Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Televizyon ve okul başarısı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Televizyon ve okul başarısı"— Sunum transkripti:

1

2 Televizyon ve okul başarısı
Çocuklarımızın çoğu yeni bir okul yılına başlıyor ve anne-babalar çocuklarının okul başarısını artırmak için onlara nasıl yardımcı olabileceklerini belirlemeye çalışıyorlar. Bu bakımdan ilk akla gelen konulardan biri de televizyon oluyor.

3 Çocuğun okul başarısını artırmak için neler yapabilirsiniz?
Çocuğunuzun okulu ile ilişkide olun ve öğretmenle yakın bir iletişim içerisinde olmaya özen gösterin. Çocuğunuzun günde en az 8-10 saat uyumasını sağlayın. Okul sonrasında fiziksel aktiviteleri teşvik edin.

4 Çocuğun okul başarısını artırmak için neler yapabilirsiniz?
Çocuğunuzun beslenmesine özen gösterin. Çocuğunuzun ödevlerini takip edin ve okuldan eve getirdiği her şeye ilgi gösterin.

5 Çocuğun okul başarısını artırmak için neler yapabilirsiniz?
Ödev yapması için dikkat dağıtmayan, uygun bir ortam hazırlayın ve sizin göreviniz uygun ortamı hazırlamak ve yol göstermekle sınırlı olsun. Ödevlerini ise kendisi yapsın. Ödevlerini ise kendisi yapsın.

6 Çocuğun okul başarısını artırmak için neler yapabilirsiniz?
Çocuğunuz konusunda gerçekçi olmaya gayret edin ve çocuğunuzun kapasitesinin altında veya çok üzerinde beklentiler oluşturmayın. Küçük çocuklara her akşam kitap okuyun. Televizyon süresini sınırlayın.

7 TELEVİZYON KONUSUNDA NASIL BİR TUTUM BENİMSEMELİSİNİZ?
Çocuğunuzun okul başarısını artırmak için yapabileceğiniz belki de en önemli şey televizyon izlemesini önemli ölçüde kısıtlamak olacaktır. Yapılan araştırmalara göre günümüzde çocuklar her gün ortalama 4 saat televizyon izliyor; büyük bir kısmının odasında televizyon bulunuyor; 4-6 yaş arasındaki çocuklar babaları ile zaman geçirmek yerine TV izlemeyi tercih ediyor ve ailelerin çoğu akşam yemek yerken televizyon izliyor.

8 TELEVİZYON KONUSUNDA NASIL BİR TUTUM BENİMSEMELİSİNİZ?
Çok fazla TV izlemek çocuk için zararlıdır. Araştırmalar günde 3 saat ve daha fazla TV izleyen çocukların okul başarısının daha düşük, sınıf tekrarlama oranının daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Ölçülü TV izleme yararlı olabilir. TV çocuğun yaratıcılığını ve hayal gücünü uyarabilir. Pek çok çocuk ve yetişkin televizyonu iyi bir rahatlama ve eğlenme aracı olarak görür.

9 Çocuk için zararlı olan TV değildir
Televizyon başında geçen süre ve izlenilen programların içeriği önemlidir. Uzmanlar 2 yaşından büyük çocukların günde iki saatten daha fazla televizyon izlememesini tavsiye ediyor. 2 yaşından küçük çocukların ise televizyon izlemesi tavsiye edilmiyor. Ailelerin ise çocuklarının izlediği programları dikkatle takip etmeleri ve kendi denetimleri olmadığında çocukların farklı şeyler izleyebileceğini göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

10 TV İZLEMEYİ DENETLEMEK İÇİN BAŞVURABİLECEĞİNİZ BAZI YÖNTEMLER

11 Hafta içinde TV sınırlanması
Televizyon yayınlarını tamamen iptal edecek kadar kökten bir önlem almak istemiyorsanız, okul günlerinde televizyon izleme süresini 1 saat ile sınırlamayı bir kural olarak benimseyebilirsiniz. Ailelerin çoğu ödev bittikten ve bir yetişkin tarafından kontrol edildikten sonra televizyonun açılmasına izin vermektedir.

12 Televizyon tatili Bazı aileler de evde hiç kimsenin televizyon izlemesine izin verilmediği zamanlar belirliyorlar. Örneğin haftada bir gün aile gecesi olarak belirleniyor ve yetişkinler ve çocuklar televizyon dışında başka şeyler yapıyorlar.

13 Çocuğunuzla konuşun Aşırı TV izlemesini nasıl denetleyebileceğiniz konusunda çocuğunuzun da görüşlerini alın. Fikirlerinden bazılarını deneyin ve işe yarayıp yaramadığına bakın.

14 TV ve yetişkinler Çocukların televizyon izlemesini sınırlamakta asıl önemli olan anne-babaların tv izlemesinin de sınırlanması olmaktadır. Bir an için televizyon olmasaydı, hayatınız nasıl olurdu, düşünün. Daha fazla okur, eşinizle daha fazla konuşur, bir müzik enstrümanı çalmayı öğrenir ya da yıllardır hayal ettiğiniz hobi ile ilgilenmeye başlar mıydınız?

15 Örnek olmak Eğer yetişkinler, aile sürekli evde televizyon seyrediyorsa çocuklarda neden bende seyretmiyorum düşüncesi oluşuyor. İster istemez yetişkinler gibi olmak istiyorlar. Eğer çocuklarınızın okul başarısına televizyon seyretmelerinin engel olmasını istemiyorsanız onlara sürekli televizyon seyrederek örnek olmayın.

16 TAVSİYELER

17 Tavsiyeler Günde kaç saat televizyon izleyeceği konusunda kesin sınır belirleyin. Çocuğunuzun odasında televizyon bulundurmayın ve ödevini yaparken televizyonun açık kalarak “fon gürültüsü” yaratmasına izin vermeyin.

18 Tavsiyeler Uzaktan kumandayı kaldırın. Çocuğunuzun bir program seçerek bunu izlemesini sağlayın.

19 Tavsiyeler Yaşına uygun olmayan programalrı seyretmesine izin vermeyin. Onlar televizyon seyrederken sizde onlarla birlikte olmaya çalışın.

20 Tavsiyeler Yaşına uygun olmayan programalrı seyretmesine izin vermeyin. Onlar televizyon seyrederken sizde onlarla birlikte olmaya çalışın.

21 KAYNAK : Bu sunuda kullanılan makale Aile Org web sitesinden alınmıştır.


"Televizyon ve okul başarısı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları