Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kütüphane ve Dokümantasyon

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kütüphane ve Dokümantasyon"— Sunum transkripti:

1 Kütüphane ve Dokümantasyon
Daire Başkanlığı

2 TARİHÇE 2010 yılında, “İzmir’in En Genç Devlet Üniversitesi” olarak kurulan Üniversitemiz bünyesinde, 2011 yılında faaliyetlerine başlayan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Merkez Kütüphanemiz 250 m2 alanla başlamış olduğu hizmetlerine, 2014 yılında yaklaşık 3000 m2’lik yeni binasına taşınarak faaliyetlerine devam etmektedir. 2012 Nisan ayında Sağlık Bilimleri Bilgi Merkezi şubemiz kuruldu. 2013 Eylül ayında Tıp Fakültesi Bilgi Merkezinin açılması ile şube sayımız 2’ye çıkmıştır.

3 KAYNAKLARIMIZ Bilgi kaynaklarımız: Çalışma ortamı
13 bin adet basılı yayın, 573 adet görsel yayın, 40 adet veri tabanı üzerinde e-kitap, ve yine veri tabanları üzerinden erişilebilen eğitim videoları, ansiklopediler, indeksler, bibliyografik çalışmalar, dünya genelinde yapılmış tez çalışmalarından oluşan koleksiyonlar kullanıcılarımıza bilgi kaynağı oluşturmaktadır. Çalışma ortamı 1 Merkez ve 2 Şube Kütüphanesinde 2850 m2 alanda, 2 okuma salonu, 2 koleksiyon salonu 1 Bilgisayar salonu, 5 adet grup çalışma odası, 1 adet oyun alanı, 359 kişi oturma kapasitesi ile hizmet verilmektedir.

4 HİZMETLER Üyelik ve Üyelikten Yararlanma Ödünç- İade Hizmetleri
Danışma hizmeti Cep Kütüphanem Elektronik Yayınlar DVD/VCD Film Koleksiyonu Bilgisayar Salonu Grup Çalışma Odaları

5 Üyelik ve Üyelikten Yararlanma
Üniversitemize kayıt yaptıran tüm öğrencilerimiz, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Kütüphaneler Yönergesi esaslarına göre, kütüphanemizin doğal üyesi sayılır ve kayıtlar otomatik olarak yapılır. Kütüphane kullanımı için, ayrıca bir üyelik işlemi veya herhangi bir ücret talep edilmez. Kütüphane hizmetlerimizden faydalanabilmeniz için, yönergemize uygun olarak, öğrenci kimlik kartınızla kütüphaneye girebilir ve hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Kullanıcılarımız web sayfamız (lib.ikc.edu.tr) üzerinden kütüphanemiz hizmetlerine ve bilgi kaynaklarına ulaşabilir ve kütüphaneye gelmeden rezerv, süre uzatma gibi pek çok hizmeti kendileri gerçekleştirebilirler.

6 Ödünç- İade Hizmetleri
Öğrencilerimiz kütüphaneden 2 adet kitabı 14 gün süreyle ödünç alabilmektedir. Gecikme cezası: Ödünç alınıp gününde iade edilmeyen her kitap için günlük gecikme cezası İKÇÜ Kütüphaneler Yönergesi gereğince 0,25 TL olarak uygulanmaktadır. Kütüphanemizin kullanmakta olduğu Otomasyon Sistemi “Cep Kütüphanem” mobil uygulaması ile öğrencilerimizin telefonlarından kütüphane hizmetlerine erişimlerini sağlamaktadır. Cep Kütüphanem ile kitap ödünç süresi uzatma, rafta bulunan kitaba ayırtma işlemi, elektronik yayınlara kolay erişim gibi hizmetlerimiz her an ve her yerde kullanıma açıktır. Mobil uygulama için “Kütüphane Hesabım” sisteminizin aktif olması yeterlidir.

7 Danışma hizmeti Kütüphanemiz ödünç/iade masasında bulunan görevli personelimiz, araştırma çalışmalarınıza destek olabilmek amacıyla, ihtiyacınız olan bilgiye en kısa sürede ulaşabilmeniz için kurallar çerçevesinde sizlere yardımcı olacaktır. Cep Kütüphanem Kütüphanemizin kullanmakta olduğu Otomasyon Sistemi “Cep Kütüphanem” mobil uygulaması ile öğrencilerimizin telefonlarından kütüphane hizmetlerine erişimlerini sağlamaktadır.

8 Elektronik Yayınlar İzmir’in en genç ve yeni nesil üniversitesi olarak öğrencilerimizin elektronik yayınlara en hızlı ve kolay şekilde erişimini sağlamak için her yıl veri tabanı sayılarını artırmakta ve kullanımı konusunda oryantasyon eğitimleri vermekteyiz. Kütüphane Web sayfamızda e-kaynaklarımızı tarayabilir, tam metin makalelere, ödünç alınabilen kitaplara, uygulamalı dersler için sağlık alanında yayınlanmış görsel kaynaklara erişebilirsiniz.

9 DVD/VCD Film Koleksiyonu
Öğrencilerimize, kültürel ve sosyal aktiviteler için gün içinde yararlanabilecekleri film koleksiyonumuzla da hizmet vermekteyiz. Filmlerimiz saatlik olarak ödünç verilmektedir.

10 Bilgisayar Salonu Bilgisayar salonu, okuma salonu ve koleksiyon salonumuzda 63 adet bilgisayar kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur. Grup Çalışma Odaları 5 adet gurup çalışma odamız bulunmaktadır. Odalar Grup Çalışma Odası Rezervasyon Formu doldurularak beli kurallar çerçevesinde kullanılabilmektedir. Kütüphane Web Sayfamız Web sayfamızda «Kütüphane Hesabım», «Katalog Tarama», «Uzaktan Erişim» hizmetlerimize hızlı erişim sağlayabilirsiniz.

11 Kurallarımız: Kütüphanede yüksek sesle konuşmak ve gürültü yapmak yasaktır. Kütüphaneye yiyecek ve içecek ile girilemez. Kütüphanede tütün ve tütün mamulü kullanılamaz. Cep telefonu ile konuşma yapılamaz. Kütüphane materyallerinin izinsiz çoğaltılmasından doğacak telif veya yayın hakları sorunu yayını ödünç alan veya izinsiz çoğaltan kullanıcıya aittir. Daire Başkanlığı sorumlu tutulamaz. Kütüphane materyaline zarar veren ve/veya izinsiz olarak kütüphane dışına çıkarmaya çalışanlar hakkında yasal işlem uygulanır. Kullanıcılar, kütüphaneden çıkarken tüm kütüphane materyalini kapıdaki görevliye göstermek zorundadır. Kütüphaneden çıkarken her türlü çanta, kapıdaki görevli tarafından kontrol edilir. Her türlü kütüphane materyali elektronik olarak korunmaktadır. Alarm devreye girdiği zaman ilgili kullanıcının üzeri kontrol edilir. Kütüphane yönetimi güvenlik açısından gerek gördüğünde, kütüphane çıkışında tüm kullanıcılar kontrol edilebilir. Kütüphane içinde kaybolan özel eşyalardan üniversite ve kütüphane yönetimi sorumlu değildir.

12 Çalışma Saatlerimiz: Merkez kütüphanemiz eğitim ve öğretim dönemi için; Hafta içi     :  08.30 – Cumartesi   :  10.00 – 22.00 Tatil Dönemi Hafta içi : – 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

13 TEŞEKKÜRLER Web Sayfamız : http://lib.ikc.edu.tr
E-Posta : : Mobil Uygulama: Cep kütüphanem Sosyal paylaşım hesaplarımız: Facebook : Izmir Katip Çelebi Üniversitesi Kütüphaneleri Twitter : IKCUKutuphaneleri


"Kütüphane ve Dokümantasyon" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları