Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

3.YENİ NESİL EĞİTİM KONFERANSI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "3.YENİ NESİL EĞİTİM KONFERANSI"— Sunum transkripti:

1 3.YENİ NESİL EĞİTİM KONFERANSI
ÖZEL ATAŞEHİR DOĞA ORTAOKUL MATEMATİK ZÜMRESİ SHOW ME UYGULAMASI

2 MATEMATİK EĞİTİMİ VE TEKNOLOJİ
Hızla gelişen teknoloji günlük hayatımızın her alanına girmişken eğitimciler olarak sorgulamamız gereken ilk şey,teknoloji-eğitim entegrasyonu olmalıdır. Peki öğretmenler olarak biz bu entegrasyonu benimseyip ne kadar uyguluyoruz?

3 Bizler öğretmenler olarak kendi öğrencilik yıllarımızdan bu zamana kadar geçen süreyi sık sık değerlendiriyor, yenilikleri takip ediyor ve eğitim öğretim sürecine uyarlıyor olmamız gerektiğini düşünmekteyiz. İşte bu süreç bizi teknolojinin tüm hayatımızı kapladığı gerçeğine götürmektedir. Cep telefonlarından bilgisayarlara,otomotivden sağlık hizmetlerine kadar günlük yaşamımızı düzenleyen teknolojik gelişim bir süredir eğitim sektöründe de kendini göstermeye başlamıştır.

4 ATAŞEHİR DOĞA ORTAOKULUNDA MATEMATİK EĞİTİMİ
eğitim öğretim yılının başından bu zamana kadar matematik derslerini ülkemizde bir ilk olarak I-PAD ile işlemekteyiz.Her öğrencimiz I-PAD ile derse katılmaktalar ve biz öğretmenler tüm ders içeriklerimizi sınıf ortamında onlarla paylaşmaktayız.

5 ANCAK BİZ BUNUNLA YETİNMEDİK…
Matematik dersi için etkili öğrenme ne kadar çok soru örneğini öğrencilerimizle paylaşabildiğimizle orantılıdır.Ancak ders saati müfredat her zaman buna olanak vermemektedir.Teknoloji tabanlı verdiğimiz bu eğitim bize hız ve zaman kazandırmaktadır.Dersleri daha keyifli kılmaktadır ve öğrencilerimize daha fazla örnek göstermemizi sağlayarak konuların pekiştirilmesinde önemli rol oynamaktadır. ANCAK BİZ BUNUNLA YETİNMEDİK…

6 NEDEN SHOW ME? Önyargılara yenik düşen matematik dersi sıkıcı,zor,karmaşık gelmiştir hep nedense.Anlatım aşamasında böyle olduğu gibi,etkinlikler ya da ödevlerde de bu önyargıyı pek fazla aşamamıştır.I-PAD’i sadece sınıf içi materyal olarak kullanmak yeterli olmayacak,eğitimin içine tamamen entegre etmemiz gerekecekti.

7 Öğrencilerimize eğitim öğretim yılı içerisinde belli aralıklar ile farklı konularda pekiştireç olarak performans görevleri vermekteyiz.Verdiğimiz ödevler kendi öğrencilik yıllarımızı da düşünürsek yazma,kes-yapıştır ,katla-boya,artık materyal 3 boyutlu görseller şeklinde karşımıza çıkmaktadır.Ancak bu çalışmalar bir süre sonra ne yazık ki atılmaktan öteye geçememektedir.Hatta öğrenci gözünde sadece not için yapılan bir çalışma haline dönüşüyor.Öğrencinin ödev yapma motivasyonunu dahi düşürüyor. Madem bu kadar teknolojiden bahsediyoruz,neden ödev yöntemlerimizi buna göre belirlemiyoruz?

8 İşte bu yüzden show me uygulamasını bir performans görevi olarak kullanmaya karar verdik.
Bir app store uygulaması olan show me I-PAD de ses kaydı ve yazı yazmaya olanak sağlayan bir uygulamadır.

9 NASIL UYGULADIK? 7.SINIF Öğrencilerimizin her birinden uygulamayı I-PAD lerine yüklemelerini istedik.Basit bir üyelik işleminden sonra uygulama öğrenciler tarafından kullanılır hale geldi.Aynı işlemi öğretmen olarak bizler de yaptık.Artık her birimizin bir show me hesabı oldu.Tıpkı bir sosyal paylaşım sitesi gibi birbirimizi takibe bile başladık.

10 İkinci aşamada öğrencilerimizden matematik dersinde işlediğimiz 3 konudan kendi seçtikleri soruları sınıfta nasıl öğretmen anlatıp çözüyorsa,onların da bunu show me de yapmalarını istedik.Uygulama yapılan çalışmaları kaydetmemize ve bu çalışmaları paylaşmamıza olanak sağlamakta idi.Bu sayede öğrencilerimiz yaptıkları çalışmaları birbirleri ve öğretmenleri ile paylaşmış,bir öğrenci diğer arkadaşının çalışmasını izleyebilmiş ve hatta bu paylaşımı sosyal paylaşım sitelerinde olduğu gibi beğenmiştir.Ve hatta uygulama tüm dünyada kullanıldığı için farklı kültürden eğitimcilerin paylaşımlarını dahi izleyebilmişlerdir.

11 Bununla da yetinmedik.Öğretmen olarak biz de her hangi bir konu ile ilgili can alıcı,hemen her kaynakta karşılarına çıkabilecek,temel bazdaki örnekleri show me de anlatarak çözdük.Çalışmalarımızı paylaştık.Böylece öğrencilerimiz evde çalışırken anlamadıkları bir sorunun nasıl çözülebileceğini adım adım kendi I –Pad lerinden show me uygulamasından izleyebildiler.

12 AMACIMIZ; Öğrencilerin kendi çözdükleri soruları bir yandan da anlatarak daha etkili bir öğrenme gerçekleştirmeleri,çözemedikleri soru tipleri ile ilgili öğretmen olarak uzaktan destek verebilmekti. Bunu yapabilmek için de teknolojiden faydalanarak öğrencilerin ilgi alanlarını branşımıza uyarlamaktı.

13 KAZANIMLAR Öncelikle kalıplaşmış ödev mantığının dışına çıkarak önyargıları kırdık. Teknolojiyi doğru kullanma açısından önemli bir adım attık.Öğrencilerimizde teknolojinin eğitim içeriği farkındalığı yarattık.Keza öğrenciler teknolojiyi oyun ve eğlence aracı olarak daha etkin kullanmaktalar. Anlatarak ve yazarak öğrenmenin olumlu etkisini gözlemledik ve yaşadık.Yaptıkları çalışma ile öğrencilerimiz akılda kalıcı bir performans sergilemiş oldular.

14 Yaptıkları çalışmaların kalıcılığı,yıl boyunca ve hatta önümüzdeki yıllarda dahi faydalanabileceği ve paylaşabileceği düşüncesi verilen emeğin karşılığını bulmuş olması adına olumlu bir motivasyon olmuştur.Ödevi yapsam ne olur ki nasıl olsa öğretmen bakıp sonra çöp olacak mantığı ortadan kalkmıştır.

15 ÖLÇME VE DEĞERENDİRME Yapılan çalışmanın elbette nota dönüşmesi gerekiyordu.Amacımız not vermek için bir görev tanımlamak değildi elbette ancak,eğitim sistemi içinde yapılan çalışmaların not ile değerlendirilmesi olumlu motivasyon olması için çok önemli.Çalışmayı yerine getiren öğrenci oranı %98 idi.Öğrencinin seçtiği soruların ve konuların zorluğuna,çözülen soru sayısına göre ölçme uygulayarak öğrencilerimizi değerlendirdik.

16 Aldığımız geri dönütler oldukça espirili oldu
Aldığımız geri dönütler oldukça espirili oldu.Bir öğrenci velisi “artık okula gitmenize gerek yok”diyerek bizleri keyiflendirdi.

17 SON SÖZ Değişen dünyada teknoloji eğitim entegrasyonunu gerçekleştirebildiğimiz inancı ile yaptığımız çalışmanın amacına ulaştığını düşünmekteyiz. Uygulamanın her hangi bir maliyet içermemesi kolay uygulanabilir olması ve uygulama aşamalarında aldığımız olumlu dönütler bize doğru bir çalışma yaptığımızı hissettirmiştir.

18 Desteklerinden dolayı: Doğa Okulları eğitim teknolojileri birimine, Okul yöneticilerimize, Bölüm başkanımıza, Öğrencilerimize, Katılımınız ve bizi dinlediğiniz için sizlere Sonsuz teşekkürler…

19 ÖZEL ATAŞEHİR DOĞA ORTAOKULU MATEMATİK ZÜMRESİ
BÖLÜM BAŞKANI:ELVİN ÖVEN MATEMATİK ÖĞRETMENLERİ ELİF TEMİZ NURDAN BULAT PEMRA TOPALOĞLU IŞILAY GÜNER


"3.YENİ NESİL EĞİTİM KONFERANSI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları