Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DIGITAL SCROLL VE DC INVERTER KOMPRESÖRLER ARASINDAKİ FARKLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DIGITAL SCROLL VE DC INVERTER KOMPRESÖRLER ARASINDAKİ FARKLAR"— Sunum transkripti:

1 DIGITAL SCROLL VE DC INVERTER KOMPRESÖRLER ARASINDAKİ FARKLAR
. DIGITAL SCROLL VE DC INVERTER KOMPRESÖRLER ARASINDAKİ FARKLAR

2 DIGITAL SCROLL ÇALIŞMA PRENSİBİ
. . Dijital Scroll kompresör, standart scroll kompresörden farklı ekipmanları : Dönen scroll’a bağlı piston, Modülasyon odası, Selenoid Valf.

3 DIGITAL SCROLL ÇALIŞMA PRENSİBİ
. Dijital Scroll kompresörde, selenoid valf normalde kapalıdır. Bu durumda kompresör tam yükte çalışır. Selenoid valfe enerji gelip, valf açıldığında, kompresör yüksüz kalır. Piston, üst scroll’u 1.00 mm yukarı kaldırır. Bu sayede üst scroll sıkıştırma yapmaz. Yüksüz olarak dönmeye devam eder. Dijital scroll basitçe bu şekilde çalışır. Kapasite kontrolünü, yüklü ve yüksüz çalışma süreleri ile belirler.

4 DIGITAL SCROLL ÇALIŞMA PRENSİBİ
(10 saniye x 100% + 10 saniye x 0%)/ 20 = 50% olacaktır. . Örnek : Toplam 20 sn lik bir çalışma için, 10 sn yükte çalışma, 10 sn yüksüz çalışma durumunda, cihazın kapasitesi :

5 DIGITAL SCROLL ÇALIŞMA PRENSİBİ
. . Yüklü çalışma durumu. Selenoid valf (PWM) kapalı durumda. Yüksüz çalışma durumu. Selenoid valf (PWM) açık durumda. Üst scroll 1.00 mm yukarıya hareket etmiş, boşa dönüyor. Sıkıştırma yok.

6 DIGITAL SCROLL – DC INVERTER
. . Kapasiteyi, selenoid valfi açıp kapatarak yüklü ve yüksüz çalışma sürelerinin ortalaması ile kontrol eder. Dijital kelimesi selenoid valfin on- off kontrolünden gelmektedir. Kapasite kontrol aralığı % arasındadır. Yüksüz durumdayken motor çalışmaya devam eder. Sürekli enerji tüketimi vardır. Yükte çalıştığında hep aynı devirde çalıştığı için yağ geri toplama sorunu yoktur. Sürekli valfin on-off çalışmasından dolayı ses seviyeleri yüksektir. Kapasiteyi, inverter sürücüsü ile motor devrini değiştirerek sağlar. Inverter sürücüsünden dolayı Inverter kompresör adını alır. Kapasite kontrol aralığı kapasiteye göre değişkenlik göstermekle beraber tek kompresörde %20 ye kadar düşürebilir. Çoklu inverterlı dış ünitelerde, bu oran %10 a kadar düşmektedir. Kısmi yüklerde daha düşük motor devriyle çalışır.

7 DIGITAL SCROLL – DC INVERTER
. . Kısmi yüklerdeki enerji harcaması lineerdir. Yani %100 yükte çekilen elektrik gücü 10 birim ise, %50 kapasitede çektiği elektrik gücü 5 birimdir. Bu da kısmi yüklerde avantaj sağlamamaktadır. Özellikle kompresörün yüksüz durumda da motorunun çalışmaya devam etmesinden dolayı, gerçekte çektiği elektrik gücü daha fazla olacaktır. Kataloglardaki çekilen elektrik gücü değerleri, yüksüz durumda motorun çektiği elektrik gücü ihmal edilerek yazılmıştır. Bu değerin toplam elektrik gücünün %10u civarında olduğu belirtilmektedir. Kısmi yüklerdeki enerji harcaması eğriseldir. %100 yükte çekilen elektrik gücü 10 birim ise, %50 yükteki elektrik tüketimi 2,9 birim, %25 yükteki elektrik tüketimi ise 1,1 birimdir. (FDC680 değerleri baz alınmıştır) Sistemlerin ağırlıklı olarak ara yüklerde çalışmasından dolayı bu konu oldukça önemlidir.

8 DIGITAL SCROLL – DC INVERTER
. . Daha az ve mekanik ekipmanlar içerdiği için daha basit bir sistemdir. Ancak aşınma daha fazladır. Sistemin basit olması, çalışma özelliklerinin de daha zayıf olması ile örtüşmektedir. Dijital Scroll kompresör kullanan sistemlerde daha büyük kapasitelerde sabit hızlı kompresörle birlikte kullanılmaktadır. Bu da ara kapasite yüklerini daha da olumsuz yönde etkileyecektir. Kapasite kontrolünü inverter sürücüsü sayesinde yapmaktadır. Elektronik ve mikropressör kontrolü ile kapasite kontrolü sağlanır. Hassasiyet çok daha fazladır. Konfor kesintisiz şekilde sağlanır.

9 REFERANSLAR . .


"DIGITAL SCROLL VE DC INVERTER KOMPRESÖRLER ARASINDAKİ FARKLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları