Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YIL SONU YEDEK ÖDENEK ÖDENEĞİ E-BÜTÇE UYGULAMASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YIL SONU YEDEK ÖDENEK ÖDENEĞİ E-BÜTÇE UYGULAMASI."— Sunum transkripti:

1 YIL SONU YEDEK ÖDENEK ÖDENEĞİ E-BÜTÇE UYGULAMASI

2 a)- Personel giderleri tertiplerinden,
b)-Aktarma yapılmış tertiplerden, c)-Yedek ödenekten aktarma yapılmış tertiplerden, diğer tertiplere aktarma yapılamaz. (5018 sayılı kanun madde-21)

3 (2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği Madde-6)
Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile özel bütçeli idareler, aktarma yapılacak tertipteki ödeneğin yüzde 20’sine kadar kendi bütçeleri içinde ödenek aktarması yapabilirler. Bu idarelerin yüzde 20’yi geçen diğer her türlü kurum içi aktarmalarını yapmaya Maliye Bakanı yetkilidir . (2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği Madde-6)

4 NOT: «Aktarma Yapılacak Tertipteki ödeneğin % 20 sine kadar kurum içi aktarma yapılabilir» cümlesindeki aktarma yapılacak tertibin ödeneğini kurum düzeyinde takip etmemiz gerekir.

5 -Yıl sonunda ödenek talebinde bulunmadan önce ödeneği olup, harcamayan birimler arasında ödenek aktarma işlemi yapılır. Ödenek aktarma işlemi yapmadan önce kalan ödenekler Tenkis edilerek «kullanılabilir ödenek» haline getirilir. Daha sonra birimler arası ödenek değişikliği veya kurumsal olarak % 20 aktarma sınırını aşmayacak şekilde ödenek aktarma işlemi yapılır. Netleşen ihtiyaca göre yedek ödenek talebinde bulunulabilir.

6 Yıl Sonunda aralık ayı içerisinde harcama tahmini olarak belirginleşmeye başladığında yıl içerisinde birimlere dağıtılan bazı tertipteki ödenekler (Temizlik , güvenlik ,Elektrik ,Doğalgaz ,Akaryakıt v.s) yetersiz kalacaktır. Bu durumda yedek ödenek talebinde bulunuyoruz. -Yedek Ödenek talebi kurum düzeyi yapılır. Birim düzeyine dağıtılır.

7 Yedek Ödenek Talebi Strateji Geliştirme daire Başkanlığı tarafından üst yönetici onayı ile Bütçe Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’ne yazılır. Örneğin; TERTİP TALEP AÇIKLAMA ,00 Tüketime Yönelik Mal ve Hizmet Alımı (Akaryakıt ve Yağ alımı) ,00 Hizmet Alımı Menkul Mal , Gayri Maddi Hak alım Bakım ve Onarım Giderler ,00 Hizmet Alımı (Güvenlik Hizmeti) ,00 Tüketime Yönelik Mal ve Hizmet Alımı ( Elektrik ,doğalgaz v.s) Hizmet Alımı ( Temizlik Hizmet alımı) TOPLAM ,00 TERTİP KBÖ EKLENEN DÜŞÜLEN TOPLAM ÖDENEK SERBEST BLOKE ÖDENEK GÖNDERME TENKİS TOPLAM ÖDENEK GÖNDERME KULLANILABİLİR ÖDENEK GÖNDERME HARCAMA KALAN ,00 0,00 ,00 ,00 TERTİP KBÖ EKLENEN DÜŞÜLEN TOPLAM ÖDENEK SERBEST BLOKE ÖDENEK GÖNDERME TENKİS TOPLAM ÖDENEK GÖNDERME KULLANILABİLİR ÖDENEK GÖNDERME HARCAMA KALAN 97.000,00 0,00 ,00 ,00 TERTİP KBÖ EKLENEN DÜŞÜLEN TOPLAM ÖDENEK SERBEST BLOKE ÖDENEK GÖNDERME TENKİS TOPLAM ÖDENEK GÖNDERME KULLANILABİLİR ÖDENEK GÖNDERME HARCAMA KALAN 99.000,00 0,00 ,00 ,00 TERTİP KBÖ EKLENEN DÜŞÜLEN TOPLAM ÖDENEK SERBEST BLOKE ÖDENEK GÖNDERME TENKİS TOPLAM ÖDENEK GÖNDERME KULLANILABİLİR ÖDENEK GÖNDERME HARCAMA KALAN ,00 0,00 ,00 ,00 TERTİP KBÖ EKLENEN DÜŞÜLEN TOPLAM ÖDENEK SERBEST BLOKE ÖDENEK GÖNDERME TENKİS TOPLAM ÖDENEK GÖNDERME KULLANILABİLİR ÖDENEK GÖNDERME HARCAMA KALAN ,00 0,00 ,00 ,00 TERTİP KBÖ EKLENEN DÜŞÜLEN TOPLAM ÖDENEK SERBEST BLOKE ÖDENEK GÖNDERME TENKİS TOPLAM ÖDENEK GÖNDERME KULLANILABİLİR ÖDENEK GÖNDERME HARCAMA KALAN ,00 0,00 ,00 ,00

8 -Öncelikle yedek ödenek talebi e-bütçe sistemine girişini anlatalım.
Kurumsal düzeyde hangi tertipten ne kadar ihtiyacın varsa «Gider Tertipleri»(1) altında talepte bulunuyoruz.» Daha sonra«gelir Tertipleri»(2) altına yazıyoruz ve gider kadar «eklenen»(3) butona ,00 TL yazıyoruz. «kaydet» butonuna tıklayarak Maliye bakanlığınca «onayla» işlemini bekliyoruz.Maliye bakanlığı onayladıktan sonra birim düzeyi ihtiyaç olan yerlere dağılımı gerçekleştiriyoruz. 1 2 3

9 2 1 «gelir Tertibi»(1) altına yazıyoruz ve gider kadar «eklenen»(2) butona ,00 TL yazıyoruz.

10 Maliye Bakanlığı Bütçe Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nde üniversitenizden sorumlu uzman tarafından onaylanan talep ödeneğiniz onaylandıktan sonra birim düzeyi ödeneği aşan birimlere ödeneği aktarıyoruz.

11 2 1 Görüldüğü gibi «Talep» yerini «Bütçe İşlemi»(1)ne bırakmış ve «İşlem No»(2) numarası 1 olarak onaylanmıştır. Birim düzeyi aktarma işlemi yapabiliriz.

12 KURUM DÜZEYİ ONAYLANAN YEDEK ÖDENEK TALEBİNİN BİRİM DÜZEYİNE DAĞITILMASI

13 Kurum düzeyi onaylanan yedek ödenek birimdüzeyi dağıtmaya geldiğimizde öncelikle «Bağlı İşlem No»(1) alanına kurum düzeyi onaylanan işlem numarası verilir. Daha sonra ödenekler ihtiyaç olan birimler gönderilir. «kaydet» denildikten sonra «onayla» butonuna basılarak aktarma işlemi sonuçlanmış olur. 1

14 -Birim düzeyi dağıtılan ödenekler onaylandıktan sonra «ödenek Gönderme Belgesi» düzenlenerek hangi birime ne kadar ödenek gönderdiysek o birimlere ayrı ayrı «ödenek gönderme belgesi» düzenleyerek ödeneklerini gönderiyoruz. Daha sonra Say 2000i sistemine düştükten sonra onaylayıp sistem tarafından verilen yevmiye numaralarının dökümünü alıp arşivliyoruz.


"YIL SONU YEDEK ÖDENEK ÖDENEĞİ E-BÜTÇE UYGULAMASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları