Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NEDEN ESKİŞEHİR YOLU ? ANKARA SANAYİ ODASI II.Organize Sanayi Bölgesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NEDEN ESKİŞEHİR YOLU ? ANKARA SANAYİ ODASI II.Organize Sanayi Bölgesi"— Sunum transkripti:

1 NEDEN ESKİŞEHİR YOLU ? ANKARA SANAYİ ODASI II.Organize Sanayi Bölgesi
Başkent Organize Sanayi Bölgesi Temelli Uluslararası Rekreasyon Ve Göl Projesi HIZLI TREN METRO DİSNEYLAND ve YENİ TERMİNAL Türk Konut 5000 Konutluk Temelli Yenihisar Projesi 2500 Konutluk Ihlamurkent Projesi Spor Kompleksleri, Sağlık ve Eğitim Kurumları, Alışveriş Merkezleri Toki Uygulamaları(Örn: Turkuaz Evleri)

2 II.Organize Sanayi Bölgesi

3 II.Organize Sanayi Bölgesi
ASO 2. Organize Sanayi Bölgesi bittiğinde bölgede kurulacak fabrikaların; Toplam kapalı alanı 2 milyon m2 yi bulacak, bu fabrikalarda yaklaşık 50 bin kişiye istihdam sağlanacaktır. Kurulacak bu fabrikaların sadece bina yatırım maliyetlerinin YTL olacağı tahmin edilmektedir.

4 Başkent Organize Sanayi Bölgesi

5 Başkent Organize Sanayi Bölgesi
Başkent OSB’de sadece l. etapta yer alan 500 adet sanayi tesisi faaliyete geçtiğinde; 50 bin kişiye iş olanağı sağlanacak. Bir milyar dolar katma değer yaratılacak.

6 Başkent Organize Sanayi Bölgesi
600 milyon dolar ihracat yapılacak. 200 milyon dolar kurumlar vergisi tahakkuk edecek. Daha da önemlisi, ülkemizde; çalışma ve üretme koşullarıyla örnek alınabilecek geleceğin “sanayi kenti” olacak.

7 Temelli Uluslararası Rekreasyon Ve Göl Projesi
PROJE BİLGİLERİ: a) PLANLAMA ALANI : m2 b) GÖL ALANI : m2 c) GÜNLÜK KAPASİTE : Kişi d) PROJE BAŞLANĞIÇ TARİHÎ : Haziran 2000

8 Temelli Uluslararası Rekreasyon Ve Göl Projesi
Planlanan göl projesi, doğal güzelliği ve ekolojik dengeyi de sağlamasının yanı sıra Ankara'nın batı aksında önemli ve hızlı bir gelişme sürecini de beraberinde getirecektir. Buna bağlı olarak turizm gelişecek , bölgemize katma değeri yüksek olacaktır.

9 Temelli Uluslararası Rekreasyon Ve Göl Projesi
PROJE KAPSAMINDA YER ALACAK TESİSLER: Piknik Alanları, Kafeterya, Balık Tutma Alanı, Alışveriş Merkezleri, Düğün Salonu, Hizmet Binaları, Drive-in, Sinema, Anfi-Tiyatro, Seyir Tepeleri, Teknoloji ve Eğitim Parkı, Botanik Bahçesi, Dev Direkler-Giriş Kapıları, Yel Değirmeni-iskele,Türk Evleri, Golf Tesisi, Fuar Alanı, Hayvanat Bahçesi, Aqua Park, Kuş Adası, Şelale, Otel, Seralar, Kültür Sitesi, Büfeler, Mola istasyonları, Kürek Antreman Parkuru, Lokanta, Koşu Yolu, Gezinti Treni, Trafik Eğitim Pisti, Sergi ve Satış Reyonları, Açık-Kapalı Yüzme Havuzu, Eğlence Merkezleri, At Binme Alanları, Çocuk Oyun Alanları, Gül Bahçesi, Yedi Harikalar Standı, Dev Akvaryum ve Sera.

10 Temelli Uluslararası Rekreasyon Ve Göl Projesi
Altınpark'ın 3 katı büyüklüğünde olan bu projeyle Temelli beldesinin ve o bölgenin çehresi değişecek.

11 Hızlı Tren Başkent ve II. OSB’de üretilen ürünler hızlı tren ile güzergahtaki tüm liman ve istasyonlara ulaştırlması hedeflenmektedir. Hızlı Tren güzergahında bulunan kooperatifimiz sayesinde İstanbul’a ve diğer illerimize Hızlı Trenle seyahat lüksünü yaşayacaksınız.

12 Metro Ümitköy Çayyolu metrosu ile Sincan ve Fatih metrosu Yeni otobüs terminaline ulaşımı sağlayacaktır Metroyla Kızılay-Ulus-Batıkent ve Ankaray projesindeki bütün yerler bir adım ötenizde olacak.Ulaşım ve Park probleminin yaşandığı günümüzde bu çok önemli bir ayrıntı olsa gerek…

13 Disneyland Disneyland Amerika’da ve Avrupa’dan sonra ülkemize yatırım yapmak için Temelli bölgesini seçmiştir. Bu ise bölgenin önemini arttırmakla beraber yapacağımız konutların değerini yükseltecektir.

14 Yeni Terminal (AŞTİ) Ankara’nın ihtiyaçlarına karşılık verebilmesi için yapılacak olan yeni terminalin bize yakınlığı ulaşım sorununu ortadan kaldırdığı gibi bizlere de kolaylıklar sağlayacaktır.

15 AyrıcA 2500 Konutluk Ihlamurkent Projesi
Toki Uygulamaları(Örn: Turkuaz Evleri) Spor Kompleksleri vb. yapılaşmalar Alışveriş Merkezleri Semt Pazarları Sağlık Kurumları Eğitim Kurumları Geniş Parklar ve Yeşil Alanlar Akaryakıt İstasyonları vs. yer almaktadır.

16 Bölgedeki Faaliyetler
Geleceğin modern yerleşim alanı olarak düzenlenmeye başlayan ESKİŞEHİR Yolunda;     TürkKonut'un Yenihisar Köyü sınırları içinde üretip sattığı 5000 villalık arsalar üzerine birçok inşaat yapılmaktadır.      Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından altı katlı bloklardan oluşan 720 adet konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiştir.      Toki denetiminde Alcı-Malı Köyü sınırları içindeki Gecekondu Önleme Bölgesinde planlanan, konutluk yerleşim yeri yapılmak üzere 256 kooperatife arsa tahsisi yapılmış,  inşaatlara başlanmıştır.         İnşaatı devam eden Ankara-İstanbul arası Hızlı Tren hattı inşaat bölgemizden geçmektedir.          Maliköy sınırları içinde bulunan Başkent Organize Sanayi Bölgesinin her parseline ayrı bir fabrika kurulmaktadır.         Alcı- Türkobası Köyü sınırları içindeki ASO II. Organize Sanayi Bölgesinin altyapı çalışmaları bitirilmş ve üst yapıya başlanmıştır.

17 Ihlamurkent Villaları
Turkuaz Evleri Ihlamurkent Villaları

18 Sonuç Olarak Bölgenin Konut ihtiyacı, sosyal,ekonomik ve turizm yapılaşmaları dikkate alınırsa, burada yapacağımız yatırımın kârlı bir yatırım olduğu görülecektir.

19

20 Ulaşım Haritası

21 İmar planı


"NEDEN ESKİŞEHİR YOLU ? ANKARA SANAYİ ODASI II.Organize Sanayi Bölgesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları