Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YENİ FİKİR TEPE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YENİ FİKİR TEPE."— Sunum transkripti:

1 YENİ FİKİR TEPE

2 MODERN ŞEHİRCİLİK ÖRNEKLERİ
BROOKLYN NEW YORK Amerika Birleşik Devletleri 20. yüzyılın başında Manhattan yarımadasının nüfus artışı sorunu, inşa edilen köprülerle Brooklyn’deki yeni yerleşim alanıyla çözülmüştü. Şehir planında ise ızgara yol sistemi uygulanmıştı. DOWNTOWN DUBAI Birleşik Arap Emirlikleri Arap yarımadasının en ucunda yer alan Dubai’de dünyanın en modern şehirlerinden birisi olan Downtown Dubai 5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde çok iyi uygulanan ve yerel öğelerden ilham alan bir şehir planı ile hayata geçirildi. Yeni Fikirtepe, Istanbul Modern şehircilik planları New York gibi şehirlerin belirli bir ölçeğe geldikten sonra sağlıklı büyümesini sağlamak için veya Dubai’de olduğu gibi ekonomik büyüme için yapılmaktadır. Yeni Fikirtepe şehir planı ise Bağdat caddesi ve çevresinde emlak fiyatlarının aşırı artması ve yapılan ulaşım altyapı yatırımlarının daha verimli şekilde kullanılmasını sağlamak için yapılmıştır MELBOURNE DOCKLANDS Avustralya Yeni kıta Avustralya’nın en güneyinde yer alan Melbourne şehrindeki 400 dönümlük eski rıhtım, modern bir şehircilik planı ile şehrin cazibe merkezi haline getirildi. DAIBA TOKYO Japonya Tokyo Büyükşehir Belediyesinin 1988 yılında başlattığı kentsel dönüşüm planı ile 770 dönümlük Daiba bölgesi, informasyon şehri olarak tasarlandı ve özel sektör tarafından hayata geçirldi.

3 TARİHSEL ŞEHİRCİLİK ÖRNEKLERİ
Antik Roma’nın Dairesel Planı Tüm yollar Roma’ya çıkar sözü, M.Ö.900 yılında kurulan Roma’nın güneş şeklindeki dairesel yol planını baz alarak söylenmiştir. Kıta Avrupa’sının ilk yol ağını kuran Roma’lılar bu sayede dünyanın en büyük medeniyetlerinden birisini kurmuşlardır. LONDRA’nın Şehir Planlaması Christopher Wren tarafından 1666 yılında Londra’nın şehir planı sayesinde şehrin ana dokusu hala korunmakta ve dünyanın emlak değeri en yüksek şehri olma özelliğini taşımaktadır. Khalkedon (Kadıköy) M.Ö. 675 yılında Fenikeliler tarafından bugünkü Fikirtepe ve Moda’nın olduğu bölgede kurulmuştur. Bölgenin stratejik konumundan dolayı buraya yerleşen Fenikeliler Roma imparatoru Constantin’in gelişine kadar önemli bir ticaret kolonisi olarak tarihte yer aldılar. Osmanlı döneminde ise dönemim fikir alimlerinin yaşadığı bölge olduğu için Fikirtepe adını aldı. Paris’in Mimari Dokusu Şehir planı kadar önemli olan şehrin karakteristik mimari dokusunu en iyi hissettiğniz şehirlerin başında Paris gelir. Binaların arkadlarından, çatıların stilene ve pancurlarının rengine kadar Paris mimari bir güzellik simgesi haline gelmiştir. Brooklyn’in Izgara Yol Sistemi Yeni dünyanın şehir planlamasına getirdiği ızgara yol sisteminin en iyi örneklerinden birisi Amerika’nın Brooklyn şehrinde 19. yüzyılda uygulanmıştır. Brooklyn ve Manhattan köprülerinden gelen yoğun trafik akışı avantaja çevrilerek cazip bir yerleşim bölgesi oluşturulmuştur.

4 TÜRKİYE’NİN İLK ŞEHİR PLANLI KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ
E5 KARAYOLU PRESTİJ CADDESİ TEM BAĞLANTI YOLU AKASYA AVM PARK BULVARI MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ AVRASYA OTO TÜNELİ GİRİŞİ GÖZTEPE HASTANESİ ve MARMARA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ

5 KENTSEL TASARIM PROJESİ
AVLULU YAPI ADALARI IZGARA YOL SİSTEMİ İSPANYOL MERDİVENLERİ PARK BULVARI MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PRESTİJ CADDESİ

6 ANADOLU YAKASI İSTANBUL EKONOMİSİNİN ATAR DAMARI
A. ÜNİVERSİTELER Yeni Fikirtepe’ye 10 dakika mesafede Marmara Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Medeniyet Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi yer almaktadır. Toplam öğrenci bu üniversitelerde yüksek öğrenim görmektelerdir. B. ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ Yeni Fikirtepe’nin çevresinde Akasya AVM, Palladium AVM, Optimum Outlet ve yeni inşa edilecek olan Göztepe AVM her gelir düzeyinden kişilere hizmet vermektedir. Boğaziçi köprüsünün yapılması ile Anadolu yakasında 1970’li yıllardan itibaren ciddi bir ekonomik büyüme yaşanmış ve özellikle perakende, sağlık ve eğitim sektörlerinin atar damarı burası olmuştur. 2013 yılında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin Anadolu yakasında yapılması için projeyi başlatmış ve 2016 yılından itibaren paranın kalbide burada atacaktır. C. HASTANELER Türkiye’nin en büyük kampüsü içerisinde yer alan Göztepe Hastanesi, Medical Park ve Acıbadem Hastanesi Yeni Fikirtepe’nin çevresinde yer almaktadır. D. YENİ FİNANS MERKEZİ Yeni Fikirtepe’ye 5 dakika mesafede toplam kişinin çalışacağı ve TC Merkez Bankası dahil Ankara’dan devlet bankarının genel müdürlüklerinin taşınacağı İstanbul Uluslararası Finans Merkezi 2016 yılında faaliyete geçecektir.

7 YAŞAYAN ŞEHİR A. KADIKÖY ÇARŞISI Otantik lokantaları, sahafları, turşucuları, balık pazarı ve cafeleri ile Kadıköy çarşısı farklı etnik kültürlerin birarada yaşadığı bir dünyadır. B. BAĞDAT CADDESİ Istanbul’un en önemli alışveriş caddesi olan Bağdat Caddesinde dünya markalarının mağazaları 12 ay boyunca yürüyerek gezilebiliniyor. Yeni Fikirtepe sadece duvarlar ile çevrili bir lüks semti olmak yerine çevresi ile bütünleşerek yaşayan bir şehir olmayı planlamaktadır. Hemen 5 dakika mesafede, Sahil yolu, Kadıköy çarşısı, Bağdat caddesi, Kalamış Marina ve Fenerbahçe Parkı gibi şehrin en önemli cazibe merkezleri çevresinde yer almaktadır. C. KALAMIŞ MARİNA Şehrin içerisindeki en büyük marina olan Kalamış Marina’da farklı boy teknelerin dışında balık ve et lokantaları bulunmaktadır. D. FENERBAHÇE PARKI Fenerbahça burnunun ucunda bulunan Fenerbahçe parkı içindeki cafe’leri ve yürüyüş yolları ile uzun yıllardan beri şehrin oksijen deposu olmuştur.

8 ULAŞIM BAĞLANTILARI A. E5 VE TEM KARAYOLLARI Istanbul’un ana karayolu ulaşımını oluşturan E5 ve TEM otobanları Yeni Fikirtepe’nin önünden geçmektedir. B. METRO 2012 yılında açılan Kadıköy – Kartal hattı, Anadolu yakasının ilk Metrosu olma özelliğini taşımaktadır. Yeni Fikirtepe E5 VE TEM otobanlarının hemen yanında, iki adet Metro İstasyonu, Metrobüs ve Marmaray bağlantısı ve 2016 yılında açılacak olan Avrasya Oto Tünelinin hemen girişinde bulunmaktadır. Istanbul şehrinin iki ucu ve tarihi yarımada arasında en kolay ulaşım bağlantısı olan bir konuma sahiptir. C. MARMARAY Tarihi yarımada ile Anadolu yakasını birleştiren Marmaray tarihsel bir özlemi gidermektedir. D. AVRASYA OTO TÜNELİ 2016 yılında inşası bitirlmesi planlanan tünelin girişi Yeni Fikirtepe’nin önünde olacaktır.

9 YENİ FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTATİSTİKLERİ
Yeni Fikirtepe 4 milyon metre kare inşaat kapasitesi ile, kişinin yaşayacağı kişinin çalışacağı modern bir kente dönüşecektir.

10 YENİ FİKİRTEPE PARK BULVARI
BARSELONA LAS RAMBLES Avrupa’nın en cazip şehirlerinden birisi olan Barcelona’ya gelen ziyaretçileri Las Rambles Bulvarı, farklı planlaması ile şaşırtmış ve ağaçları ile kalplerini ısıtmıştır. B. NEW YORK PARK AVENUE Amerika’nın en değerli bulvarlarından birisi olan Park Avenue birçok filme konu olmuştur. C. PARİS CHAMPS ELYSEE Napoleon Bonapart tarafından şehrin ortasında bir çok evi yıkarak yapılan bulvar yüzyıllarca aşıkların yürüyüş yolu olmuştur. Dokuzyüz metre uzunluğunda YENİ FİKİRTEPE PARK BULVARI, dünyanın en önemli bulvarlarından birisi olacaktır. Ortasında yaya yolu ve park geçecek olan bu bulvarda alışveriş yapmak ve yürümek dünyanın prestij caddeleri ile eşdeğer hale gelecektir. D. MOSKOVA GARDEN RING Planlamasını Antik Roma’nın dairesel sisteminden alan Moskova’nın en cazip bulvarı ortası park olan Garden Ring’dir.

11 YENİ FİKİRTEPE’NİN BAĞDAT CADDESİ VE ATAŞEHİR İLE FARKI
A. OTOPARK ALANLARI İstanbul şehrinin en büyük sorunu olan otopark alanı ihtiyacı hem konutlarda, hemde alışveriş caddesinde dev kat otoparkları ile çözülecektir. B. PARK BULVARI Barselona’daki Las Rambles ve Berlin’deki Unter den Linden caddelerinden esinlenerek oluşturulan 900 metre uzunluğundaki yeşil omurganın iki ucunda simgesel yapılar yer alacaktır. Yeni Fikirtepe’de yapı adalarının avlulu şekilde planlanması sayesinde yaşayanlar, hem ana cadde ile iletişim halinde olacak, hem de kendi içerisinde korumalı olacaktır. Cömert bir şekilde yapılan otopark yapıları ile otopark sorunu çözülürken, Yeni Fikirtepe’liler Ataşehir gibi duvarların arkasında saklanmak zorunda kalmayacaklar. Ayrıca, Bağdat caddesi gibi yürüyerek prestij caddesinde alışveriş yapılabilinecektir. C. PRESTİJ CADDESİ Yeni Fikirtepe’nin prestij caddesi modern yapıların altında yer alan dünya markalarının mağazaları, restoranlar ve cafe’ler ile organik bir şekilde hayata geçecektir. D. İSPANYOL MERDİVENLERİ E5 kenarında bulunan Medeniyet Üniversitesi ve Metro durağı lle bağlantı İspanyol Merdivenleri ile sağlanmaktadır.

12 İÇ ULAŞIM – CAN DAMARI TRAMVAY HATTI Yeni Fikirtepe’de iç ulaşımı dairesel olarak tasarlanan tramway hatıı ile sağlanacaktır. B. FİNUKÜLER İki adet finüküler sistem, yüksek olan bölgeler ile Metro bağlantılarını sağlayacaktır. Yeni Fikirtepe’ye ana giriş ve çıkışlar 4 farklı noktadan raylı sistemler, bulvarlar ve yeşil omurga ile yapılacaktır. Sağlanan kolay giriş ve çıkışlar sayesinde yaşayan şehir ile Yeni Fikirtepe’nin ahenk içerisinde olması planlanmıştır. C. BULVARLARLA BAĞLANTI Bağdat Caddesi, Kadıköy ve Minibüs Caddesi arasında geniş bulvarlar ile kuvvetli bağlantılar oluşturulacaktır. D. YEŞİL OMURGA Yeni Fikirtepe’de yürüyüş yolları yeşil omurga üzerinden sağlanırken, üniversite ve hastane gibi alanlara bağlantılar olacaktır.

13 KUVVETLİ TOPOĞRAFYA VE MANZARA FARKI

14 ALIŞVERİŞ CADDESİ VE AVM’LER BİRARADA
AKASYA AVM Anadolu yakasının en lüks Alışveriş merkezi olan Akasya m2 kiralanabilir alanı ile 254 mağaza bulundurmaktadır. C B. PALLADIUM AVM Ataşehir’in güney ucunda yer alan m2 kiralanabilir alanı ile Palladium önemli bir cazibe merkezi olmuştur. D C. OPTIMUM OUTLET Istanbul’un en çok ziyaretçi çeken outlet’i olan Optimum’da 140 mağaza yer almaktadır. Yeni Fikirtepe Anadolu yakasında hem alışveriş caddesi ve hem de iki ucunda AVM’ler olan tek bölgesi olma özelliğini taşımaktadır. Prestij Caddesi ve Park Bulvarı, Bağdat caddesinden daha keyifli bir yürüme yolu alternatifi oluşturuken, Anadolu yakasının en iyi AVM’leri çevresinde yer almaktadır. D. GÖZTEPE ATRIUM Yeni Fikirtepe’nin Göztepe ile kesiştiği yerde yer alması planlanan AVM’nin yatırımcısı Avusturya’lı Atrium firmasıdır.

15 MARKA PROJELER İLE 21. YÜZYIL MİMARİSİ
TEKNİK YAPI - CONCORDE Batı Ataşehir’e imzasını atan Teknik Yapı firması, Concorde projesi ile 21. yüzyıl mimarisinin önemli örneklerinden birisini hayata geçirmektedir. B. EMAY – KENT PLUS Modern hatları ile dikkat çeken Kent Plus projesinin mimarı Ömer Çamoğlu’dur. Brooklyn Park Yeni Fikirtepe, C. NUHOĞLU – YENİ TEPE Yenilikçi mimarisi Murat Tabanlıoğlu tarafından yapılan Yeni Tepe projesi Fikirtepe’nin E5 cephesinde yer almaktadır. Anadolu yakasının en yeni yerleşim bölgesi olan Yeni Fikirtepe’de farklı modern mimari tasarımlar görücüye çıkmaktadır. Marka projeleri ile Fikirtepe uzun yıllar şehrin merkezinde önemli bir konumu olacağı tartışılmazdır. D. ANKA – EVİM KADIKÖY Kadıköy meydanına en yakın proje olan Evim Kadıköy projesi Anka firması tarafından inşa edilmektedir.

16 İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİNE KOMŞU
TCMB VE SPK İstanbul Finans Merkezi’nin kalbinde Ankara’dan gelecek olan TCMB yer alacaktır. Sermaye Piyasası Kurulu’da genel müdürlük binası inşa etmektedir. B. ZIRAAT BANKASI Türkiye’nin en büyük devlet bankası olan Ziraat Bankasının genel müdürlüğü çalışanı ile İstanbul Finans Merkezi’ne taşınacaktır. Toplam 2 milyon metre kare inşaat alanı ve 1.2 milyon metre kare ofis alanı ile İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Anadolu yakasında Yeni Fikirtpe’ye 5 dakika mesafede dünya finans merkezleri arasında yerini almaktadır. Ankara’da genel müdürlükleri bulunan devlet bankalarının yanı sıra TCMB, SPK ve BDDK gibi kurumlar ile dünyanın ende gelen finans kuruluşları burada yer alacaklardır. Toplam kişinin çalışması planlanan bu proje 2016 yılında hayata geçecektir. C. VAKIFBANK Merkezi Ankara’da olan Türkiye’nin en köklü bankası Vakıfbank, modern bir genel müdürlük binası ile Finans Merkezinde yer alacaktır. D. HALKGYO VE İŞ GYO Türkiye’nin en büyük Gayrimenkul Yatırım ortaklıkları uluslararası finans kuruluşlarının standartlarında modern ofis binaları inşa etmektedir.

17 TARİHİ YARIMADA İLE İÇİÇE
A. SÜLEYMANİYE CAMİİ Ecdadımızın bize en büyük hediyelerinden olan Süleymaniye camii’nin kubbesi altında binlerce kişi aynı anda ibadet edebilme şansına sahiptir. B. TOPKAPI SARAYI İstanbul’un en önemli turist çekim alanı olan Topkapı sarayına Anadolu yakasından Marmaray ile çok kolaylaşmıştır. Adına şiirler yazılan, dünyanın her tarafından yüzyıllardan beri ziyaretçiler çeken tarihi yarımada ile Anadolu yakası artık Marmaray ile bağlanmış durumdadır. Yeni Fikirtpe ile tarihi yarımada arası raylı sistem ile 10 dakikanın altına düşmüştür. Yeni Fikirtepe’liler hafta sonu tarihi Mısır çarşısına daha kolay gidebilecek, Süleymaniye Camii’nde ibadet edebilecek, misafirlerini Topkapı sarayında gezdirebileceklerdir. C. KAPALIÇARŞI Dünyanın hala en büyük alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı, içinde bedestenleri ile bir çok sektörün atar damarı durumunda ve turistlerin vaz geçemediği bir yerdir. D. MISIR ÇARŞISI Istanbul şehrinin en eski gıda pazarı olan Mısır Çarşısının yanı başında olan Çiçek pazarının Istanbulluların gönlünde farklı bir yeri vardır.

18 ISTANBUL METRO ULAŞIM HARİTASI VE FİKİRTEPE
YENİ FİKİRTEPE İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ

19 SELİMOĞLU – PANA YAPI ORTAK GİRİŞİMİ
Brooklyn Park projesi Selimoğlu grubu ile Pana Yapı’nın iş ortaklığı ile hayata geçirilmektedir. Selimoğlu grubu 1961 yılından beri Bağdat Caddesi ve çevresinin en köklü müteahitlik firmlarından birisidir. Pana Yapı’nın kurucusu Raci Şaşmaz Kurtlar Vadisinden sonra PANA YAPI'yı kurarak Selimoğlu ile birleşip daha büyük bir sektöre Brooklyn markası girmiştir. İlk aşamada Fikirtepe’de ortak girişim olarak e yakın konut ve ticari mülk projesi yapacaklardır. E5 karayolunun hemen Göztepe çıkışında, Yeni Fikirtepe’nin en yüksek noktasında yer alan Brooklyn Park projesinin 3 tarafı parklarla çevrilidir. Selimoğlu – Pana Yapı ortak girişiminin ilk projesi olan Brooklyn Park’ın mimarisi ödüllü mimar Ömer Çamoğlu tarafından modern çizgilerle tasarlandı. Ağırlıklı olarak 1+1 ve 2+1 dairelerden yer alan projede daha lüks kullanım sağlayan sınırlı sayıda 3+1 ve 4+1 dairelerde yer almaktadır. Yapı Platformun üzerinde ise yüzme havuzları, ticari üniteler ve sosyal tesis yer almaktadır.

20 © YENİ FİKİR TEPE - İSTANBUL 2014


"YENİ FİKİR TEPE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları