Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN."— Sunum transkripti:

1 Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017
Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN

2 Seçim Sonrası Süreç İlk yerleştirme sonrası feragat (tamamlandı!)
Ek yerleştirme sonrası son feragat (tamamlandı!) Yerleştirme sonuçlarına istinaden öğrencilerin tercih ettiği üniversitelere DİO tarafından bildirilmesi (15 Mayıs- 15 Temmuz)

3 Öğrenim Hareketliliği Öncesi (Öğrencinin Hazırlayacağı Evraklar)
İngilizce transkript (OBS’den alınabilir), Kabul mektubu, Öğrenim anlaşması (Learning Agreement- OBS’den üretilecek), Ders eş değerlik formu (OBS’den üretilecek), Seyahat sigortası, Euro hesabı, Vize. Her belgeden 2 nüsha hazırlamanız gerekmektedir.

4

5

6 Öğrenim Hareketliliği Öncesi (DİO’nun Hazırlayacağı Evraklar)
Finansal destek belgesi Hibe sözleşmesi

7 Öğrenim Hareketliliği Sırasında
DİO tarafından mail adresinize yönlendirilen OLS’nin (Online Linguistic Support) çözülmesi Öğrenci Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) üzerinde Erasmus Bölüm Koordinatöründen onay alarak gerekli değişiklikleri yapabilir.

8 Öğrenim Hareketliliği Sonrasında
Confirmation of Mobility ( Ders/ Kurs/ Oryantasyon için hazır bulunmanız gereken ilk gün ve son ders/ sınav günü) Transkript (Islak imzalı) OLS (Hareketlilik bitim tarihinize göre mail adresinize otomatik olarak gelecektir.) Online Survey (DİO tarafından gönderilecek.)

9 Sürece dair tüm bilgi ve evraklara http://oia.atauni.edu.tr/
adresinden ulaşabilirsiniz. Bölüm Erasmus Koordinatörlerine ait liste sitemizde mevcuttur. Lütfen ofisimiz sayfasını yeni duyuru ve haberler için takip etmeyi unutmayınız!

10 Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017
TEŞEKKÜR EDERİZ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

11 Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017
Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN

12 Seçim Sonrası Süreç Staj Hakkı Kazanma Kabul Mektubu Belge Hazırlama

13 İLK ADIM: KABUL MEKTUBU
En az 2 aylık ( 60 günlük) bir staj hareketliliğini kapsayan bir kabul mektubu *Erasmus+ programı çerçevesinde geçerli bir kurumdan ve sizin eğitim alanınızla ilgili bir staj hareketliliği adına

14 Staj Hareketlilik Anlaşması ( Learning Agreement for Traineeship Mobility)
Öğrenci, bu belgeyi bölüm Erasmus+ koordinatöründen yardım alarak hazırlayabilir. Gidilecek kurumda yapılacak staj ile ilgili yapılacak stajın kazanımları detaylı bir şekilde bu belgede belirtilir ve gidilen kurumun bilgileri kurumdan istenir. Belge doldurulduktan sonra bölüm Erasmus+ koordinatörü, Dış İlişkiler Ofisi Kurum koordinatörü, ve sizin imzanızın ardından, karşı kuruma imza için olarak gönderilebilir.

15

16

17

18

19 Sigorta Sağlık Sigortası ( Health Insurance)
Kaza Sigortası ( Accident Insurance) Sorumluluk Sigortası ( Liability Insurance) Hareketlilik tarihini kapsamalıdır. Yaptıracağınız sigortanın kapsamı yukarıdaki 3 durumu karşılamalıdır. AON sigorta

20 Euro Döviz Hesabı Erasmus+ hibesi euro cinsindedir, bundan dolayı ödemeyi almak için herhangi bir bankadan Vadesiz Euro döviz hesabı açılmalıdır. Öğrenci ayrılmadan önce İnternet Bankacılığını kullanıma açmalı ve Avrupa’da da kullanacağı bir telefon numarasını banka iletişim bilgilerine yazmalıdır.

21 Financial Support ( Mali Destek)
Aday Öğrenci Bilgi Formu Staj Hareketlilik Anlaşması Sigorta Euro Döviz Hesabı Yanda belirtilen belgeler hazır olduktan sonra verilir. Erasmus Ofisi tarafından verilir. Vize randevusunda finansal desteğinizi belgelemek için kullanmanıza yarar.

22 Pasaport ve Vize Başvurusu
Öğrenci gideceği ülkenin vize şartlarına tabiidir. Yeşil pasaport sahibi olanlar yeşil pasaporta vize istemeyen ülkelerde 3 ay ( 90 güne) kadar durabilir, ancak yeşil pasaport sahiplerinin gideceği ülkede oturma izni, sınır geçişi adına problem yaşamamanız açısından vize almanız önem taşımaktadır. İngiltere, İrlanda gibi ülkeler tüm pasaportlar için vizeye tabiidir. Ülke bazlı detaylı vize şartlarına Dış İşleri Bakanlığı web sayfasından bakabilirsiniz.

23 Hibe Sözleşmesi Vizenizi aldıktan SONRA;
Hibe ödemeniz için Dış İlişkiler Ofisi sizinle bir hibe sözleşmesi imzalamaktadır. Hibe sözleşmesi size ofisimiz tarafından gönderilir. Bu belgeyi gereken şekilde imzalayıp, paraflayıp, ofisimize getirmeniz ya da e-posta yoluyla göndermeniz bir ZORUNLULUKTUR.

24 OLS ( Online Linguistic Support)
Erasmus+ hareketlilik yapan öğrenciye bir dil desteği niteliği taşıyan bir Dil Sınavı ( OLS ) göndermektedir. Sizin e-postanıza siz gitmeden önce OLS sınavı gönderilir. Bu sınav online bir sınavdır, hareketlilik öncesi online ortamda internet üzerinden çözmeniz gerekmektedir.

25 STAJ HAREKETLİLİĞİ SONRASI Confirmation of Mobility
Hareketlilik tarihinizin başlangıcını ve bitişini gösteren Hareketlilik Teyidi belgesidir. Staj yaptığınız kurum tarafından doldurulur, imzalanır. Ofisimiz web sayfasından indirilebilir.

26 DÖNÜŞ SONRASI OLS OLS ( Online Linguistic Support) - Öğrenci hareketliği bitince otomatik olarak kendisine (e-posta adresine) gönderilen ikinci dil sınavını yapar. DİO tarafından yönlendirilen Online Survey tamamlanır.

27 HER BELGEDEN 2 NÜSHA Biri yurt dışına giderken sizde ,
Biri sizin Erasmus bölüm koordinatörünüzde, Biri Dış İlişkiler, Erasmus ofisinde olmak üzere, Her belgeden 2 nüsha hazırlamanız gerekmektedir.

28 EĞER STAJINIZIN ZORUNLU STAJ OLARAK SAYILMASINI İSTİYORSANIZ;
Eğer yapacağınız staj hareketliliğini akademik anlamda zorunlu stajınıza saydırmak istiyorsanız, Tanınma formu hazırlamanız gerekmektedir. Tanınma formu Öğrenci, Erasmus Bölüm Koordinatörünün birlikte hazırladığı, öğrencinin gideceği kurumda yapacağı Erasmus+ Staj Hareketliliğinin karşı kurumca başarılı sayılması durumunda üniversitemizde staj yerine sayılacağını gösteren belgedir. Ofisimiz web sayfasından indirilebilir. Staj uyum komisyonu kurul kararı staj hareketliliği öncesi alınmalıdır.

29 Appendix 1: Hibe Miktarları

30 Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017
TEŞEKKÜR EDERİZ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN


"Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları