Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FOTOGALERİ UYGULAMASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FOTOGALERİ UYGULAMASI"— Sunum transkripti:

1 FOTOGALERİ UYGULAMASI
Kamil H. ÜNVER E-posta: Telefon: (0 312)

2 1- ANASAYFA Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile Bakanlığa bağlı birimlerin merkez ve taşra teşkilatlarının faaliyetlerinin tanıtımında kullanılacaktır.

3 1- ANASAYFA Fotoğraf Galerisi uygulamasına web sayfasındaki FOTOGALERİ linkinden erişilir. Anasayfa şu bölümlerden oluşur : Üyelik İşlemleri : Foto Galeri’ye albüm ve resim eklemek için siteye üye olmak gerekir. Yeni Üyelik ve Üyelik işlemlerinin olduğu bölüme erişilmesini sağlar. Ziyaretçi Defteri : Foto Galeri ve galeri içeriği hakkında siteyi ziyaret eden ziyaretçilerin görüş, öneri ve eleştirilerini üye olmadan paylaştıkları bölümdür. Arama : Herhangi bir anahtar kelime ile Foto Galeri içinde arama yapılmasını ve anahtar kelimenin kullanıldığı albümlere erişilmesini sağlar. Kategoriler : Albümlerin paylaşıldığı kategori adlarıdır. İstenilen kategoriye tıklanarak, ilgili kategori için oluşturulmuş albümlere erişim sağlanır. Anasayfada en son eklenmiş en yeni sekiz(8) albümün birinci resimlerinden oluşan hareketli bir gösterim sağlanır. Resim üzerinde şeffaf banda yerleştirilmiş, resmin ait olduğu albümün adı yer alır. Resimler 3 saniye aralıkla otomatik olarak değişir. Mouse ile resim üzerine gelindiğinde otomatik değişim durur. İleri ve Geri yönleri üzerine tıklanarak resimlerin önceki ve sonraki şeklinde hareket ettirilmesini sağlanır. En yeni eklenen sekiz(8) albümün ilk fotoğraflarından oluşan resim bandıdır. İstenilen resmin üzerine tıklanarak albümü detayına erişimi sağlanır. En Beğenilenler : Albüm içinde yer alan resimlerin beğenilme sayılarının toplamına göre en çok beğenilen ilk beş(5) albüm gösterilir. En Yeniler : Foto Galeriye eklenmiş en yeni beş albüm gösterilir. En Çok İzlenen : Albüm içinde yer alan resimlerin görüntülenme sayılarının toplamına göre en çok görüntülenen ilk beş(5) albüm gösterilir. Üst kategori menüsünde birinci sırada yer alan kategoriye ait en yeni beş(5) albüm gösterilir. Üst kategori menüsünde ikinci sırada yer alan kategoriye ait en yeni beş(5) albüm gösterilir. Sayfanın en altında ziyaretçi sayısı gösterilir.

4 2- ANASAYFA (Kategori) Her kategorinin kendi ana sayfası vardır.
Kategoriye ait en yeni tarihli albümden eskiye doğru yayında olan albümler gösterilir.

5 2- ANASAYFA (Kategori) Anasayfa şu bölümlerden oluşur :
Kategori Adı : Anasayfası görüntülenen kategorinin adıdır. Albümler : Kategoriye ait yayında olan albümlerin adıdır. Albüm : Yayında olan albümün ilk resmi gösterilir. Üzerine tıklanınca albüm detayına erişim sağlanır.

6 3- ALBÜM DETAYI – Resim Altında Açıklamalı

7 3- ALBÜM DETAYI – Resim Solunda Açıklamalı

8 3- ALBÜM DETAYI – Resim Sağında Açıklamalı

9 3- ALBÜM DETAYI – Resim Sağında Açıklamalı
Albüm detay ekranıdır. Albüm içerisinde yer alan resimler ve resimlere ait detay bilgileri izlenir. Albüm detay ekranı şu bölümlerden oluşur : Resim : Albümde yer alan resimlerdir. Üzerine tıklandıkça sonraki resme geçiş sağlanır. Resim Adedi : Albüm içerisinde yer alan resim adedini sıralı olarak gösterir. Resim Sayacı : Görüntülenmekte olan resmin albümün kaçıncı sıradaki resmi olduğunu gösterir. Büyüteç : Büyüteç üzerine tıklandığında ilgili albümün resimleri tam ekran modunda açılır. Albüm Adı ve Açıklama : Albümün adı ve resmin detaylı açıklaması gösterilir. Sosyal Medya : Resim sosyal medya ile paylaşılabilir ve beğenilebilir. Künye : Resmin hangi üye tarafından eklendiğini, tarihini, çekildiği yer gibi bilgileri üzerine tıklandığında gösterir. Beğenme : Görüntülenen resmin beğenilmesi için ikon tıklanır. Görüntülenme : Resim görüntülendikçe sistem tarafından görüntülenme sayısı kaydedilir. Albümün ait olduğu kategorinin diğer albümleri en yeniden eskiye doğru aşağıda gösterilir.

10 3- ALBÜM DETAYI – Sunum Formatı
Sunum Formatında eklenen albümler Full Ekran resim görüntülemesine benzer yapıda gösterilir. Albüm detay ekranı genel fonksiyonlar olarak diğer gösterim şekilleri ile aynı özelliklere sahip olmakla beraber temel farkları şunlardır : Albüm Adı : Albüm adı resmin üst kısmında gösterilir. Resim Adedi : Albüm içerisinde yer alan resim adedini sıralı olarak gösterir. Tam Ekran : Albüm resimlerinin tam ekran olarak izlenmesini sağlar.

11 3- ALBÜM DETAYI – Tam Ekran Resim Görüntüleme
Resim tam ekran olarak görüntülenir hale getirilebilir. Resim tam ekranı şu bölümlerden oluşur : Albüm Adı : Resmin ait olduğu albümün adıdır. Resim : Albümde yer alan resimlerdir. Üzerine tıklandıkça veya klavyenin sağ ve sol tuşları sonraki veya önceki resme geçiş sağlanır. İleri ve Geri yönleri üzerine tıklanarak resimlerin önceki ve sonraki şeklinde hareket ettirilmesini sağlanır. Resim Adedi : Albüm içerisinde yer alan resim adedini sıralı olarak gösterir. Açıklama : Albümün adı ve resmin detaylı açıklaması gösterilir. Sosyal Medya ile paylaşım ve beğeni, resim künyesi, resim beğenme ve görüntülenme bilgi ve ikonlarıdır. Geri Dön : Geri Dön linkine tıklanarak albüm detay ekranına geri dönüş sağlanır. Önceki ve Sonraki yönlerin üzerine tıklanarak albümlerin görüntülenmesi sağlanır. Alt Albümler : Yayımlanan en yeni albümler gösterilir.

12 3- ALBÜM DETAYI – Tam Ekran Resim Görüntüleme

13 4- ZİYARETÇİ DEFTERİ Site ziyaretçileri arzu ettikleri takdirde ziyaretçi defterinde yazılı notları okuyabilir veya yeni not girişi yapabilirler. Yeni yapılan girişler kontrol edilmek üzere Bakanlık admin kullanıcısının ekranına düşer. Admin tarafından onaylanmış notlar ekranda yayınlanır. Ziyaretçi Defteri ekranı şu bölümlerden oluşur : Not Gönder : Girişi yapılan notun kaydedilebilmesi için Not Gönder butonuna basılması gerekir. Not gönderebilmek için Rumuz(2) alanının dolu olması gerekir. Rumuz girilmeden Not Gönder butonuna basılırsa uyarı mesajı(7) verilir. Not gönderebilmek için Not(3) alanının dolu olması gerekir. Not girilmeden Not Gönder butonuna basılırsa uyarı mesajı(8) verilir. Not Gönder’me işlemi bittiğinde uyarı mesajı(9) verilir. Not girildikçe yazı karakter sayısı limitini gösteren gösterge(4) çalışır. Limitin üzerinde yazı yazılamaz. Daha önceden yayımlanmış ziyaretçi mesajları en yeniden eskiye doğru gösterilir. Mesajı yazan ziyaretçinin rumuzu(5) gösterilir. Mesajın içeriği Not(6) alanında gösterilir. Eğer ziyaretçi notuna Admin tarafından cevap verilmiş ise Admin yanıtı mesajın altında gösterilir.

14 4- ZİYARETÇİ DEFTERİ

15 4- ÜYELİK İŞLEMLERİ – Yeni Üyelik / Yeni Üyelik Giriş
Yeni Üyelik Girişi menüsünden erişilir. Ad : Üye Adıdır. En az 2 karakter uzunluğunda olmalıdır. Zorunludur. “Ad bilgisi girilmelidir” “Ad bilgisi 2 karakterden kısa olamaz” Soyad : Üye soyadıdır. En az 2 karakter uzunluğunda olmalıdır. Zorunludur. Adresi : Üyelik işlemlerinde kullanılacak adresidir. Zorunludur. “ adresi girilmelidir” olup olmadığı format olarak kontrol edilir. “Geçersiz adresi girdiniz” KAYDET işlemi yapıldığında adresinin daha önce kullanılıp kullanılmadığı kontrol edilmelidir. “ adresi ile üyelik kaydı mevcuttur”

16 4- ÜYELİK İŞLEMLERİ – Yeni Üyelik / Yeni Üyelik Giriş

17 4- ÜYELİK İŞLEMLERİ – Yeni Üyelik / Yeni Üyelik Giriş
Şifre : Üye girişinde kullanılacak şifredir. Zorunludur. ***** şeklinde gösterilir. “Şifre bilgisi girilmelidir” 6-10 karakter arasında ve harf+sayı karışımından oluşmalıdır. “Şifreniz 6 – 10 arası karakter uzunluğunda olmalıdır” “Şifreniz harf ve sayıdan oluşmalıdır” Şifre Tekrar : Girilen şifrenin tekrar girileceği alandır. Zorunludur. “Şifre Tekrarı girilmelidir” “Şifre tekrarı yanlıştır” Cep Telefonu : 10 karakterlik alandır. Opsyoneldir. Başında “0” olmadan giriş yapılır. “Cep telefonu hatalıdır” Yaşadığınız Ülke : Default Türkiye olarak gelir. İl : Ülke = Türkiye ise il bilgisi combo listten seçilir. Zorunludur. “İl bilgisi seçilmelidir” Ülke = Türkiye değilse text alandır. Zorunludur. “İl bilgisi girilmelidir” İlçe : Türkiye ve İlleri için zorunludur. “İlçe bilgisi seçilmelidir” Türkiye dışı için pasif alandır. Üyelik Koşulları : Üyelik koşullarının okunmuş ve onaylanmış olması gerekir. “Üyelik koşullarının onaylanması gerekir” KAYDET butonu ile işlem tamamlandığında girilen adresine AKTİVASYON kodu gönderildiğine ve üyeliğin aktivasyonu için deki “link” bilgisine tıklanarak işlem yapılması gerektiğine dair ekranda mesaj verilir. deki aktivasyon linkine tıklandığında Üye Giriş sayfasına yönlendirme yapılır.

18 4- ÜYELİK İŞLEMLERİ – Yeni Üyelik / Yeni Üyelik Giriş

19 4- ÜYELİK İŞLEMLERİ – Yeni Üyelik / Aktivasyon Kodu
Yeni üyelik için aktivasyon kodu ulaşmamış ise veya üye adayının kendi kutusundan gelen i silmesi durumunda Aktivasyon Kodunun yeniden gönderilmesi için kullanılır. Adresi : Üyelik işlemlerinde kullanılan adresidir. Zorunludur. “ adresi girilmelidir” olup olmadığı format olarak kontrol edilir. “Geçersiz adresi girdiniz” GÖNDER işlemi yapıldığında adresinin kayıtlı olup olmadığı kontrol edilmelidir. “ adresi kayıtlı değildir” GÖNDER butonu ile işlem tamamlandığında girilen adresine AKTİVASYON kodu gönderildiğine ve üyeliğin aktivasyonu için deki “link” bilgisine tıklanarak işlem yapılması gerektiğine dair ekranda mesaj verilir. deki aktivasyon linkine tıklandığında Üye Giriş sayfasına yönlendirme yapılır.

20 4- ÜYELİK İŞLEMLERİ – Üye İşlemleri / Üye Girişi
Adresi : Üyelik işlemlerinde kullanılan adresidir. Zorunludur. “ adresi girilmelidir” olup olmadığı format olarak kontrol edilir. “Geçersiz adresi girdiniz” GİRİŞ işlemi yapıldığında adresinin kayıtlı olup olmadığı kontrol edilmelidir. “ adresi kayıtlı değildir” Şifre : Üye girişinde kullanılan şifredir. Zorunludur. ***** şeklinde gösterilir. “Girilen şifre yanlıştır” Şifre hatırlanmıyor ve unutulmuş ise Şifremi Unuttum butonuna basılarak şifrenin adrese gönderilmesi sağlanır. GÖNDER işlemi yapıldığında adresinin kayıtlı olup olmadığı kontrol edilmelidir. “ adresi kayıtlı değildir” GERİ DÖN butonu ile Üye Girişi ekranına dönüş sağlanır.

21 4- ÜYELİK İŞLEMLERİ – Üye İşlemleri / Üye Girişi

22 4- ÜYELİK İŞLEMLERİ – Üye İşlemleri / Üye Bilgileri
Sisteme login olunduğunda Üye Bilgileri sekmesine erişilir. Üye, üyelik bilgilerinde güncelleme yapabilir. Ekran üzerinde değişen bilgiler KAYDET işlemi ile tamamlanır. KAYDET ile işlem tamamlanmaz ise yapılan değişiklikler dikkate alınmaz ve sistemde güncellenmez. Ekran alan kontrolleri “Yeni Üyelik Girişi” ile aynıdır. KAYDET butonuna basıldığında “Üyelik bilgileriniz güncellenecektir, emin misiniz?” mesajı verilecektir. Üye “EVET” derse işlem tamamlanacaktır. “İPTAL” denirse değişiklikler dikkate alınmayacaktır.

23 5- ALBÜM İŞLEMLERİ –Yeni Albüm Oluşturma
Kategori Combo listtir. Kategori parametresinden beslenir. Zorunludur. “Kategori bilgisi seçilmelidir” Albüm Adı Free text alandır karakter uzunluğundadır. Zorunludur. “Albüm Adı girilmelidir” Resim Açıklaması Albüme eklenen resimler için yapılacak açıklama bilgisinin resmin sol, sağ veya alt kısmında mı yer alacağı seçimidir. Default resmin solunda seçimlidir. Zorunludur. “Açıklama tipini seçiniz” Albüm Tarihi Default günün tarihidir. Değiştirilemez. Albüm Durumu Default BEKLİYOR durumundadır. Değiştirilemez. Geri Dön Albüm listesi ekranına geri dönüş sağlanır. Albümü Kaydet Albümün sisteme kaydedilmesini sağlar. Kategori, Albüm Adı, Açıklama, Albüm Tarihi ve Albüm Durumu bilgileri kullanılarak albüm oluşturulur. Resim Ekle Albümü Kaydet işlemi yapıldıgında RESİM EKLE butonu aktif/görünür hale gelir.

24 5- ALBÜM İŞLEMLERİ – Yeni Albüm Oluşturma

25 5- ALBÜM İŞLEMLERİ – Resim Ekleme
Yeni albüm oluşturuluyorsa resim ekleme adımından önce kullanıcı uyarı adımı yer alır. Daha önce oluşturulmuş bir albüme resim ekleme yapılacaksa eklenmiş resimlerin görüntülendiği adıma doğrudan geçiş olur. Resim Ekle butonuna basıldığında eklenecek resimlerin seçileceği adıma geçiş sağlanır ve ekran açılır. Çoklu resim seçilerek ekleme yapılabilir. Resimler seçilip eklendiğinde resim ekleme işlemi başlar ve ekranda kullanıcıya uyarı mesajı verilir. Ekleme işlemi bittiğinde eklenen resimler ekrana yansıtılır.

26 5- ALBÜM İŞLEMLERİ – Resim Ekleme

27 5- ALBÜM İŞLEMLERİ – Resim Ekleme
Resim ekleme ekranı şu bölümlerden oluşur : Resim : Albümde yer alacak resimlerdir. Alt kısımda yer alan küçük resim görsellerine tıklandıkça üst bölüm değişir. Resim Adı : Free text alandır karakter uzunluğundadır. Default bilgisayardan eklenmiş resmin orijinal adı yansıtılır. Zorunludur. “Resim adı girilmelidir” Çekildiği Yer Free text alandır. 2 – 30 karakter uzunluğundadır. Opsyonel alandır. Çekim Tarihi İsim Konumu Default Aşağı – Ortalı olacak şekildedir. Yukarı – Ortalı, Sağa – Ortalı ve Sola – Ortalı diğer seçeneklerdir. Resmin üstünde Resim adının görüneceği konumu belirler. Yazı Renk/Font Resim Adı’nın yazı rengi ve yazı büyüklüğünün seçimidir. Default Gri renk ve 14 font büyüklüğündedir. Durumu Default Bekliyor durumundadır. Değiştirilemez alandır.

28 5- ALBÜM İŞLEMLERİ – Resim Ekleme
Açıklama Opsyonel alandır 300 karakter uzunluğundadır. Kaydet Resim üzerinde ve resimle ilgili değişikliklerin geçerli olabilmesi için Kaydet butonuna basılır. Geri Dön Geri Dön butonuna basılarak Albüm Oluşturma ekranına dönüş sağlanır. Sil Tekli ve çoklu olarak resim silinebilir. Resim seçilmeden silme işlemi gerçekleşemez. “Lütfen silmek istediğiniz resimleri seçiniz” Resim Ekle Albüme yeni resim eklenmek istendiğinde resim ekleme işlemleri tekrarlanır. Sıralamayı Kaydet Resim sırlaması(15) değiştirilmiş ise sıralamanın kaydedilmesi gerekir. Hepsini Seç Toplu seçim için check işareti atılır. Toplu seçimin iptali için check işareti kaldırılır. Resim Sırlaması sürükle bırak yöntemi ile değiştirilebilir. Değiştirilen sıralamaya göre resimler albümde gösterilir.

29 5- ALBÜM İŞLEMLERİ – Resim Ekleme
Resimler eklendikten ve gerekli ise düzenlemeler yapıldıktan sonra Geri Dön butonuna basılarak Albüm ekranına dönüş sağlanır. Albümün onay için Bakanlık onayına gönderilebilmesi gerekir. Bu işlem için ALBÜMÜ KAYDET butonuna basılır. Çıkan uyarı mesajında TAMAM seçeneğine basılır ve işlem tamamlanır.

30 5- MESAJLAR Default Gelen mesajlar en yeniden eskiye doğru listelenir. 20 mesajdan sonra paging yapılır. Giden mesajlar için Giden butonuna basılır. Mesajlar silinebilir. Seçim yapılmadan SİL butonuna basıldığında “Silinecek bir mesaj seçiniz” uyarısı verilir. Çoklu seçim yapılabilir Mesaj okumak için KALEM ikonuna basılır.

31 5- MESAJLAR Yeni mesaj yazmak için YENİ butonuna basılır.
Kategori seçimi zorunludur. “Kategori seçimi yapınız” Konu girilmelidir. “Mesaj konusunu belirtiniz”

32 6- ADMİN İŞLEMLERİ – Admin Girişi
Adresi : Üyelik işlemlerinde kullanılan adresidir. Zorunludur. “ adresi girilmelidir” olup olmadığı format olarak kontrol edilir. “Geçersiz adresi girdiniz” GİRİŞ işlemi yapıldığında adresinin kayıtlı olup olmadığı kontrol edilmelidir. “ adresi kayıtlı değildir” Şifre : Üye girişinde kullanılan şifredir. Zorunludur. ***** şeklinde gösterilir. “Girilen şifre yanlıştır” Beni Hatırla : Sonraki girişlerde hatırlanmayı sağlar. Admin girişi için kullanıcının Admin parametrelerinde tanımlı ve aktif olması gerekir.

33 6- ADMİN İŞLEMLERİ – Albüm İzleme
Kategori : Combo listtir. Albüm Adı : Girilen texte göre benzer kayıtlar listelenir. Resim Adı : Girilen texte göre benzer kayıtlar listelenir. Albüm Durumu : Combo listtir. Üye Adı : Girilen texte göre benzer kayıtlar listelenir. Albüm Tarihi : Tarih aralığına göre listeleme yapılır. LİSTELE Listeleme için en az bir kriter girilmelidir. “Listeleme için en az bir kriter girilmelidir” Listeleme için uyun kayıt bulunmaz ise “Listeme için uygun kayıt bulunamamıştır” YENİ ALBÜM OLUŞTUR Yeni Albüm oluşturmak için giriş ekranına erişilir.

34 6- ADMİN İŞLEMLERİ – Albüm İzleme
Liste Başlıkları : Kategori : Albümün ait olduğu kategoridir. Albüm Adı : Albüme verilmiş addır. Albüm Tarihi : Albümün üye tarafından oluşturulduğu tarihtir Albüm Durumu : Albümün son durumunu gösterir. Bekliyor : Albümün ilgili admin tarafından onaylanmasını bekliyor demektir. Yayında : Albümün admin tarafından onaylanıp yayımlandığını gösterir. Durum Tarihi :Albümün son durum tarihidir. Adet : Albümde yer alan resim adedidir. Hit : Albümdeki resimlerin tamamı için alınan hit/görüntüleme sayısı toplamıdır. Albümün detayına ilgili satırın sonundaki “kalem” ikonundan erişilir.

35 6- ADMİN İŞLEMLERİ – Albüm Detay İzleme
Admin incelemek ve işlem yapmak için ilgili albümün detayına girer. Admin albüme ait Kategori, Albüm Adı, Resim Açıklama, Albüm Tarihi ve Albüm Durumu bilgilerini değiştirebilir. Albüm Durumu Yayında yapabilmek için albümde yer alan en az bir resmin “yayında” olarak onaylanmış olması gerekir. “Galeriyi yayına alabilmek için en az bir tane onaylanmış resmi olması gerekli” mesajı verilir. Reddedildi yapmak demek albümün silineceği anlamına gelir. “Bu işlemin sonunda albüm ve albüme ait tüm resimler silinecektir. Devam edilsin mi?” mesajı verilir. Tamam denilir ise albüm ve resimler silinir. Resim Ekle butonuna basılarak albüm detayına erişilir. Admin tamamen yeni olarak albüm oluşturabilir. Bu işlemin üye albüm oluşturma işlemlerinden farkı bulunmamaktadır.

36 6- ADMİN İŞLEMLERİ – Albüm Detay İzleme
Admin resim detay işlemleri için üye işlemlerinden farklı olarak ONAYLA butonu bulunmaktadır. Onayla butonu kullanılarak resimler tekli veya çoklu olarak yayına alınabilir. Resim üzerindeki tüm alanlar admin tarafından değiştirilebilir. Resim sıralaması değiştirilebilir.

37 6- ADMİN İŞLEMLERİ – Üye Listesi
Üye Listesi ekranından mevcut üyeler listelenebilir ve detay bilgilerine erişilebilir. Ad : Üye adıdır Soyad : Üye soyadıdır E-Posta : Üyenin kayıtlı e-postasıdır.

38 6- ADMİN İŞLEMLERİ – Üye Listesi
Admin üye detay bilgilerine girerek bilgileri izleyebilir ve gerekli ise güncellemelerde bulunabilir Üye Durumu : Onay Bekliyor :Üyenin henüz aktivasyonu gerçekleşmemiş demektir. Onaylandı : Üyelik aktive edilmiş demektir. İptal Edildi : Üyelik iptal edilmiş demektir.

39 7- PARAMETRELER – Parametrelere Giriş
Sistem parametreleridir. Kullanıcı tarafından ekleme yapılamaz. Parametre detayına “kalem” ikonundan erişim sağlanır.

40 7- PARAMETRELER – Kategoriler
GERİ DÖN ile Parametreler ekranına dönüş sağlanır ikonu ile parametre tanım pop up ekranı açılır KALEM detay ikonu ile parametre düzeltme pop up ekranı açılır Pasif : İlgili parametrenin (kategorinin) kullanılmayacağı anlamına gelir Aynı isimde kategori tanımlanmasına izin verilmez. “Aynı isimle daha önce kategori tanımı yapılmış” Kategori adı eklenmeden KAYDET butonuna basılırsa “Kategori adı girilmelidir” mesajı verilir KAYDET butonuna basıldığında pop up ekranı otomatik kapanır ve eklenen kategori ön listeye alfabetik sırada eklenir

41 7- PARAMETRELER – Admin Tanımlama
GERİ DÖN ile Parametreler ekranına dönüş sağlanır ikonu ile parametre tanım pop up ekranı açılır KALEM detay ikonu ile parametre düzeltme pop up ekranı açılır Pasif : İlgili admin kaydının kullanılmayacağı anlamına gelir

42 7- PARAMETRELER – Admin Tanımlama
Adı Soyadı eklenmeden KAYDET butonuna basılırsa “Adı Soyadı girilmelidir” mesajı verilir Unvan eklenmeden KAYDET butonuna basılırsa “Unvan girilmelidir” mesajı verilir Aynı adresinde admin tanımlanmasına izin verilmez. “Aynı adresinde daha önce admin tanımı yapılmış” Şifre ve Şifre Tekrar bilgileri girilmelidir. KAYDET butonuna basıldığında pop up ekranı otomatik kapanır ve eklenen Admin ön listeye alfabetik sırada eklenir

43 7- PARAMETRELER – Admin Tanımlama
Ad Soyad, Unvan, ve şifre kontrolleri admin ekleme ile aynıdır Admin pasif hale getirilmek isteniyorsa Pasif check işaretlenir Süper Admin : Parametreler üzerinde işlem yapılabilmesi için admin olarak tanımlanan kullanıcının Süper Admin olarak işaretli olması gerekir. KAYDET ile değişiklikler güncellenir Kategori : Admin işlem yapabileceği kategorilerin seçimi içindir. Kategori parametresinde tanımlı AKTİF kategoriler listelenir EKLE butonu için Kategori seçilmiş olmalıdır “Kategori seçilmelidir” Aynı Kategori iki defa eklenemez “Kategori daha önce eklenmiş” Eklenen kategori silinebilir

44 7- PARAMETRELER – Ülkeler
GERİ DÖN ile Parametreler ekranına dönüş sağlanır ikonu ile parametre tanım pop up ekranı açılır KALEM detay ikonu ile parametre düzeltme pop up ekranı açılır Pasif : İlgili parametrenin kullanılmayacağı anlamına gelir Aynı isimde ülke tanımlanmasına izin verilmez. “Aynı isimle daha önce ülke tanımı yapılmış” Ülke adı eklenmeden KAYDET butonuna basılırsa “Ülke adı girilmelidir” mesajı verilir KAYDET butonuna basıldığında pop up ekranı otomatik kapanır ve eklenen ülke ön listeye alfabetik sırada eklenir

45 7- PARAMETRELER – İller GERİ DÖN ile Parametreler ekranına dönüş sağlanır ikonu ile parametre tanım pop up ekranı açılır KALEM detay ikonu ile parametre düzeltme pop up ekranı açılır Pasif : İlgili parametrenin kullanılmayacağı anlamına gelir Aynı isimde İL tanımlanmasına izin verilmez. “Aynı isimle daha önce İl tanımı yapılmış” İl adı eklenmeden KAYDET butonuna basılırsa “İl adı girilmelidir” mesajı verilir KAYDET butonuna basıldığında pop up ekranı otomatik kapanır ve eklenen İl ön listeye alfabetik sırada eklenir

46 7- PARAMETRELER – İller İl’e bağlı ilçeler için İL satırındaki İLÇELER ikonuna basılır İl pasif hale getirilecekse Pasif check işaretlenir ve KAYDET butonuna basılır. Ekran otomatik kapanır ve ön ekrana döner. İl’e bağlı ilçeler alfabetik sırada aşağıda listelenir Kaldırılan ilçeler için ilçe satırındaki KALEM ikonu ile detay pop up açılır ve Pasif hale getirilir Yeni ilçe eklemek için ikonuna basılır

47 7- PARAMETRELER – İller Aynı İL için aynı isimde İLÇE tanımlanmasına izin verilmez. “Aynı isimle daha önce İlçe tanımı yapılmış” İlçe adı eklenmeden KAYDET butonuna basılırsa “İlçe adı girilmelidir” mesajı verilir KAYDET butonuna basıldığında pop up ekranı otomatik kapanır ve eklenen İlçe ön listeye alfabetik sırada eklenir

48 7- PARAMETRELER – Albüme Resim Sayısı ve Büyüklüğü Tanımlama
GERİ DÖN ile Parametreler ekranına dönüş sağlanır Albüm içinde yer alacak maksimum resim adedini belirlemek için Resim Sayısı alanına giriş yapılır. KAYDET için giriş yapılması zorunludur. “Albüm Resim Sayısı girilmelidir” Albüm içinde yer alacak resimlerin büyüklük üst sınırını belirlemek için Resim Büyüklüğü alanına giriş yapılır. KB cinsinden değer girilmelidir. KAYDET için giriş yapılması zorunludur. “Resim Büyüklüğü girilmelidir” KAYDET işlemi bittiğinde “Kaydet işlemi tamamlanmıştır” mesajı verilir.

49 7- PARAMETRELER – Bakanlık Email Uzantıları
GERİ DÖN ile Parametreler ekranına dönüş sağlanır ikonu ile parametre tanım pop up ekranı açılır KALEM detay ikonu ile parametre düzeltme pop up ekranı açılır Pasif : İlgili parametrenin kullanılmayacağı anlamına gelir Aynı isimde tanımlanmasına izin verilmez. “Aynı isimle daha önce uzantısı tanımı yapılmış” uzantısı eklenmeden KAYDET butonuna basılırsa “Uzantı adı girilmelidir” mesajı verilir KAYDET butonuna basıldığında pop up ekranı otomatik kapanır ve eklenen uzantı ön listeye alfabetik sırada eklenir

50 8- ZİYARETÇİ NOTU Admin ekranında Ziyaretçi Notu sekmesi altında izleme yapılacak. Sekmeye girildiğinde default Not Durumu = Bekliyor olanlar listelenecek. En yeni tarihliden eskiye doğru listelenecek Satır başlarına check işareti atılarak toplu onaylama yapılabilecek. Seçim yapılmadan Onayla butonuna basılırsa “Onay için bir not seçiniz” uyarısı verilecek. Onaylanan notlar Notlar silinebilir veya cevaplanabilir. Silmek istendiğinde “Not silinecektir, emin misiniz?” mesajı verilecek ve kullanıcı tercihine göre işlem sonlandırılacaktır. Cevaplanmak veya detay görüntülenmek istendiğinde KALEM ikonuna basılacak ve cevap yaz ekranına erişilecektir.

51 8- ZİYARETÇİ NOTU

52 8- ZİYARETÇİ NOTU Rumuz ve Tarih / Saat alanları pasif alandır, değiştirilemez. Not alanı edit edilebilir. Yazım hataları düzeltilebilir. Durum = Bekliyor durumundadır. Yayında yapılarak not onaylanabilir. Cevap alanı Admin’in gelen nota cevap verebilmesi içindir. Cevap Tarihi/Saat ve Admin bilgisi değiştirilemez. Onaylanma, cevaplanma tarihi otomatik olarak kaydedilir ve gösterilir. İşlemi yapan Admin adı da kaydedilir ve gösterilir. Geri Dön butonu ile notlar ekranına dönüş yapılır.

53 9- MESAJLAR Admin gelen mesajları kategori yetkisine göre izleyebilir.
En yeni tarihten eskiye doğru listeleme olacaktır. 20 mesaj gösterilir. Paging yapılır. Mesaj bilgileri Okunabilir ve Silinebilir. Mesaj seçimi yapılmadan SİL butonuna basıldığında “Silinecek bir mesaj seçiniz” uyarısı verilir. Çoklu seçim yapılabilmelidir. Mesaj okumak için KALEM ikonuna basılır. Cevaplanmış mesajlar ikonu ile gösterilir.

54 9- MESAJLAR Cevap yazmak için CEVAPLA butonuna basılır ve Yeni Mesaj ekranına geçiş sağlanır. CEVAP YAZ ile açılan ekranda ilk mesajın Kategori, Üye Adı ve Konu bilgisi yeni mesaja taşınır. Yeni mesaj yazmak için YENİ butonuna basılır. Kategori seçimi zorunludur. “Kategori seçimi yapınız” Konu girilmelidir. “Mesaj konusunu belirtiniz”

55 9- MESAJLAR Yeni mesaj yazmak için YENİ butonuna basılır ve Yeni Mesaj ekranına geçiş sağlanır. CEVAP YAZ ile açılan ekranda Kategori, Üye Adı ve Konu bilgileri doldurulmalıdır. Kategori seçimi zorunludur. “Kategori seçimi yapınız” Üye “Üye i girilmelidir” Konu girilmelidir. “Mesaj konusunu belirtiniz”

56 TEŞEKKÜRLER


"FOTOGALERİ UYGULAMASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları