Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı."— Sunum transkripti:

1 “Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı

2 Türkiye Perakendeciler Federasyonu;  12 Eylül 2006 da kuruldu, - Türkiye genelinde 6 dernek, (Doğu Anadolu PERDER kurulum aşamasında) - 250 yerel ve yerli marka, - 4,5 milyar $ ciro, - 55 000 i aşkın personel, - 3000 mağaza Türkiye’ nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi.

3 AMACIMIZ;  Perakende Sektörünün Kültürünün oluşumuna katkıda bulunmak,  Perakendeciler federasyonu olarak yasa çalışmalarında görüş bildirmek, kamuoyu oluşturmak,  Sektörümüzle ilgili mevcut yasaların anlaşılmasına ve uygulanmasına katkı sağlamak  Üyelerimize Yönelik eğitim faaliyetleri tertip etmek,  Teknolojik gelişmeleri takip ederek sektörümüze kazandırmak.  Sivil toplum örgütü olarak ülke ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunarak toplum standartlarının yükselmesini sağlamak,

4 VETERİNER HEKİMLERİN EĞİTİMLERİ;  Üniversiteler Perakende Dernekleri ile İşbirliği Yapmalıdır.  Veteriner Hekimler Marketlerin İşleyişlerine ve Sektörel Gerçeklere uygun Yetiştirilmelidir.  Veteriner hekimlerin stajları marketlerde yapılmalıdır.

5 GIDA KAYNAKLI HASTALIKLAR;  Hayvansal gıdaya bulaşan hayvan hastalıkları ve parazitler, çiftliklerde çözülmelidir.  Üretim yerlerinde son kontrol ve denetimler yapılmalı,  Perakendeciler bunlarla uğraşma yerine hizmet üretmeliler,  Federasyon olarak üreticilerin denetlenmesiyle ilgili standartlarımızı oluşturma çalışmalarımız sürmektedir.

6  AB Ülkelerinde ki gibi Veteriner ve gıda ofisleri benzeri “Veteriner İşleri Genel Müdürlüğü” oluşturulmalıdır.  Veteriner hekimler özerk bir yapıya kavuşturulmalıdır.

7  Belediyelerin marketlere yönelik denetim ve bilgi desteği aktif hale getirilmeli, marketlere yönelik hizmetlerde gönüllülük ilkesiyle müşavirlik misyonu (ücretsiz) yüklenmelidir.

8  Türkiye Perakendeciler Federasyonu olarak; - Tüm üyelerimize gıda güvenliği ve hijyen eğitimlerini sürekli teşvik ve organize etmekteyiz.  Bu organizasyonlarımızda; - Üniversitelerden, - Veteriner Gıda Hijyenistleri Derneğinden, - Yerel yönetimlerden destek almaktayız.  Tüketici dernekleriyle eğitim ve denetim iş birliklerimiz devam etmektedir.

9  Üye Firmalarımız Bünyesinde Özellikle Hayvan Kökenli Gıdalarda Sağlık Kriterlerinin Takibi İçin Veteriner Hekimler İstihdam Etmekteyiz.

10  Ülke genelinde hayvan kökenli gıdalardan bulaşabilecek hastalıklardan tüketicilerimizi korumak için Avrupa Birliği üyeleri gibi gelişmiş ülkelerde uygulanan uluslar arası Veteriner Hekimlik uygulamalarının ülkemizde de bir an önce uygulanmasını Türkiye Perakendeciler Federasyonu olarak istemekteyiz.

11


"“Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları