Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARAMAN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARAMAN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 KARAMAN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. KARAMAN VALİLİĞİ KARAMAN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK 2017

2 ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK
2017 Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU Ocak 2017 Cuma günü Konya’da “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programını başlatmıştır.

3 İşverenler, 31/12/2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacaklardır.

4 İşverenlerin 01/02/2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların; İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir. ( 3 AYDIR İŞSİZ OLMA ŞARTI ARANMAKTADIR)

5 Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti 2. 177 TL’dir
Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti TL’dir. (SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyeti TL olmaktadır.) Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece TL ödeyecek olup, geriye kalan 773-TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır.

6 Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773-TL azalacaktır.

7 Teşvik uygulaması 01. 02. 2017 tarihinde başlamış olup, 31. 12
Teşvik uygulaması tarihinde başlamış olup, tarihine kadar geçerli olacaktır. Bu teşvikten yararlanacak işverenler; aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır.

8 SİGORTALI AÇISINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
ile tarihleri arasında işe alınmış olmak. 2- İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak 3- İşçinin işe başladığı tarihten önceki 3 aylık dönemde işsiz olması

9 5 – İŞKUR’a kayıtlı olmak
İŞVEREN AÇISINDAN YARARLANMA ŞARTLARI: 1 – Özel sektör işvereni olmak 2 – Yasal süresi geçmiş borcu bulunmamak 3 – SGK ödemelerini zamanında ödemek 4 – Kayıtdışı işçi çalıştırmamak 5 – İŞKUR’a kayıtlı olmak 6 – Borç yapılandırmasını yapmış, taksitlerini düzenli ödeyen işverenler yararlanacaktır.

10 TEŞVİKTEN YARARLANMA ŞARTLARI
ARTI 1 İSTİHDAMDAN YARARLANAMAYACAK KURUM VE KİŞİLER Kamu idarelerine ait işyerleri, 5335 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinin ikinci fıkrası kapsamına giren kurum ve kuruluşlar 2886 sayılı Kanuna (Devlet İhale Kanunu), 4734 sayılı Kanuna (Kamu İhale Kanunu) ve uluslararası anlaşma hükümlerine istinaden yapılan alım ve yapım işleri ile 4734 sayılı Kanundan istisna olan alım ve yapım işlerine ilişkin işyerleri, Sosyal güvenlik destek primine tabi çalışanlar (emekliler), Yurt dışında çalışan sigortalılar hakkında uygulanmaz.

11 Başka bir hesaplama için tıklayınız.

12 İŞKURA NASIL KAYIT OLURUM?
‘‘İŞKURA KAYITLI İŞÇİLER ARASINDAN İŞKURDAN TALEP EDİLEREK İŞE ALINMASI’’ ŞARTI İÇİN İŞKUR’A KAYIT YAPTIRILMASI VE İŞÇİ TALEBİNDE BULUNULMASI GEREKMEKTEDİR. Bu Şartının sağlanabilmesi için; İŞKUR’a kayıtlı olmak İŞKUR üzerinden işgücü talebinde bulunmak İŞKUR'a kayıt şartı; İşveren ve işçi adresinden online olarak kayıt yaptırabilir. Ayrıca işveren ve işçi form doldurarak kayıt yaptırabilirler.

13 Form Doldurarak Kayıt İşlemi

14

15 KONYA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRÜ
EMRAH KELEŞ KONYA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRÜ TEŞEKKÜR EDERİM.


"KARAMAN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları