Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERP YAZILIMLARI ERKAN KARATAŞ 1131602902.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERP YAZILIMLARI ERKAN KARATAŞ 1131602902."— Sunum transkripti:

1 ERP YAZILIMLARI ERKAN KARATAŞ

2 ERP Nedir ? ERP, ‘Enterprise Resource Planning’ kelimelerinin kısaltmasıdır. Türkçeye genel olarak ‘Kurumsal Kaynak Planlama’ olarak çevrilmektedir.

3 Kurumsal Kaynak Planlama
Kurumsal Kaynak Planlama ise, bir organizasyonun yapılan ve yapılacak işleri yönetmek ve teknoloji, hizmetler ve insan kaynaklarıyla ilgili birçok arka ofis işlevini düzenli ve sistematik şekilde gerçekleştirmek için uyguladığı teknikler ve stratejiler bütünüdür.

4 ERP Yazılımları ERP yazılımları ise, kurumsal kaynak planlamaya dair tüm bu işlerin tek biryerden ve sistematik bir şekilde yapılabilmesine olanak sağlayan yazılım / yazılımlar kümesidir.

5 ERP Yazılımları ERP Yazılımları, bir adet yazılım sisteminden oluşabileceği gibi, birden fazla farklı yazılım paketini de içerisinde barındırabilir. Bu sayede ERP sistemlerinde, tüm veriler genellikler tek bir veritabanında saklandığından kolay ve yüksek rapor alma, durum değerlendirme gücünü sağlar.

6 Peki ERP Bize Ne Sağlar ? Doğru ERP yazılımı, daha kolay işbirliği, daha hızlı karar verme ve tüm ekip için geliştirilmiş toplam üretkenlik için tüm iş süreçlerinizi bir araya getirir.

7 Peki ERP Bize Ne Sağlar ? Tüm bu imkanların yanında ERP sistemleri bizlere ; Finansal Yönetim Tedarik zinciri ve operasyon yönetimi Müşteri İlişkileri Yönetimi Proje Yönetimi İnsan Kaynakları Yönetimi İş Zekası Gibi yönetimsel süreçlerde bazı kolaylık ve avantajlar sağlar.

8 ERP’nin Tarihçesi ERP terimi 1990'da Gartner tarafından ortaya atıldı, ancak kökenleri 1960'lı yıllara dayanıyordu. O zamanlar, yazılım mühendisleri stokları izlemek, bakiyeleri mutabık kılmak ve durum hakkında rapor hazırlamak için programlar hazırladılar. 1970'lere gelindiğinde, bu durum, üretim süreçlerini zamanlamak için Malzeme Gereksinim Planlaması (MRP) sistemlerine dönüşmüştür.

9 ERP’nin Tarihçesi 1980'lerde MRP, birçoğunun MRP-II veya Üretim Kaynak Planlaması dediği daha çok imalat sürecini kapsayacak şekilde büyüdü. 1990'a gelindiğinde, bu sistemler envanter kontrolü ve diğer operasyonel süreçlerin ötesine geçerek, muhasebe ve insan kaynakları gibi diğer arka ofis fonksiyonlarına, ERP'yi tanıdığımız aşamaya getirmiştir.

10 ERP’nin Tarihçesi Günümüzde ise ERP, satış zekası otomasyonu, pazarlama otomasyonu ve e-ticaret gibi "ön büro" işlevlerini de gerçekleştirirken iş zekasını kapsayacak şekilde genişletildi. Bu ürün geliştirmeleri ve bu sistemlerden çıkan başarı öyküleri ile toptan dağıtımdan e-ticarete kadar geniş bir endüstride şirketler ERP çözümlerini kullanıyorlar.

11 En Çok Tercih Edilen 4 ERP Trendi
Mobil ERP : Yöneticiler ve çalışanlar nerede olursa olsun bilgilere gerçek zamanlı olarak erişmek ister. İşletmelerin raporlar, gösterge tabloları ve kilit iş süreçlerini yürütmek için mobil ERP sistemleri iyi bir çözüm olmaktadır.

12 En Çok Tercih Edilen 4 ERP Trendi
Bulut Tabanlı ERP : Bulut teknolojisi, bir süredir gelişmekte olmasına rağmen birçok ERP kullanıcısı, veri bulutuna yer vermek konusunda isteksizdir. Ancak bulut teknolojisinin avantajları gelişmeye başladıkça, bulut tabanlı ERP platformları tercih edilmeye başlandı.

13 En Çok Tercih Edilen 4 ERP Trendi
Sosyal ERP : Bazı girişimciler tarafından, satışları arttırmaya yönelik olarak öne atılan fikir neticesinde ERP sistemlerine sosyal medya paketleri eklendi. Ancak tabiki bunun gerçekten kazanç sağlama olasılığı bir tartışma konusu haline gelmiştir.

14 En Çok Tercih Edilen 4 ERP Trendi
Two – Tier (Çift Katmanlı) ERP : İki entegre ERP sistemini aynı anda kullanmak için geliştirilmiş ERP metodudur. Bir sistem, aynı zamanda Tier-1 sistemi olarak da bilinen eski başvuru, tipik olarak kurumsal düzeyde ve diğeri ise yan kuruluş düzeyinde yönetilmektedir.

15 Yabancı ERP Sağlayıcıları

16 Yerli ERP Sağlayıcıları

17 Kaynakça http://www.webopedia.com/TERM/E/ERP.html


"ERP YAZILIMLARI ERKAN KARATAŞ 1131602902." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları