Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 1 Katılımcılara Tavsiyeler *Uçuş kartları (Boarding kart) ve Harç Pullarını (Havaalanında.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 1 Katılımcılara Tavsiyeler *Uçuş kartları (Boarding kart) ve Harç Pullarını (Havaalanında."— Sunum transkripti:

1 TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 1 Katılımcılara Tavsiyeler *Uçuş kartları (Boarding kart) ve Harç Pullarını (Havaalanında alınacak) mutlaka saklayınız. Raporlar ve ödemeler için gereklidir. Ülkeye dönüşte grup liderine teslim ediniz. Kaybolduysa Hava Alanında hangi şirkette uçuş yaptıysanız onun bürosundan uçtuğunuza dair onaylı yazı alınız. *Her Katılımcı için Seyahat Sigortası yaptırılacak, Grup Lideri aracılığı ile katılımcılara ulaştırılacaktır. Yurtdışına çıkışta yanınızda bulundurunuz. *Haberleşmenizi internet aracılığıyla yapınız.Telefonlarınızı Yurtdışına açtırınız. Bu konuda operatörünüzle görüşmeniz yararlı olacaktır. *Uçuşlarda 25 - 30 kg yük hakkı vardır. Bunun gelişte ve gidişte dikkate alınması gerekir. (Her fazla kilo için havayolu firmasına kilo başı ödeme talep edebilir).

2 TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 2 Katılımcılara Tavsiyeler  Her grup kendi faaliyetlerine ilişkin, fotoğraflarla(eğitimler esnasında toplu fotoğraf çekiniz) desteklenen, sunu hazırlayacak ve Türkiye’ye dönünce Prj.Yön.Ek. İletecektir. Grup Liderinden bu konuyu organize etmesi beklenmektedir.  Her grup gidip yerleşince, yerleştiklerine dair Proje Koordinatörüne mail atacak yada telefonla bilgi verecektir. Grup Lideri bu konuyu organize edecektir.  Ülke dönüşünde tüm katılımcılar mail adreslerine gelecek pdf Anketini doldurulacak ve çıktısı alınıp imzalayıp Sendika’ya ulaştıracaktır.  Otobüs Biletlerinde (Faturalarda) mutlaka nüfus cüzdanındaki ad soyad, tarih yer alacak.

3 TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 3 Katılımcılara Tavsiyeler  Yurtdışı ortaklardan alınacak Sertifika / Katılım Belgelerinin 1 nüsha fotokopisi mutlaka Sendikaya ulaştırılacaktır.  Yeni uçuş yasası gereği gidişte ve dönüşte uçağa alacağınız el çantalarınıza sıvı (su, kola, reçel,..vs), krem, parfüm gibi ihtiyaç malzemelerinizi almayınız. Bu türlü malzemelerinizi valizinize koyunuz  Grup olarak uyumlu olunuz. Sürtüşme/anlaşmazlık içine girmeyiniz. Grup Liderinin telkin ve tavsiyelerine riayet ediniz. *Katılımcıların başka bir 2011 yılı Hareketlilik Projesinde Katılımcı olmaması gerekiyor. Bu durumda olanlar varsa bildiriniz.

4 TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 4 Grup Liderleri Ayrıca;  Kendilerine yardımcı olacak birini belirleyecek, imza listesi oluşturarak, katılımcılardan hergün imza alacak, programa katılımları kontrol edecektir. Belirli aralıklarla katılımcılarla toplantılar düzenleyerek; edinilen deneyimler, öğrenilen hususlar gibi konularda raporlar hazırlayacaktır. Bu raporlar Projenin Final raporu açısından gereklidir.  Katılımcılardan da Projeden elde ettiği kazanımlar konusunda en az 1’er sayfalık değerlendirme yazısı yazmaları ve Sendikaya ulaştırmaları beklenmektedir.

5 TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 5 Katılımcılara Tavsiyeler  Yurtdışı Ortaklarımızla Uyumlu hareket ediniz. Koydukları kurallara riayet ediniz. Onlar bize her zaman lazım.  Ortaklar tarafından uygulanacak programın dışına çıkmayınız.  Davranışlarınıza dikkat ediniz. Herhangi bir olumsuzluğun Konsolosluklara ve kurumunuza yansıyacağını biliniz.  Pasaportlarınızı Mutlaka yanınıza alınız, unutmayınız, kaybetmeyiniz.  Bazı bankaların hava alanlarında çok ucuza hizmet sağladığı yeme içme mekanları var. Kredi kartı ile hizmet veriyorlar.  Yanınıza; rahat, su geçirmez ayakkabı, şemsiye, kışlık giysi (internetten hava durumuna bakabilirsiniz) alınız.  Tuvaletlerde musluk(tahret) olmayabilir. Islak mendil bulundurmanızda fayda var.

6 TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 6  Bolu’dan Otobüs Kaldırılacak, yada toplu halde gidilecek. Bu konuda gruplar bilgilendirilecektir.  Uşuşlar: 2 saat önce havaalanında olunuz.(İstanbul Atatürk)  Uçuş saatine 1 saat kala check-in işlemleri kapatılmaktadır. Dolayısı ile 1 saat önceden bu işlemlerin bitirilmesi gerekmektedir. Uçuş saatine 2 saat kala Havaalanında olunuz.  Grup Liderinizin ve gruptaki arkadaşlarınızın telefonunu almanız faydalı olacaktır.  Havaalanına gidiş vb. konularında grup lideriyle irtibatlı olunuz. Uçuşa 1 gün kala mutlaka grup liderini arayarak gideceğinize dair bilgi veriniz.  Uçaktan indikten sonra pasaport kontrolü esnasında ülkeye neden geldiğiniz sorulursa “Avrupa Birliği Projesi Kapsamında” gittiğinizi söyleyiniz.

7 TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 7 Uşuşlar: Katılımcıların isimlerinin yer alacağı uçuşlara ilişkin elektronik biletleri Proje Yöneticilerinden alınız ve yanınızda bulundurunuz. 1. Grup; 09 Ekim 2011 gidiş, 21 Ekim 2011 dönüş İstanbul (Ankara Esenboğa ) – Macaristan Budapeşte Luftansa Gidiş - 09 OCT ANKARA TR 06 15 MUNICH DE 08 15 09 OCT MUNICH DE 11 05 BUDAPEST HU 12 15 Dönüş- 22 OCT BUDAPEST HU 17 10 MUNICH DE 18 25 22 OCT MUNICH DE 19 25 ANKARA TR 23 15 2. Grup; 16 Ekim 2011 gidiş, 29 Ekim 2011 dönüş 20 kişi İstanbul (Atatürk Hava Limanı ) – Belçika Bürüksel THY – İST 07 50 kalkış, 10 15 BRU varış, BRU 11 15 kalkış 15 35 İST varış 3. Grup; 23 Ekim 2011 gidiş, 05 Kasım 2011 dönüş 20 kişi İstanbul (Sabiha Gökçen ) – Almanya Münih Sun Expres(ÖgerFLY) - İST 11 40 kalkış, 13 25 MUC varış, 14 25 MUC kalkış, 17 55 İST varış *Değişiklik Olursa Bildirilecektir.

8 TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 8 Katılımcılardan Beklentiler ’luk -Yurtdışı iaşe-ibate ve havaalanı transfer bedelinin 185 €’luk kısmını, proje bitiminde geri ödenmek üzere karşılamaları. (Proje Bütçesinin % 20’si proje bittikten sonra Sendika hesabına aktarılacak, hesaptan da katılımcılara ödenecektir. Son Hareketlilik bittikten yaklaşık 4 ay sonra) -Pasaportlarını çıkartmaları -Yurtdışına çıkış harcını vermeleri.(15 TL ) -Projenin mesleki, kültürel ve dil hazırlığına iştirak etmeleri ve yurtdışındaki faaliyetlerin hepsine eksiksiz katılmaları -Yurtdışına çıkmadan önce proje sahibi ile sözleşme imzalamaları -Belirlenecek bir bankada vadesiz € hesabı açtırmaları -Yurtdışına çıkış için gerekli izinlerini almaları

9 TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 9 Katılımcılara Tavsiyeler -Gideceğiniz ülke ve şehir hakkında bilgi edininiz (İnternet vb.) -Yeme içme, otel, organizasyon vb konularda Yüksek Beklentiye Girmeyiniz. Çeşitli Sıkıntılar Olacaktır, Sabırlı Davranınız. Tatil yada gezi olarak algılamayınız. -Yaygınlaştırma: Yaygınlaştırma çalışmalarına katılım sağlayınız, proje ile ilgili bilgi taleplerini sendika yetkilisi ve proje koordinatörüne yönlendiriniz. -Proje ile ilgili bilgi, doküman ve duyurular Bolu Orman Bölge Müdürlüğü web sitesinde açılacak bir menü aracılığı ile yapılacaktır. Söz konusu menüyü takip ediniz.

10 TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 10 *Katılımcılar Gidecekleri Ülkeye Vardıklarında, Havaalanı Çıkış Noktasında Yurtdışı Ortak tarafından karşılanacak ve Konaklama yerine yerleştirileceklerdir. *Konaklama ülkeden ülkeye değişmekle birlikte 2, 3 ve 4 yataklı odalarda olacaktır. Almanya’da 15 kişinin otel, 5 kişinin bir dairede Konaklaması sözkonusu. *Katılımcılar gittikleri ülkede kendileriyle ilgilenecek olan görevlinin telefonunu alarak yanlarında bulundurmalılar. Herhangi bir sorun ile karşılaşıldığında (sağlık, yasal, kişisel sorunlar gibi) kendisiyle ve grup Lideriyle irtibata geçmeliler. *Giderken yanınıza bulunduracağınız paranın(Şahsi) € olmasında fayda var. 500 Euroyu bozdurmakta güçlük yaşayabilirsiniz, daha düşük miktarlarda olması daha uygun. Euro’nun kullanılmadığı ülkelerde kurdan dolayı zararın daha az olması açısından paranızı bankalarda bozdurunuz.

11 TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 11 Yararlanıcılarımıza Tavsiyeler  Ögrenci kimlikleri olanların, kimliklerini yanlarına almalarında fayda var.  Ev terliklerinizi, saç kurutma makinesi, kücük havlu ve banyo havlusu götürünüz.  Sırt Çantası götürünüz. (Geziler için gerekli olabilir)  Mutlaka sürekli kullandığınız ilaçlarınızı, ağrı kesici, soğuk algınlığı gibi ilaçları yanınızda götürünüz.

12 TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 12 Macaristan  2 haftalık ulaşım kartı çıkarılması sözkonusu olup bu nedenle 1 vesikalık fotoğraf götürülmesinde fayda var.  Muhtemel kalınacak otelin web sitesi: http://www.hotelfortunabudapest.hu/  Kahvaltı Otelde, akşam yemeği muhtemelen Istanbul restoran da (www.istanbuletterem.hu) yenecektir. www.istanbuletterem.hu  Ormanlara gitmek icin uygun kiyafet (Lastik bot gerekebilir mesela) götürülmesi.

13 TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 13 Macaristan  Giden gruplar için haftasonu Prag -Viyana vb. turu düzenlenebilmektedir. Katılımcılardan geçen yıl 180 er euro talep edilmişti. Bu ücrete rehberlik, gezdirme, otel ve otobüs fiyata dahil ama Prag’da 2 aksam yemeği dahil değildi. Tabiiki bu gezi tamamen opsiyonel yani isteğe bağli. Katılımcılar hafta sonları kendileri de istedikleri gibi gezip kendi paralarını ödeyebilirler.  Estergon icinde, kisi basi 50 şer euro alınıyor, 2 muze girisi ve git gel dahil, oğle yemegi haric. Buda tamamen opsiyonel. Tunada Gemi ile gezinti yapmak istenirse kisi basi 15 er euro. http://www.legenda.hu/legenda/legenda_angol.main.page http://www.legenda.hu/legenda/legenda_angol.main.page •Yer ve rakamlarda değişiklik olabilir, geçen yıl bu şekilde idi. *Belçika ve Almanya katılımcıları için Bolu Orman Bölge Müdürlüğü web sitesinde proje için açılan menüden ayrı ayrı pdf dokümanı yayınlanacaktır.

14 TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 14  Sunuda Anlatılan Konular Yada Başka Konulara İlişkin Anlaşılmayan Bir Husus Varsa 0 543 6712708 telefon numarasını arayarak bilgi alabilirler. Gürbüz YAVUZ Proje Koordinatörü İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü TEŞEKKÜRLER


"TARIM ORMAN VE ÇEVRE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBESİ (BOLU) 1 Katılımcılara Tavsiyeler *Uçuş kartları (Boarding kart) ve Harç Pullarını (Havaalanında." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları