Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CRYSTALİN® Yara Bakımında Yenilikçi Teknoloji

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CRYSTALİN® Yara Bakımında Yenilikçi Teknoloji"— Sunum transkripti:

1 CRYSTALİN® Yara Bakımında Yenilikçi Teknoloji

2 VAKA 1 Adı ve soyadı: S. O. Yaşı: 64 Cinsiyet:Kadın
Diyabet Süresi:15 yıl Diyabetik ayak infeksiyonu (Evre 4) Debridman kültüründe Staphylococcus aureus üredi. Hastaya uygun antibiyotik tedavisi ile birlikte intralezyonel epidermal büyüme faktörü tedavisi uygulandı. Yara yüzeyi pansumanları düzenli olarak her gün Crystalin® ile yapıldı. Yara yüzeyinde granülasyonu tamamlanan ve infeksiyonu tedavi edilen hastanın yarası deri grefti ile kapatıldı. Deri grefti uygulanması sonrasında da hastanın pansumanları için greft üzerine Crystalin® kullanıldı.

3 VAKA 1

4 VAKA 2 Adı ve soyadı: Y. D. Yaşı: 85 Cinsiyet: Erkek Diyabet süresi:25
Diyabetik ayak infeksiyonu (Evre 4) . Alınan doku kültüründe Escherichia coli bulundu. Uygun antibiyotik tedavisi ve yara bakım tedavisi devam eden hastanın metatars düzeyinde amputasyonu yapıldıktan sonra yara yüzeyi pansumanı düzenli olarak her gün Crystalin® ile yapıldı. Yatarak ve ayaktan toplam 7 aylık tedavi sonrası ayak yarası tamamen kapandı.

5 VAKA 2

6 VAKA 3 Adı ve soyadı: A.P. Yaşı: 45 Cinsiyet: Erkek
Diyabet süresi: 15 yıl Diyabetik ayak infeksiyonu ( Evre 3) tanısı Hastanın alınan doku kültüründe Pseudomonas aeruginosa üredi Hastanın yara yüzeyi pansumanları düzenli olarak her gün Crystalin® ile yapıldı. Yatarak ve ayakta toplam 5 aylık tedavi sonrasında hastanın ayak yarası primer sütür ile kapatılacak düzeye getirildi.

7 VAKA 3


"CRYSTALİN® Yara Bakımında Yenilikçi Teknoloji" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları