Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Adını, âyetlerde yer alan “bakara (sığır)” kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içermektedir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Adını, âyetlerde yer alan “bakara (sığır)” kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içermektedir."— Sunum transkripti:

1

2  Adını, 67-73. âyetlerde yer alan “bakara (sığır)” kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içermektedir.

3  Medine döneminde inmiştir. Kur’an-ı Kerim’in en uzun sûresi olup 286 âyettir

4  Bakara suresi, surenin 67-73. ayetlerinde geçen inek kıssası nedeniyle bu adı almıştır.  Bakara kelimesi Bakara'dan gelmektedir ki sığır demektir.  Sureye adını veren bu olay, Hz. Musa (as) döneminde meydana gelmiştir. Zira altmış yedinci ayette Hz. Musa kavmine bir inek kesmelerini söylediği zaman, bunu çok garipseyerek "Sen bizimle alay mı ediyorsun?" demişlerdi.  Bakara süresinin tamamının bir nuzül sebebi olmamakla birlikte birçok ayet için özel imiş sebepleri vardır.

5 Bakara suresi hem Mekkidir hem de Medenidir. Bazı ayetler Mekke de ve çoğunluk Medinede nazil olmuştur.

6 Elif, lâm, mim.  Bu harfler mukattaa harfleridir. Allah'ın bu surede özel bir sayısal değerle kullandığı harflerdir.

7  zâlike: işte bu, bu  el kitâbu: kitap  lâ: yok, değil  reybe: şüphe  fî-hi: onun hakkında, onun içinde, onda  huden: hidayet, hidayete erdiren  li el muttekîne: takva sahipleri için

8  ellezîne: o kimseler, onlar  yu'minûne: îmân ederler  bi: ile,... E  el gaybi: gayb, bilinmeyen  ve yukîmûne: ve ikame ederler, hakkıyla yerine  es salâte: salat, namaz  ve mimmâ (min mâ): ve o şeyden, ondan  razaknâ-hum: onları rızıklandırdık9.yunfikûne: infâk ederler, (Allah yolunda)

9  ve: ve  ellezîne: o kimseler, onlar  yu'minûne: îmân ederler  bi mâ: şeye  unzile: indirildi  ileyke: sana  ve mâ: ve şey  unzile: indirildi  min: den  kabli-ke: senden önce  bi el âhireti: ahirete (ruhun ölümden evvel Allah'a ulaşmasına)13.hum: onlar14.yûkınûne: yakîn hasıl ederler (kesin olarak inanırlar)

10  ulâike: işte onlar  alâ: üzere, üzerinde,... E  huden: hidayet  min: den  rabbi-him: kendi Rab'leri, onların Rabbi  ve: ve  ulâike: işte onlar  hum: onlar  el muflihûne: felâha erenler, kurtuluşa erenler


" Adını, âyetlerde yer alan “bakara (sığır)” kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içermektedir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları