Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OYUN SÜRESİ HENTBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OYUN SÜRESİ HENTBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ"— Sunum transkripti:

1 OYUN SÜRESİ HENTBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ
UZUNLUK: 40 m GENİŞLİK: 20 m ÇİZGİ GENİŞLİĞİ: 5cm Oyun alanı KALE SAHASI ÖLÇÜLERİ Kale sahası çizgisinin kaleye olan uzaklığı 6m , serbest atış çizgisinin kaleye olan uzaklığı 9m`dir KALE GEN.: 3m KALE YÜK.: 2m dir. OYUN SÜRESİ Oyun zamanı Top Bayan ve erkeklerde 30 dakikadan iki devre halinde oynanır. İki devre arasında 10 dakika ara verilir. Bayanlar cm Erkekler cm

2 HAKEMLER İki hakem birlikte oyunu yönetir,kuralları denetler ve kusurlu hareketleri belirler. Bu hakemler sekreter ve zamanı ölçen masa hakemleri tarafından desteklenir.

3 +2 2+ OYUNCU SAYILARI Takımlar 14+2=16 oyuncudan oluşur.
Sadece 6 oyuncu ve 1 kaleci sahadadır. 2+ OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ Oyuncu değişikliği sınırsızdır. Ancak bir oyuncu çıkmadan diğer bir oyuncu sahaya giremez. Hata yapan oyuncu 2 dk. Cezası alır.

4 KALECİLER Kaleci topun gol olmasını engellemek için bütün vücudunu kullanır. Ancak kontrol ettiği topu ayakla oyuna sokamaz. Kaleci top ile birlikte kale sahasını terkedemez. Topu dışardan kale sahasına alamaz.

5 KALECİLER Kale sahası içindeyken zıplamayan topu elleyemez, eğer top zıplıyorsa elleyebilir. Kale sahası içerisinde topla birlikte istediği gibi hareket eder Kale sahasının dışına çıktığında oyunculara uygulanan kurallar geçerlidir.

6 OYUNCULAR Kale sahası içerisinde savunma yapamazlar.
Kale sahasına veya çizgisine basarak atış yapamazlar. Kaleciye geri pas veremezler.

7 Oyuncular ayak ve bacakları hariç tüm vücut birimleriyle topla oynaması mümkündür.

8 Oyuncular Topu tuttuktan sonra 3 adım alırlar.
3 Adım aldıktan sonra topu bir kere yere vurduktan sonra üç adım daha alabilirler. Top sürme sınırsızdır, ancak el daima topun üzerinde olmalıdır. Kepçeleme yapılamaz.

9 Oyuncunun topa ayakla vurması yasaktır.
Topla birlikte düşerek atış veya pas yapılabilir. Boşta kalan topa uzanabilir veya atlayabilir.

10 FAULLER Göğüs göğüse yapılan fauller normaldir ve ceza gerektirmez.
Atış anında arkadan yapılan kol çekme , ittirme,çelme takmaya izin verilmez. Oyuncuya sarılarak savunmaya izin verilmez.

11 Oyuncunun üzerine doğru atış yapılmasına izin verilmez.
Hücum oyuncusu koşarken iyi yer tutmuş savunma oyuncusuna çarparsa hücum faul olur.

12 Topun gol olabilmesi için kale çizgisini tamamen geçmesi gerekir.
Topun dışarıya çıkması için tamamının dışarıda olması gerekir. Kenar atışlarında topu oyuna sokarken oyuncunun bir ayağı çizgiye basmalıdır.

13 Serbest atışlarda: Hücum oyuncuları 9m (serbest atış) çizgisinin dışında yer almalıdır Savunma oyucuları toptan m uzaklıkta olmalıdır. 7 metre atışlarında tüm oyuncular 9m çizgisinin dışında olmalıdırlar. Savunma oyuncusu m kullanan oyuncudan 3m uzaklıkta olmalıdır.

14 Topun tavana vurması halinde,2 oyuncunun topu paylaşamaması durumlarında oyun hava atışıyla başlar.

15 Kale atışları esnasında çizgiye basmadan atış yapılır.

16 CEZALAR Kuralların sürekli ihlali halinde veya sportmenlik dışı davranışlara , başlangıçta sarı kart gösterilir. 2 dakika cezası Kusurlu hareketlerin tekrarlanması halinde, dakikalık bir süre için oyundan ihraç edilir.

17 3 Tane iki dakika cezası alan oyuncu , çok sert faul yapan oyuncu ve hakeme karşı saygısız davranan oyuncu kırmızı kart görür.

18

19

20


"OYUN SÜRESİ HENTBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları