Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya."— Sunum transkripti:

1 Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya hayran kalmış ve hemen bizimle yaşamaya davet etmiş. Yabancı, teklifi hemen kabul etmiş ve birkaç ay sonra da ben doğmuşum.

2 Büyüdüğümde, onun ailemizdeki yerinden hiç şüphe etmedim ve varlığını soruşturmadım. Benim küçük aklımda herkezin özel bir yeri vardı. Benden beş yaş büyük olan ağabeyim Bill´i örnek alırdım. Ben de küçük kız kardeşim Fran´e ağabeylik yapardım.

3 Annem ve babam birbirini tamamlayan öğretmenlerdi. Bana ahlaki değerleri neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğrettiler. Masalcımız ise yabancı idi!

4 Her gece bütün aileyi büyülenmiş bir şekilde etkisi altına alırdı. Maceralar esrarengiz olaylar Onun günlük konuşmalarıydı. komediler komediler En güzel masalları o yaratırdı.

5 Politika, tarih, yada bilim hakkında ne zaman bir şeyleri merak etsem … o hepsini bilirdi!

6 Geçmişi bilir, günümüzü anlar, geleceği tahmin eder gibiydi. Çizdiği resimler o kadar gerçekçi idi ki, onları seyrettikçe sık sık güler … …… … yada … ağlardım.

7 Bizi her zaman film seyretmeye teşvik ederdi, ve hatta bizi bir sürü film yıldızı ile tanıştırdı. O, bütün aileye karşı arkadaşçaydı. Babamı, Bill´i ve beni büyük bir beyzbol maçına ilk kez o götürdü.

8 Yabancı devamlı konuşurdu. Babam pek umursamazdı, fakat annem bazen sessizce kalkıp, bizi onun uzak diyarlar hakkındaki hikayeleriyle büyülenmiş halde bırakıp odasına çekilirdi. Merak ediyorum da acaba hiç yabancının evimizden gitmesini istemiş miydi? Tahmin edeceğiniz gibi, babam evi belli ahlaki değerlere göre yönetirdi.

9 FAKAT, HER NASILSA YABANCI KENDİSİNİ BU DEĞERLERE UYMAK ZORUNDA HİSSETMEZDİ! Gördüğüm kadarıyla, yabancının yaptıklarına hiç bir zaman karşı çıkılmadı. Örneğin evde, sadece bizim değil, arkadaşlarımızın ve yetişkinlerin de küfür etmesi yasaktı. Fakat yabancı, sık sık benim kulaklarımı çınlatan ve babamı yerinde kıvrandıran küfürler ederdi. Babam alkollü içki içmezdi ve yemek pişirmek için bile eve alkol sokulmasına izin vermezdi. Fakat yabancı bize hayatın diğer yanlarını da gösterdi ve bizi aydınlattı. Bize sık sık bira ve diğer alkollü içkilerden sundu.

10 Sigarayı lezzetli, puroyu erkekçe ve pipoyu da entellektüellikmiş gibi gösterdi. Şimdi düşünüyorum da, kadın erkek ilişkisi hakkındaki ilk izlenimlerimi ondan edindim. Özgürce konuşurdu, yorumları bazen açık seçik, bazen imalı ve genellikle de mahçup ediciydiler!

11 . Yabancının evimize gelmesinin üzerinden otuz yıldan fazla oldu. Artık, yabancı babama ilk yıllardaki kadar ilginç gelmiyor, fakat bugün babamların evine girecek olursanız, onu köşede durmuş kendisini dinleyecek, resimlerine bakacak birilerini beklerken görürsünüz. Adı mı?... Geriye dönüp baktığımda, sanırım yabancıdan daha fazla etkilenmemiş olmam bir mucize. Zaman geçtikçe yabancı anne ve babamın değerlerine daha fazla karşı çıkıyordu. Fakat yaptıkları çok nadiren karşı çıkıldı ve evden ayrılması hiç istenmedi.

12 Biz ona kısaca... LÜTFEN ARKADAŞLARINIZA GÖNDERİN ! Yazan: Keith Currie (İngilizceden tercüme edilmiş) TV … derdik. www.powerpointparadise.com/


"Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları