Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı"— Sunum transkripti:

1 Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
İdari Personel Hizmet İçi Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı Haziran 2017

2 Toplantı Gündemi: Geçmiş Faaliyetler Hakkında Bilgilendirme Hizmet İçi Eğitim Yönergesi 2016 Geçen Yılın Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi 2018 Gelecek Yıl Eğitim Planı Taslağı Dilek ve Öneriler

3 Bilindiği üzere; Personel Daire Başkanlığının Görevleri,(*) a) Üniversitenin insan gücü planlaması ve personel politikası ile ilgili çalışmalar yapmak, personel sisteminin geliştirilmesi ile ilgili önerilerde bulunmak, b) Üniversite personelinin atama, özlük ve emeklilik işleri ile ilgili işlemleriyle ilgili işlemleri yapmak, c) İdari personelin hizmet-öncesi ve hizmet-içi eğitim programlarını düzenlemek ve uygulamak, d) Verilebilecek benzeri görevleri yapmak. *124 sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 29. maddesi"

4 Bu görevi yürütmek üzere kurulan Hizmet içi Eğitim Şefliği, 21 Kasım yılında faaliyete geçerek, bugüne dek yetkin eğiticiler tarafından özveriyle, her yıl kişisel gelişim ağırlıklı olmak üzere, en az sekiz farklı eğitim konusunda plan doğrultusunda, üniversitemiz idari personeline kaliteli hizmet ve hizmette verimlilik anlayışı ile çalışmalarına devam etmektedir.

5 Hizmet içi Eğitimin Amacı
Üniversitemiz İdari Personeline Verilen; Mütevelli Heyeti’nin 2 Mart 2017 tarih ve 2017/19 sayılı kararı ile yürürlüğe giren Çankaya Üniversitesi idari personeline uygulanacak hizmet içi eğitimin usul ve esaslarına ilişkin yönergeye, adresinden ulaşabilirsiniz.

6 Anılan Yönerge Uyarınca;
Eğitim Kurulunun Oluşumu Eğitim Kurulu; Rektörün görevlendireceği rektör yardımcısının başkanlığında: Genel Sekreter, Daire Başkanları, İdari Birim Yöneticileri ve idari personel istihdam eden Yükseköğretim Kurum Yöneticilerinin görevlendirecekleri temsilcilerinden oluşur. Eğitim Kurulu her yıl Haziran ayı içerisinde olağan, gerekli görülen hallerde Rektörün çağrısı üzerine olağanüstü toplanır. Eğitim Kurulu’nun kararları Rektörün onayıyla kesinleşir. Kurulun sekretarya hizmetleri, Personel Daire Başkanlığı tarafından yürütülür. Görevleri Yönerge eki ilke ve hedeflere göre hizmet içi eğitim politikasını saptamak, bir önceki yılın hizmet içi eğitim faaliyetlerini değerlendirmek, hizmet içi eğitim ihtiyaçlarını analize göre belirlemek, gelecek yılın eğitim planını hazırlamak, hizmet içi eğitim yönergesinde yapılacak değişikleri hakkında görüş bildirmek, eğitim etkinliklerine ilişkin istek, öneri ve şikâyetleri değerlendirmek ve karara bağlamak, diğer kurum ve kuruluşlar ile işbirliği olanak ve kaynaklarını araştırmak.

7 Üniversitemiz İdari Personeline Verilen;
Hizmet içi Eğitimin İlkeleri Eğitimi; verimlilik, süreklilik, etkinlik ve tutumluluk anlayışı ile yürütmek, Eğitim ortamını, eğitim süresi ve içeriği eğitimin gereklerine uygun olarak düzenlemek, Tüm personelinin, belirlenen hizmet içi eğitim ihtiyacına göre katılımını sağlamak, Yıllık eğitim planını; Üniversitenin Stratejik Planında gösterilen amaç ve hedeflere göre belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlamak ve uygulamak, Birim amirlerinin, mahiyetinde çalışanları görev sırasında yetiştirmelerini sağlamak, İlgili kuruluşlarla eğitimde işbirliği yapmak; bilgi, belge, araç-gereç ve eğitici değişimini gerçekleştirmek, Hizmet içi eğitim faaliyetlerini, Üniversitenin asıl görevlerini aksatmadan sürdürmek, Eğitimle kazanılan nitelikleri ölçmek ve değerlendirmek

8 Üniversitemiz İdari Personeline Verilen;
Hizmet içi Eğitimin Hedefleri Göreve yeni başlayan personelin; üniversiteye uyum sağlamasını temin etmek üzere görev, yetki ve sorumlulukları ile alanındaki yeni gelişmeler hakkında bilgilendirmek Personelin; alan bilgisini ve verimliliğini arttırmak suretiyle üst görevlere hazırlamak, İdari iş ve işleyişte; kaliteli hizmet, hizmette verimlilik, etkinlik ve sürekliliği sağlamak, Üniversitenin ihtiyaçları doğrultusunda; araştıran, sorgulayan, katılımcı, çözüm odaklı, alanında yetkin personel yetiştirmek, Çalışanlar arasında güçlü iletişim ve motivasyonun sağlayan, karşılıklı güven ve iş birliği içinde uygar bir çalışma kültürü oluşturmak.

9 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİMLER

10 POZİTİF YAŞAM BECERİLERİ EĞİTİMİ
30 Kasım 2015 tarihlerinde Kütüphane Toplantı Odasında yapılmıştır. Eğitim, Uzm. Psikolog Tansen TAYGUR ALTINTAŞ tarafından verilmiştir. Eğitime 10 personel katılmıştır.

11 SEKRETERLER ARASI İLETİŞİM
20 Kasım 2015 tarihlerinde Kütüphane Toplantı Odasında yapılmıştır. Toplantı, Üst Yönetici Sekreteri, Şef Sekreter Mürvet ÖZYURT tarafından yapılmıştır. Eğitime 40 personel katılmıştır.

12 BEN SORUMLUYUM ŞİMDİ NE YAPABİLİRİM
17 Aralık 2015 tarihlerinde Kütüphane Toplantı Odasında yapılmıştır. Eğitim, Koru Hastanesi İş Geliştirme Müdürü Levent Galip YEŞİL tarafından verilmiştir. Eğitime 16 personel katılmıştır.

13 19 Şubat 2016 tarihlerinde Kütüphane Toplantı Odasında yapılmıştır.
İLK YARDIM (GÜNCELLEME) 19 Şubat 2016 tarihlerinde Kütüphane Toplantı Odasında yapılmıştır. Eğitim, Kızılay ODTÜ Şubesi tarafından verilmiştir. Eğitime 14 personel katılmıştır.

14 RESMİ YAZIŞMA KURALLARI
20 Şubat 2016 tarihlerinde Balgat Kampüs Mavi Salonda yapılmıştır. Eğitim, Hacettepe Üniversitesi Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet ALTINÖZ tarafından verilmiştir. Eğitime 68 personel katılmıştır.

15 TAKIM OLMA 14 Nisan 2016 tarihlerinde Kütüphane Toplantı Odasında yapılmıştır. Eğitim, MORFİLL Danışmanlık ve Kurumsal Hizmetler tarafından verilmiştir. Eğitime 13 personel katılmıştır.

16 MOTİVASYON 24 Mayıs 2016 tarihlerinde Kütüphane Toplantı Odasında yapılmıştır. Eğitim, Psikoloji Bölümü Öğr. Gör. Tuğba YILMAZ tarafından verilmiştir. Eğitime 11 personel katılmıştır.

17 Sekreterler Arası İletişim (Kasım) Pozitif Yaşam Becerileri (Kasım)
Yılı Hizmet İçi Eğitim Programı Sekreterler Arası İletişim (Kasım) Pozitif Yaşam Becerileri (Kasım) Ben Sorumluyum Şimdi Ne Yapabilirim (Aralık) İlk Yardım (Şubat) Resmi Yazışma Kuralları (Şubat) Takım Olma (Nisan) Motivasyon (Mayıs)

18 KATILIM ORANLARI

19 TEŞEKKÜRLER


"Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları