Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KİMLİK DOĞRULAMA İŞLEMİNDE FOTOĞRAF UYGULAMASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KİMLİK DOĞRULAMA İŞLEMİNDE FOTOĞRAF UYGULAMASI"— Sunum transkripti:

1 KİMLİK DOĞRULAMA İŞLEMİNDE FOTOĞRAF UYGULAMASI
Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Kalite Yönetim Direktörü Abdullah SEVİM

2 Sunum Planı Hastanenin kısa tanıtımı Kimlik doğrulama işleminin amacı
Fotoğraf uygulaması süreci Fotoğraf uygulama örnekleri Fotoğraflama işleminin özellikleri

3 Hastanemize Bağlı Olan İller

4 POLİKLİNİKLER Poliklinik Katında; 15 psikiyatri polikliniği,
1 çocuk psikiyatri polikliniği, 1 Nöroloji polikliniği ve 4 psikoloji laboratuarı hizmet vermektedir.

5 Hasta ve Çalışan Güvenliği Yönetmeliği
6 Nisan 2011 Resmî Gazetede yayınlanan; Hasta Ve Çalışan Güvenliğinin Sağlanmasına Dair Yönetmelik ’e göre; Sağlık kurumları, hasta ve çalışan güvenliğine ilişkin tedbirleri alırken ve düzenlemeleri yaparken Daire Başkanlığınca hazırlanan ve Bakanlığın resmî internet sayfasında yayımlanan Hizmet Kalite Standartlarını esas alır.

6 Kimlik Tanımlayıcılar
Yatışı yapılan her hastada beyaz, alerjik hastalarda ise sadece kırmızı imlik tanımlayıcı kullanılmalı, Kimlik tanımlayıcı barkotlu olmalı, Psikiyatri klinik hastaları için kullanılacak kimlik tanımlayıcısı hastane tarafından belirlenmelidir.

7 Kimlik Doğrulama İşleminde Amaç
Tanı ve tedavi için yapılacak tüm işlemlerde hasta kimliği doğrulanmalıdır. Doğru hasta Doğru ilaç Doğru doz Doğru zaman Doğru yol Doğru etki Doğru form Doğru kayıt

8 Fotoğraf Aracılığıyla Kimlik Doğrulama Süreci
Poliklinikte yatış kararı verilen hasta yatış işlemleri için hasta kabule sevk edilir. Hasta kabul birimine başvuran hastanın yatış işlemleri yapılmadan önce fotoğrafı çekilip otomasyon sisteminde hastaya ait karta atılır.

9 Fotoğraf Aracılığıyla Kimlik Doğrulama Süreci
Yatış sırasında ajite ve exite hastaları fotoğrafları çekilmeden kliniğe yönlendirilir. Hasta serviste biraz sakinleştikten sonra tekrar hasta kabule sevki yapılarak fotoğraflama işlemi yapılır. Allerjisi,bulaşıcı hastalığı olan hastaların ayrımı günlük tedavi formuna yazılan açıklamalarla yapılır.

10 Fotoğraflama İşleminde Kullanılan Formlar
Hasta kartı Hasta tabelası Hemşire anamnez ve değerlendirme formu Hemşire gözlem formu Günlük tedavi formu Sağlık Kurulu Raporu

11

12

13

14

15

16 Fotoğraflama İşlemi Özellikleri
Fotoğraflama işlemi sağlık kurulu raporlarında da kullanılır. Sağlık kuruluna ayaktan başvuran hastalar için cüzi de olsa maliyet gerektiren fotoğraf çekim işlemi ortadan kaldırılmış olur.

17

18 Fotoğraflama İşlemi Özellikleri
Hastaların zaman içinde görünümde değişiklik olabileceği ihtimaline karşı hasta fotoğraflarının 5 yılda bir yenilenmelidir. Bilgi güvenliği açısından hasta fotoğrafları sadece bilgi işlem birimi tarafından müdahale edilebilir olmalıdır. Hasta kartında bulunan fotoğrafın kopyalanması engellenebilir olmalıdır.

19 İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER


"KİMLİK DOĞRULAMA İŞLEMİNDE FOTOĞRAF UYGULAMASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları