Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UĞUR EROL,GÜLLÜ İNAN, COŞKUN KOCA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UĞUR EROL,GÜLLÜ İNAN, COŞKUN KOCA"— Sunum transkripti:

1 UĞUR EROL,GÜLLÜ İNAN, COŞKUN KOCA
T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ PAZARLAMA İLKELERİ DOÇ.DR. SERDAR PİRTİNİ HAZIRLAYANLAR: UĞUR EROL,GÜLLÜ İNAN, COŞKUN KOCA

2

3 Optimum İstanbul Hakkında
Başarılı alışveriş merkezi projeleriyle tanınan Rönesans Alışveriş Merkezleri, Ankara’nın ilk outlet alışveriş merkezi Optimum Ankara dan sonra konseptin ikinci merkezini Kadıköy’de açmıştır. Adana, İzmir basta olmak üzere Türkiye'nin pek çok iline Optimum konseptini götürecek olan Rönesans, Aralık 2007'de inşaatına başladığı İstanbul Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi 27 Kasım 2008 tarihinde hizmete açıldı.

4 Optimum kelimesi sözlük anlamı ile en elverişli, en iyi olan anlamına gelmektedir.
Optimum outlet center; müşterilerine en uygun ortamı yaratmayı esas alarak müşterilerin beklentileri yönünde hizmet vermeyi ilke edinmiştir. Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi; sosyal ve ekonomik anlamda bölgenin kalkınmasında önemli rol oynarken, bölgede özel bir sosyal yaşam alanı oluşturmuştur.

5

6 İstanbul Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi, Anadolu yakasının kalbi Ataşehir'de yılda yaklaşık 15 milyon ziyaretçiye hizmet vermektedir. Çağdaş ve sıcak mekanları ile sosyal kent yaşamını yeniden yorumlayan Merkez, diğer outletlerden farklı olarak outlet konseptini şehrin merkezine yani ayağınıza getirerek, alışveriş alışkanlıklarınızı da değiştirmektedir. Mağaza kiralaması Jones Lang LaSalle Türkiye tarafından yapılan İstanbul Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi'nin kiralama çalışmaları, perakendecilerin yoğun talepleri neticesinde kısa zamanda tamamlandı

7 Mağaza karmasıyla fark yaratan Merkezde; Migros, Koçtas, Media Markt, Fracasetti, Vakko, Park Bravo, LCW, YKM, Mudo, Marks & Spencer, Beymen Sezon Sonu, 5D Cinema, C&A, Alexi Andriotti gibi, Türkiye’nin ve dünyanın en önemli markalarının yeni sezon ve outlet ürünleri yer almaktadır. İstanbul Anadolu yakasının kalbinde konumlandırılan Optimum'a ulaşım da çok rahat, E-5 karayolu üzerinde bulunması, Anadolu yakasının en gelişmiş ilçelerinden Ataşehir'de olması ve yapılmakta olan metroya yakınlığıyla Merkez, geniş bir hedef kitle için önemli bir çekim merkezi olmaya devan etmektedir.

8 5D Sinema

9 Optimum Kadıköy; kadın, erkek hazır giyim, kişisel bakım, ev tekstili, elektronik, aksesuar ve hediyelik eşya mağazalarıyla sadece alışverişin değil; bulunduğu lokasyonda tek olma özelliği taşıyan 541 m2′lik buz pisti, eğlence merkezi ve tasarımından düzenlemesine kadar farklı konumlandırılan Food Court katıyla eğlencenin de aranılan adresi oluyor.

10 Çocuklu ailelere de pek çok imkan sunan optimum çocuk eğlence yerleri ile de çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine katkı sağlıyor. Optimum içerisinde bulunan buz pisti çocuklar için eğlencenin odak noktası olmuş durumda. Ücretsiz otoparkı ve 10 TL ye verilen vale hizmetiyle Optimum Alışveris Merkezi, tüm ziyaretçilerine kolaylıklar sağlamaya devam ediyor.

11

12 Optimum outlet center’in önümüzdeki yıllardaki hedefi insanların daha çok dikkatini çekmek avm’ye gelen her müşteriyi mutlu ve memnun olarak avm’den ayrılmalarını sağlamak. Yılın 365 günü indirim parolası dikkat çekici bir proje olarak göze batmaktadır.

13 Fark yaratma çabası Alışveriş merkezi konseptinin giderek değiştiği günümüzde uygun alışveriş olanakları sunması yanında, çok seçenekli yaşam alanı da yaratma amacıyla yola çıkan Optimum, diğer alışveriş merkezlerinden “outlet” tarzıyla sıyrılıp İstanbul’da eğlence kompleksiyle de bir adım önde olmayı başarmıştır.

14

15 Her dönem mevcut Güçlü markaların ürünlerini uygun fiyatlarla sunan Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi’ndeki mağazalarda dört ayrı ürün çeşidini bulmak mümkündür. Mağazalarda; sezon ürünleri, önceki sezon ürünleri, stok fazlası ürünler ve sadece outlet için üretilen özel üretim ürünleri de yer almaktadır.

16 Optimum ödüle layık görülen tek Türk firması oldu.
Optimum Outlet ve Eğlence merkezi, ICSC'nin Prag'da düzenlenen Avrupa Konferansı'nda Türkiye'den ödüle layık görülen tek AVM olarak Bayrağımızı gururla dalgalandırdı.

17 AMPD Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane'nin dernek üyelerine yaptığı açıklamada;
"Dernek üyelerimiz arasında yer alan Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi'nin, Sadece yeri, mimarisi, shopmixi ile değil, kiracılarının memnuniyeti, sosyal sorumlulukları ve çevreye etkileri ile de dikkate alınıp değerlendirilerek verilen bu ödülü alan değerli üye kuruluşumuzu, yatırımcı, yönetici ve tüm çalışanlarını yürekten kutluyoruz. Dileğimiz, bundan sonraki yarışmalarda da Türkiye perakende sektörünü büyük bir başarıyla temsil eden üyelerimizi o platformda ödülleriyle görmektir. Perakende sektörümüz ve alışveriş merkezlerimiz, ekonomi ve sosyal yaşama yaptıkları katkılar ve getirdikleri yeniliklerle en büyük ödülleri hak ediyor." Dedi.

18

19 GELECEĞE BAKIŞ Gelecekte rollerin değişeceği varsayımı ile yola çıkan optimum outlet bunun için daima yeni projeler aramakta ve mevcut projeleri daimi olmak üzere iyileştirmektedir Optimum bu kapsamda avm içerisindeki tüm mağazalar ile ortak bir amaç oluşturma çabası içerisine girmiş durumda Günümüz yönetim anlayışı da süreçlerin ortak amaç doğrultusunda birleştirilmesini desteklemektedir

20 PAZARLAMA HAKKINDA Günümüz dünyasının müşterilerini kurnaz olarak değerlendirmek yanlış bir ifade olmaz Müşterilere karşı artık sunulan hizmetin kalitesi yetmeyebiliyor,insanlara onları değerli hissettirecek faliyetlerin hizmet sektöründeki önemini vurgulamak gerekmektedir Yani pazarlamada;insanın içine hitap etmek,iyi davranış ve görünüm ortaya koymak kaçınılmaz hale gelmiştir


"UĞUR EROL,GÜLLÜ İNAN, COŞKUN KOCA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları