merkezi ABD'de Palo Alto, Kaliforniya'da bulunan çok büyük uluslararası bir şirkettir. Bilgi işlem, baskı sistemleri ve sayısal görüntüleme donanımları üreticisidir. Ayrıca yazılım ve hizmet sağlayıcısıdır. HP, 1939 yılında Bill Hewlett ve Dave Packard tarafından bir test ve ölçü cihazları üretici şirketi olarak kurulmuştur. İlk ürünü Model 200A ismindeki hassas ses osilatörü idi. İlk kişisel bilgisayar olan Hewlett- Packard 9100A’yı 1968 yılında üretmiştir. Daha sonra, 1970'li yıllarda hesap makinesi, 1980'li yıllarda inkjet, laser yazıcı ve tarayıcı, 1990'lı yıllarda masaüstü, dizüstü ve sunucu bilgisayarları üretimine başlamıştır. 2002 yılında Compaq şirketi ile birleşen HP şirketi, ayrıca HP-UX, Tru64 ve OpenVMS işletim sistemleri; PA-RISC, IA64 ve Alpha mikroişlemcilerini; HP 9000 ve ProLiant sunucu ve iş istasyonlarını ve OpenView gibi yönetim yazılımları üretmektedir.

9 HP NOTEBOOK

10 DELL Dell, Teksas (ABD) merkezli, HP'nin ardından dünyanın en büyük ikinci kişisel bilgisayar üreticisidir. Aynı zamanda sunucu ve diğer ağ birleşenleri, veri depolama donanımı, yazılım, ve KDA (PDA) gibi yan bileşenler üreten firma, dünya genelinde kişiye iş olanağı sağlamaktadır.180 ülkede hizmet veren DELL'in, 2006 yılında geliri yaklaşık 56 milyar dolar olmuştur. Dell firması dünyada 2 Milyar kullanıcısına hizmet vermektedir. Günde sistem satmaktadır ki bu da saniyede 1 sistemden fazladır.Fortune dergisinin dünyadaki ilk 500 firmasının %98i Dell'i tercih etmektedir.

11 DELL NOTEBOOK

12 LENOVO Lenovo (Lenovo Grup Limited) Uluslararası Çin merkezli bilişim teknoloji şirketi. Masaüstü Bilgisayar, Dizüstü Bilgisayar, El Bilgisayarı, Sunucu ve bilgisayar teknolojisi aksesuar ve donanımlarının üretimini yapmaktadır. Şirket, Legend Grup Ltd. ve Yeni Teknoloji Geliştirme A.Ş. adıyla Pekin'de Liu Chuanzi başkanlığında 11 mühendisten oluşan bir grup tarafından yılında kurulmuştur. Lenovo, 1988 yılında Legend şirketi bünyesine dahil olmuştur. Lenovo'nun ana merkezi şuan için Çin Halk Cumhuriyeti Pekin'de yer almaktadır. Diğer yönetim ana iş merkezleri; ABD ve Singapur'dadır. Ayrıca Şanghay, Shenzhen, Xiamen, Chengdu ve Yamato'da araştırma merkezleri bulunmaktadır yılında Çin'de pazar lideri oldu yılında yaklaşık 1,75 milyar dolara IBM firmasının Bilgisayar bölümünü satın aldı yılında HP, Dell ve Acer'ın ardından  %28,6 pazar payıyla dünyanın en büyük 4. bilgisayar üreticisi konumundadır yılında toplam hasılatı; Milyar USD, net geliri ise 129 Milyon USD olmuştur.

13 LENOVO NOTEBOOK

14 CASPER Casper, 1991 yılında üniversiteden yeni mezun 3 girişimci mühendis tarafından İstanbul'da kurulmuş, bilgisayar ve yan ürünleri üreten bir firmadır yılı itibari ile 65 Casper Store ve 1200'ün üzerinde satış ve servis noktası bulunmaktadır 'de hizmete giren m² büyüklüğünde tesisleri ile Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük bilgisayar üretim fabrikalarından birine sahip olmuştur. Bu tesisin günde yaklaşık adet bilgisayar üretim kapasitesi vardır. "Yılın en iyi yerli bilgisayar üreticisi" gibi birçok ödül almıştır.Aynı sektörde faaliyet gösteren ve Türkiye'nin ilk yerli PC markası olup sektöründe zincir mağazacılık uygulamasını da ilk başlatan firma olarak bilinen Aidata'yı Ekim 2009'da satın almıştır

15 CASPER NOTEBOOK

16 LG LG (Life's Good):Güney Koreli büyük bir şirketler topluluğu olup, elektronik, Cep telefonu ve petrokimyanın da dahil olduğu birçok alanda faaliyet göstermektedir. LG, Koo ailesi tarafından yönetilen bir aile şirketidir. LG Electronics Mobil İletişim, Dijital Aletler, Dijital Görüntü Cihazları ve Dijital Medya. LG dünyanın önde gelen CDMA/GSM ahizesi, klima, optik sürücüler, DVD oynatıcı, düz ekran TV ve Ev Sinema Sistemleri üreticisidir.

17 ASUS ASUSTeK Computer Inc., 1989 yılında kurulmuş Tayvan merkezli bir bilgisayar ve donanım üreticisi.Dizüstü Bilgisayar, Anakart, Cep Telefonu, LCD Panel, Ekran Kartı gibi geniş bir üretim ağına sahip olan şirket özellikle son dönemde ürettiği dizüstü bilgisayarlarla adından söz ettirir hale gelmiştir. Kaliteyi, teknolojiyi ve sağlamlığı ön plana çıkarmayı amaçlayan şirket bunu sloganına da yansıtmış ve bu doğrultuda satış yapmaya devam etmektedir. Dünyanın en kaliteli anakart üreticilerinden biridir.ASUS 2005 yılında toplam 50 milyon anakart ihrac etmiştir. Bu 2005 yılında her üç kişisel bilgisayar'dan birinin ASUS marka anakart kullandığı anlamına gelmektedir. ASUS anakartın yanı sıra, Ekran Kartı, LCD Panel, cep telefonu, kasa,dizüstü bilgisayar alanlarında da ürünler sunmaktadır. Anakart üretiminin yanı sıra Dizüstü Bilgisayar üretimi alanında da oldukça başarılı bir markadır.Bunu son dönemde ürettiği Asus N serisi ile en iyi şekilde göstermiştir.

18 ASUS NOTEBOOK

19 NOTEBOOK İNCELEMELERİ

20 Sony VAIO VPCCA2S1E Intel Core i3-2310M işlemcinin yer aldığı VPCCA’da grafik işlerini  512 MB bellekli AMD Radeon HD 6470M ekran kartı yerine getiriyor. HDMI ve VGA video çıkışlarına sahip olan cihaz 4 GB DDR3 RAM ve 500 GB’lık sabit disk barındırıyor. 3 adet USB 2.0 ve 1 adet de USB 3.0 port barındıran cihazda ayrıca Ethernet portu da mevcut. Kablosuz bağlantı tarafında ise b/g/n Wi-Fi ve Bluetooth yer alıyor. Cihazın alt bölümünde touchpad tuşlarının hemen altına düşecek şekilde yerleştirilmiş bir kablosuz ağ anahtarı bulunuyor. Bu sayede cihazın Wi-Fi bağlantısı hızlı bir şekilde kapatılıp açılabiliyor. DVD okuyucu / yazıcı sürücü de mevcut. Ayrıca Sony VAIO VPCCA2S1E’de altı hücreli bataryanın bulunduğunu da belirtelim.

21 Asus N61JA Monitör: 16" (1366 x 768) Parlak Ekran
İşlemci: Intel® Core™ i7 620M İşlemci (2,67 GHz, 1066 MHz, 4 MB), TurboBoost, Hyper-Threading, SpeedStep Bellek:  4 GB (DDR3 / 2 GB + 2 GB) Ekran kartı: Dahili, Intel Media Graphics Accelerator HD, harici: ATI Mobility Radeon HD 5730M (1 GB VRAM) Sabit disk: 640 GB, 5400 RPM – 8 MB Pil: 4400 mAH – 6 hücreli Ses: 2 tiz hoparlör Webcam : 2 MP Optik Sürücü : Dual layer DVD+/-RW Bağlanabilirlik: Gigabit Ethernet, bgn Wireless Modül, Bluetooth Giriş/Çıkışlar: 3 x USB (2 x USB x USB 3.0 ), Ses çıkışı, Mikrofon girişi, Kensington kilidi, Express Card 34 mm,1 x D-Sub ,1 x HDMI, AC adaptör girişi, SD-MS-xD picture kart okuyucu, Boyutlar: 384 x 265 x 27.8 (min) ~ 39.1 (max.) mm Ağırlık: 2.9 Kg. ( 6 hücreli batarya ile )

22 Acer Aspire 3820TG TimelineX
Monitör: 13.3" (1366 x 768) Parlak Ekran, LED İşlemci Seçenekleri: Intel Core i3 330M ( 2.13 GHz, 3 MB Cache) Bellek: 3 GB (DDR3 / 1 GB + 2 GB) Ekran kartı: Dahili, Intel Media Graphics Accerelator HD Harici ekran kartı seçenekleri: AMD Mobility Radeon HD AMD Mobility Radeon HD 5650 Sabit disk seçenekeri: 320 GB 500 GB Pil: 6200 mAH – 6 hücreli Ses: 2 tiz hoparlör Webcam : 1.3 MP Bağlanabilirlik: Gigabit Ethernet, bgn Wireless Modül Giriş/Çıkışlar: 3 x USB 2.0, Ses çıkışı, Mikrofon girişi, Kensington kilidi,1 x D-Sub ,1 x HDMI, AC adaptör girişi, SD-MS-xD picture kart- MS Pro okuyucu, Boyutlar: 324 x 235 x 22/28 mm Ağırlık: 1.8 Kg ( 6 hücreli batarya ile )

23 Casper Nirvana CNE 2620-8N47P Teknik Özellikleri
İşlemci Türü: Intel Core i7 - Dual-Core 2620M İşlemci Hızı: 2.7GHz GHz Turbo Boost İle Tampon Bellek: 3MB L3 Önbellek Bellek - Ram: 8 GB dahili bellek DDR3 RAM - Max 8GB desteği Grafik, Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT540M Optimus Ekran Boyutu: 15.6" boyutunda Maksimum Çözünürlük: 1366 x 768 piksel çözünürlük desteği Artıları: » Yüksek performanslı Intel Core i7-2620M işlemci » 8 GB DDR3 bellek » 750 GB boyutundaki hard disk » Mükemmel batarya ömrü » GeForce GT540M Optimus ile güçlü 3D performansı Eksileri: » Parlak bölgelerin toz ve parmak izlerini mıknatıs gibi çekmesi » Ses konusunda hala rakiplerinin gerisinde » Giriş-çıkış slotlarında eksiklikler var » Sıcaklık sorunu var

24 NOTEBOOK ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
İhtiyacımızı belirledikten sonra aranan özelliklerdeki en yakın ürünü seçmek gerekir. İşlemci açısından bakarsak Intel ve AMD arasında pek fark yoktur. Hangi marka size daha sıcak geliyorsa onu tercih edebilirsiniz. Ama genel anlamda oyunlar ve multimedya özellikler açısından Intel bir adım daha önde gidiyor diyebiliriz. Tabi bu noktada fiyat faktörünü de göz önünde bulundurmak gerekir. Çünkü tek başına işlemci fiyatları farklı markalar için benzer seviyelerde de olsa, anakart fiyatları Intel cephesinde oldukça yüksek maliyetler getirebiliyor. Grafik çipseti olarak Nvidia ve ATI her ikisi de birbirine çok yakın performans vermekteler. Fakat oyun üreticilerinin çoğunun Nvidia ile özel anlaşmalar yaparak optimize edildiğini düşünürsek, Nvidia çipset kullanan cihazlar tercih sebebi olabilir. Bu noktada en önemli konu ekran kartı belleğinin paylaşımsız olmasıdır. Paylaşımlı RAM’a sahip olan cihazlar paylaşımsız olanlara göre ciddi anlamda az performans vermektedir.

25 NOTEBOOK ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Aynı anda kullandığınız uygulama sayısına bağlı olarak RAM miktarını da mümkün olduğu kadar yüksek seçmeye çalışmak mantıklı olacaktır. Fiyatları oldukça alt seviyelere inmişken RAM için verilecek ekstra bedelin performans getirisi oldukça iyi olacaktır. 3GB ve üstü RAM’a sahip olan bir laptop her türlü uygulama ve oyunu hiç sorun çıkarmadan tampon belleğine alacaktır. Sabit disk alanını göz önüne aldığımızda yine alabileceğimiz en yüksek depolama miktarını tercih etmek her zaman kullanışlı olur. Günümüzde özellikle video anlamında HD(High Definion) yani yüksek tanımlı video içerikleri hayatımıza her geçen gün daha fazla girmektedir. Bu nedenle “Hard Disk ne kadar küçükse o kadar çabuk dolar” sözünü de aklımızdan çıkarmayarak, sabit disk konusunda kapasiteye önem vermeliyiz. Tabi SSD’lerin yaygınlaşması ile depolama alanında çok daha konforlu günler bizi bekliyor olacak.

26 NOTEBOOK ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Geri kalan özellikler sizin isteklerinize göre şekillenecek şeylerdir. Yani işlemci, ram, hdd ve ekran kartı dışındaki özelliklerde dilediğiniz şekilde seçim yapabilirsiniz. Örnek bir cihazın özellik tablosu üzerinde ne işe yaradıklarını öğrenelim: Chip Seti: Intel GM45 Chipset (Seçtiğiniz işlemciye göre anakartın üzerinde bulunan kuzey köprüsü yongasıdır. Performans anlamında bir önemi yoktur.) İşlemci Tipi: Intel Core 2 Duo (İşlemcinin modeli) İşlemci: P7350 (İşlemcinin model kodu) İşlemci Cache: 3 MB L2 cache (İşlemcinin önbelleği. Ne kadar büyük olursa; birden fazla uygulamada aynı anda çalışılırken o kadar rahat işlem yapılır.) İşlemci FSB: 1066Mhz (Front Side Bus hızı, ne kadaryüksek olursa o kadar iyidir. İşlemcinin kuzey köprüsü çipsetiyle olan haberleşme hızının mhz cinsinden karşılığıdır.) İşlemci Hızı: 2 Ghz (İşlemcinin işlem hızı) Ekran Özelliği: 15.4″ / 1280 x 800 / WXGA (Ekran boyutu / çözünürlük / görüntü formatı; ekran olarak taşınabilirliği de düşünerek mümkün oldukça büyük ve yüksek çözünürlüklü olanları tercih etmeye özen gösterin.) Ekran Kartı: Paylaşımsız – ATI Mobility Radeon™ HD 4650 (Belki de en önemli özellik satırı budur. Paylaşımsız olması kesinlikle tavsiye edilir. Ekran kartı modeli için de en performanslı olanın tercih edilmesi büyük önem taşır.)

27 NOTEBOOK ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Ekran Kartı Hafızası: 1024 MB (Ekran kartı için 512 MB üzerindeki bellek miktarı her laptop için gereksizdir. Çünkü laptopların ekran çözünürlükleri çok fazla olmadığından 512 MB üzerine ihtiyaç duymazlar. Hatta 256 MB bile gayet yeterli miktarlardır. Ama önemli olan bu belleğin paylaşımsız olmasıdır.) Sistem Belleği: 2048MB 800MHz (3 GB ve üzerini tercih edebilirsiniz) Sabit Disk Kapasitesi: 320GB 5400RPM 8MB (Laptop disklerinin dönüş hızı 5400 RPM olduklarından tampon bellek ve kapasite miktarı dışında bir faktör kalmıyor. Mümkün oldukça yüksek depolama alanı tercih sebebi olmalıdır. Fakat tampon belleğin katkısı zaten yavaş olan bu disklerde pek farkedilmemektedir. Bu nedenle fazla önemi yoktur.) Optik Sürücü: DVD Dual Yazıcı (Günümüzde kullanımı her ne kadar azaldıysa da, olması iyi birşeydir fakat çok yer kapladığından olmaması da tercih edilebilir.) Klavye: TR/Q (Türkçe Q klavye, olmazsa olmazların başında gelir. Diğer türü de F klavyedir. F klavye Türkçe için uygun olsa da kullanımı yaygın olmadığından tercih edilmez.) Kablosuz İletişim: Wireless a/b/g/n (Kablosuz internet bağlantısı kurmak için gereklidir yani olmazsa olmazdır.) Bluetooth Özelliği: Yok (Cep telefonu ve kablosuz mouse-oyun kumandaları gibi cihazları laptopunuza bağlamak veya kullanmak istiyorsanız, bu arabirimin olması gereklidir.)

28 NOTEBOOK ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
USB (Adet): 2 (En az 3 USB girişi tercih edilmelidir.) FireWire: Daha çok video kameraları bağlamak için kullanılan yüksek hızlı bir veri iletim potudur. 60 MB/saniye gibi veri akışlarını mümkün kılar. Video işleriyle uğraşanlar için önemlidir /100 Ethernet: İki bilgisayarı veya harici modemleri kablo ile bağlamak için gerekli olan ethernet portudur Pil Ömrü (Saat): 2 (Pil ömrü minimum 2 saat ve üzeri olması şarttır. Daha azı pek bir işe yaramaz. 3 saat ve üstü tercih sebebidir.) HDMI: Yok (Günümüzün ve geleceğin görüntü ve ses arabirimidir. Tek kablo üzerinden yüksek tanımlı görüntü ve ses iletimi yapabildiğinden çoğunlukla tercih edilmektedir. LCD, plazma veya LED televizyonların bağlantı şekilleri budur. Bu girişin olması büyük avantajdır.) Webcam: Var (Karşılıklı videolu görüşme yapmak için tercih edilir. Fazla önemli değildir.) Parmak İzi Okuyucu: Yok (Sizden başkasının bilgisayarınızı kullanmasını istemiyor ve önemli bilgilerinizi taşıyorsanız, önemli bir özelliktir.) Kart Okuyucu: 5-in-1 (SD , MMC , MS , XD , MS PRO) (Cep telefonu, dijital fotoğraf makinası gibi cihazların hafıza kartlarının okunmasını sağlayan kısımdır.) Ağırlık: 2.9 Kg (2 kg seviyesi normaldir.)

29 PİLLER Nikel-Kadmiyum pillerin avantajları: 1- Basit ve hızlı bir şekilde doldurulabilirler. 2- Döngü ömürleri fazladır. (Yaklaşık 1000 defa) 3- Dolum sırasında fazla ısınmazlar. 4- Uzun raf ömrüne sahiptirler. (5 yıla kadar depolanabilirler) 5- En sağlam pil çeşitlerinden biridir ve hor kullanılmaya müsaittirler. 6- Ucuzdurlar. 7- Çok çeşitli ebat, şekil ve güçlerde üretilebilirler. Dezavantajları; 1- Enerji yoğunlukları düşüktür. 2- "Hafıza efekti etkisi" denilen etkiden dolayı dolum yapılabilmesi için tamamen boşaltılmaları gerekir. Ayrıca pil kullanılmasa bile belli periyotlarda bu işlemin tekrarlanması gerekir. 3- İçerdikleri toksik maddeler çevreye zararlıdır. 4- Kendi kendine boşalma süreci hızlıdır. (İlk 24 saatte %10-15 ve takip eden her ay aynı seviyede kayıp)

30 Lityum-İyon pillerin avantajları; Yüksek enerji yoğunluğu ve daha fazla kapasite İlk kullanım sırasında herhangi bir özel işlem istemezler. Sadece normal bir dolum yapmanız yeterlidir "Hafıza efekti etkisi"ne sahip olmadıkları için herhangi bir özel deşarj/şarj prosedürüne ihtiyaç duymazlar.Yani doldurulmaları için boşaltılmaları şart değildir Benzer boyuttaki Ni-cad pillere göre %35 daha hafiftirler Kendi kendine boşalım yüzdeleri daha düşüktür. Dezavantajları; Voltaj dalgalanmalarına karşı hassastırlar ve bundan korunmaları gerekir En iyi şartlarda depolasanız ve hiç kullanmasanız dahi zamanla ömürleri azalır  Nikel-Kadmiyum pillere göre % 40 daha pahallıdırlar  Döngü ömürleri azdır. (Yaklaşık   defa)

31 Notebook Bataryasının Uzun Ömürlü Olması İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
1) Bataryayı sürekli canlı tutunuz. Haftada en az bir kez deşarj ve şarj işlemini gerçekleştiriniz. Uzun süre şarj-deşarj işlemi yapılmazsa hücreler enerji depolama özelliğini yitirmeye başlarlar. 2) Notebooku mümkün oldukça batarya ile kullanınız. Güç adaptörü ile çalışırken bataryanın %100 dolu olduğu ikazını alınca adaptör bağlantısını kesiniz. Şarj adaptörü ile uzun süreli kullanımlarda (genellikle notebookun desktop olarak kullanıldığı durumlar) bataryanın şarj-deşarj işlemi ihmal edilebilmektedir. 3) Bataryadaki enerji seviyesinin %5 in altına düşmesine izin vermeyiniz. Notebookunuzdaki güç seçenekleri ayarlarından kritik şarj seviyesini düzenleyebilirsiniz. Batarya enerji seviyesi %0 mertebesine indiğinde, pillerin ilk şarjı alması güçleşmekte ve ayrıca enerjisinin asla kesilmemesi gereken batarya iç devresi bozulabilmektedir. Bu durumda pil hücreleri sağlam olsa bile batarya sağlıklı bir şekilde çalışmayacaktır. 4) Notebookunuzun soğutma sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışıp çalışmadığına dikkat ediniz. Aksi takdirde aşırı ısıdan dolayı pil hücreleri zarar görüp özelliklerini yitirebilirler. 5) Batarya kullanımı zaruri değil ise ve bataryanın yıllarca sağlıklı kalması isteniyorsa %100 dolu bir şekilde kuru bir ortamda muhafaza edilmeli, haftada bir kez deşarj-şarj işlemi uygulanarak canlı tutulmalıdır.

32 Bataryanın İlk Kullanımı
Yeni alınan bir bataryanın ilk kullanımı çok önemlidir ve bataryanın gelecekteki ömrü ve performansı büyük oranda ilk kullanımda belirlenir. Batarya notebooka bağlı ve notebook kapalı vaziyette iken cihazı yaklaşık saat şarjda bırakınız. Notebooku çalıştırdığınızda bataryanın %100 dolmuş olduğunu göreceksiniz. Bataryayı %5 seviyesine kadar deşarj edip tekrar %100 oluncaya kadar şarj ediniz. Bu işlemi 4-5 kez tekrar ediniz. Bataryanız gelecekteki kullanımı için en verimli şekilde hazırlanmış olacaktır.

33 Acer İconia Notebook İnceleme
Casper Nirvana CNE M47P İnceleme Asus N55SF Notebook İnceleme Samsung 550P5C İnceleme Notebook RAM Takılışı Notebook CD-ROM Değişimi Notebook HDD Değişimi Notebook Klavye Değişimi Notebook CPU Değişimi


"NOTEBOOK Dizüstü bilgisayar ya da laptop, taşınabilir türden, genellikle ekran ve klavye olmak üzere iki parçadan oluşan kişisel bilgisayardır. Bir dizüstü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları