Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Murat Değirmenci MaxiASP.com

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Murat Değirmenci MaxiASP.com"— Sunum transkripti:

1 Murat Değirmenci MaxiASP.com
IIS KURULUMU Murat Değirmenci MaxiASP.com

2 KONU BAŞLIKLARI IIS ve ASP Hakkında Kurulum Gereksinimleri
Kurulum Notları Kurulum Tamamlandı İlk Örnek Nasıl Çalıştırılır Merhaba Dünya Son Söz

3 IIS ve ASP Hakkında Asp “active server pages” sunucu taraflıdır.
Html den farklı olarak üzerine çift tıklamayla browser’da yorumlanmaz. Yorumlanmak için bir sunucu programa ihtiyaç duyar. Windows XP ile gelen IIS, .asp uzantılı sayfaların yorumlanması işlemini gerçekleştirir.

4 Kurulum Gereksinimleri
Windows XP Professional yüklü bir bilgisayar. Windows XP Professional Kurulum CD’si.

5 Kurulum Notları Windows XP Professional Kurulum CD’sini sürücünüze yerleştirin. Başlat -> Ayarlar -> Denetim Masası -> Program Ekle veya Kaldır simgesini tıklayın Ekrana gelen pencereden “Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır” sekmesini tıklatın. Açılan pencereden “Internet Information Services [IIS]” yazısının yanında bulunan alanı işaretleyerek “İleri” butonuna tıklayın.

6 Kurulum Tamamlandı Kurulum tamamlandığında C:\Inetpub yolunda wwwroot adında bir klasör oluşacaktır. Bu klasörün içerisinde ilk kurulumda bazı dosyalar oluşacaktır.Bunların tamamını silebilirsiniz. Daha sonra bu bölüme ilk .asp uzantılı sayfamızı koyacağız.

7 İlk Örnek Aşağıdaki kodu örnek olması amacıyla not defteri içine yazarak default.asp adıyla kaydedelim. <html> <head> <title>Merhaba Dünya</title> </head> <body> <h1><center>Merhaba Dünya</h1> <h2>Bugün: <% Response.Write(Date) %>. </center> </h2> </body> </html>

8 Nasıl Çalıştırılır İlk örneğimizi default.asp adı ile kaydedip wwwroot klasörümüzün içerisine atıyoruz. Daha sonra bu sayfayı çağırmak için web tarayıcımızı “Internet Explorer,Netspace vb.” açarak adres satırına veya localhost yazarak Enter tuşuna basıyoruz.

9 Merhaba Dünya Enter dedikten sonra karşımıza Merhaba Dünya yazısını gösteren ve günün tarihini veren bir sayfa çıkacaktır.

10 Son Söz Asp ile kodlanan web sayfalarını bilgisayarınızda offline olarak çalıştırabilmek için wwwroot klasörünün içerisine atmalı ve örnekte görüldüğü gibi web tarayıcınızdan çalıştırmalısınız.


"Murat Değirmenci MaxiASP.com" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları