Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI

2 Kurumlararası Anlaşmalar
Öğrenim Hareketliliği İşlemleri (Gelen ve Giden Öğrenciler) Staj Hareketliliği İşlemleri (Gelen ve Giden Öğrenciler)

3 ERASMUS+ KURUMLARARASI ANLAŞMALAR NASIL YAPILIR?

4 NEDİR? Karşılıklı olarak şartların belirtildiği bir niyet mektubudur.
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU Karşılıklı olarak şartların belirtildiği bir niyet mektubudur. Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi iki yükseköğretim kurumunun; Erasmus kapsamında yapmayı planladığı,  birbirlerinden bekledikleri şartları belirten niyet mektubu niteliğinde  bir anlaşmadır. 

5 Öğrenci Öğrenim Görme Hareketliliği Personel Ders Verme Hareketliliği
NEDEN GEREKLİDİR? Öğrenci Öğrenim Görme Hareketliliği Personel Ders Verme Hareketliliği Tıp Fakültesi Staj Hareketliliği için de yapmaktadır.

6 HANGİ ÜLKELERLE YAPILABİLİR?
PROGRAM ÜLKELERİ ORTAK ÜLKELER

7 TÜRKİYE PROGRAM ÜLKELERİ (K103) İZLANDA LİHTENŞTAYN NORVEÇ MAKEDONYA
28 AB ÜYESİ ÜLKE

8 PARTNER BULMA YÖNTEMLERİ
En etkili yöntem kişisel ilişkilerinizi kullanmak Uluslararası konferanslarda kişisel girişimlerde bulunmak Ülkemizdeki diğer üniversitelerin ilgili bölümlerinin hangi üniversitelerle anlaşmalarının olduğunu araştırmak Daha önceden kurumsal veya kişisel ilişkilerimizin olduğu kurumlarla anlaşma yapmak

9 ANLAŞMA NASIL YAPILIR? Üniversitenin web sayfasından ilgili fakülte/bölüm koordinatörü bulunarak bağlantıya geçilir Anlaşmanın şartları belirlenir Hangi hareketlilik türü ve kaç kişi için yapılacağı Hangi seviyeden öğrenci değişiminin gerçekleştirileceği ve ders içerikleri Anlaşma formu karşılıklı olarak doldurulur ve Koordinatörlüğümüze e-posta ile gönderilir

10 ANLAŞMA YÜRÜRLÜĞE GİRER Anlaşma karşı kurum tarafından imzalanır
ANLAŞMA NASIL YAPILIR? ANLAŞMA YÜRÜRLÜĞE GİRER Anlaşma karşı kurum tarafından imzalanır Rektörümüz tarafından imzalanan anlaşma karşı kurumun Erasmus Ofisi’ne e-posta ile iletilir

11 DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Anlaşma yapılmadan önce ders içeriklerinin mutlaka kontrol edilmesi (tanınma sorununun ortadan kalkması için önemlidir) Karşı kurumun ders programlarının anlaşmanın eki olarak ofisimize bildirilmesi Eğitim dili ve talep edilen dil seviyesi mutlaka anlaşmada belirtilmeli Anlaşmayı yapan koordinatörün iletişim bilgilerinin mutlaka formda yer alması

12 ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İŞLEMLERİ NELERDİR?

13 GİDEN ÖĞRENCİLER Öğrenim hareketliliği, öğrencinin öğreniminin bir bölümünü anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Sınavlar ve takiben seçimler her akademik yıl bahar dönemi Mart-Nisan aylarında yapılır. Seçilen öğrenciler, sonraki akademik yılın güz ya da bahar döneminde faaliyetten faydalanırlar. Anlaşma olmayan üniversitelerle hareketlilik yapılamaz. En az 30 AKTS ders alınması gerekmektedir.

14 Gitmeden Önce; Seçilen öğrenciler ile birlikte ders seçimi yapılmalıdır. Ders seçimleri olabildiğince esnek olmalıdır. Dersler birebir uyuşmak zorunda değildir. Ders eşleştirmede yerel krediler yerine ECTS (AKTS) kullanılır. Partner Üniversiteden alınan dersler sadece öğrencinin gideceği dönem için değil alttan ve ya üstten dersler ile de eşleştirilebilir. Partner Üniversiteden alınan 6 ECTS lik bir ders burada 3-3 ECTS lik iki ders ile eşleştirilebilir ya da bunun tam tersi yapılabilir.

15 LEARNING AGREEMENT

16 Üst yazıyı bölüm koordinatörü gönderir.
Derslerin kredileri olması en idealidir. Ama +/- 2 kredi olabilir. Ders seçimleri için gerekirse öğrencinin danışmanından destek alınabilir. Yüksek Lisans ve Doktora ders döneminde giden öğrenciler için de aynı işlemler yapılır. Learning Agreement yapıldıktan sonra derslerin yönetim kurulu kararı ile onaylanması gerekmektedir. Üst yazıyı bölüm koordinatörü gönderir.

17 Gittikten Sonra; Öğrenci Partner Üniversiteye gittikten sonra derslerinde değişiklik olabilir. Bu durumda LA’ın “During the Mobility” kısmı doldurulur. Burada karşı üniversitedeki değişen dersler üstteki tabloda, bizim üniversitemizde bu değişim sonucunda bir değişiklik oluyorsa bu da alttaki tabloda gösterilir. Öğrenci ders değişikliklerini bölüm koordinatörüne danışmadan yapamaz. Her iki kurumda değişiklikleri onayladığına dair ilgili bölüme imza atar.

18 Yönetim kurulu kararı için gitmeden önceki süreç uygulanır.
Yapılan değişiklik sonucunda yönetim kurulu kararı da güncellenmelidir. Yönetim kurulu kararı için gitmeden önceki süreç uygulanır. İlk dönem giden öğrenciler ikinci döneme hibesiz olarak uzatmak isteyebilirler. Bu durumda ‘Extension Form – Dönem Uzatma Formu’ hazırlanır. İkinci dönem için de ilk dönem gitmeden önce uygulanan süreç tekrar edilir.

19 Döndükten Sonra Lisans öğrencileri döndükten sonra Partner Üniversiteden ders notlarını gösterir imzalı mühürlü bir transkript alırlar. Bir nüshasını bölüm koordinatörüne tanınma sürecinin başlaması için verirler. Erasmus bölüm koordinatörleri tarafından transkrip baz alınarak öğrencinin nihai ders eşleştirme işlemi (After the Mobility) tamamlanır.

20 Döndükten Sonra Derslerin tanınması için bölüm koordinatörü, After the Mobility’nin bir nüshasını fakülteye yazı ile bildirir. Sonrasında fakülteden yönetim kurulu kararı çıkartılır ve öğrenci işlerine derslerin işlenmesi için gönderilir. Öğrencinin Partner Üniversiteden aldığı derslerin orijinal adları, kodları, kredileri, notları ile Üniversitemizde eşleştirilen dersler öğrenci işleri tarafından öğrencinin transkriptine işlenir.

21 GELEN ÖĞRENCİLER Öğrencilerin üniversitemize kaydının yapılabilmesi için bölümden öğrenci işlerine, bölümlerinde Erasmus öğrencisi olduğuna dair yazı gönderilmelidir. Öğrenim Hareketliliği ile gelen öğrenciler için bölüme geldiklerinde ‘Learning Agreement’ları üzerinden aynı işlemler yürütülür. Verilecek dersler; İngilizce ders, ödev ya da proje verebilecek öğretim üyelerinin derslerinden seçilmelidir. Derslerinde değişiklik yapılacak öğrenciler için LA üzerinde gerekli düzenlemeler yapılır.(İlk 1 ay içerisinde) Öğrenciler dönemlerini bitirdiklerinde transkriptleri iki nüsha olarak hazırlanır ve ofise gönderilir.

22 ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ İŞLEMLERİ NELERDİR?

23 GİDEN ÖĞRENCİLER Staj hareketliliği, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencilerin yurtdışındaki bir işletmede staj gerçekleştirmesi faaliyetidir. Staj yapılacak olan iş alanı, öğrencinin mevcut mesleki eğitim programı ile ilgili bir alan olmalıdır. Seçim süreci öğrenim hareketliliği ile aynıdır.

24 GİDEN ÖĞRENCİLER Öğrenci staj yerini kendisi bulur. Ancak Koordinatörler ya da bölüm danışmanları yol gösterici olabilir. Öğrenci staj yapacağı işletmeyi kendisi bulduysa, işletmenin uygunluğuna erasmus koordinatörü mutlaka onay vermelidir. Öğrenciler staj yapacakları işletmeden kabul mektubu almadan staj öğrencisi olarak hareketlilik işlemlerine başlayamazlar. Erasmus bölüm koordinatörleri, kabul mektubu alınan işletmeyi inceleyerek “uygundur” şeklinde paraflamalı ve öğrenciyi bu şekilde Koordinatörlüğümüze yönlendirmelidir.

25 GİDEN ÖĞRENCİLER Staj Hareketliliği için doldurulacak olan LA belgesi farklı olup içerik olarak Öğrenim Hareketliliği ile benzerdir. Öğrencinin stajını tamamlaması durumunda ECTS kredisi verilerek stajı tanınır. Stajın tanınması Bölüm Erasmus Koordinatörünün yönlendirmesi üzerine Enstitü/Fakülte /Yüksek Okul yönetim kurulu kararı ile yapılır. Erasmus stajının Üniversitedeki staj yükümlülükleri yerine sayılması için ilgili akademik birimin yönetim kurulu kararı gerekir. Zorunlu stajı olan birimlerden giden öğrencilerin (ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) yurt dışı stajları zorunlu stajları ile eşleştirilir. Buna karşılık zorunlu stajı olmayan birimlerden giden öğrencilerin 2 aylık stajları ilgili bölümdeki seçmeli dersler yerine sayılır.

26 GİDEN ÖĞRENCİLER Stajın kaç ECTS kredisi değerinde olduğu bölümlere göre değişiklik gösterebilir. Staj Anlaşmasında bu kredi, bölüm koordinatörü tarafından mutlaka belirtilir.

27 ÖNEMLİ NOKTALAR Uygun olmayan işletme: Staj yapılacak işletmeyi bölüm koordinatörü mutlaka onaylamalıdır. Learning Agreement: Detaylı hazırlanmadan koordinatörlerimiz imzalamamalıdır. Gerekli durumlarda ofise danışılabilir. Vize: Öğrenci vize işlemlerinden kendisi sorumludur, uygun vize türünün alınması hususunda Erasmus Ofis öğrencileri yönlendirir. Sigorta: Öğrenim Hareketliliği için giden öğrencinin sağlık sigortası, Staj Hareketliliği için giden öğrencinin hem sağlık hem de Kaza Mesuliyet sigortası yaptırması gerekir. Takibinden Erasmus Ofisi sorumludur.

28 HEDEFLERİMİZ KA107 Projelerinin başlatılması
Uluslararasılaşma kapsamında toplam öğrenci sayımızın %10’luk dilimini hareketli öğrencilerin oluşturması Yıllık, her bölüm için minumum 2 yeni anlaşmanın imzalanması

29 Eylül Beyza Ateş Çiftçi
TEŞEKKÜRLER ERASMUS UZMANI Eylül Beyza Ateş Çiftçi /2015


"ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları