Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

S İ VR İ KAYA SRC E Ğİ T İ M KURUMLARI İ Ş ORGAN İ ZASYONU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "S İ VR İ KAYA SRC E Ğİ T İ M KURUMLARI İ Ş ORGAN İ ZASYONU."— Sunum transkripti:

1 S İ VR İ KAYA SRC E Ğİ T İ M KURUMLARI İ Ş ORGAN İ ZASYONU

2 TANIMLAR ŞÖFÖR : Kendi başına ve ticari olarak tescil edilmiş bir aracı uzun yada kısa mesafeli yolculuklarda trafik kurallarına uygun olarak, güvenli bir şekilde kullanan ve yolcuların/yükün ulaştırılaca ğ ı yere en iyi şekilde ulaşmalarını sa ğ layan kişidir. ŞÖFÖRÜN GÖREV İ VE YAPMASI GEREKEN İ ŞLEMLER : Şöför işletmenin genel amaçları do ğ rultusunda aracını ve aracın ekipmanlarını en etkili şekilde kullanır, taşıdı ğ ı yükün/yolcunun güvenli bir biçimde ulaşmasını sa ğ layacak iş ve işlemleri yerine getirir.

3 İ Ş ORGAN İ ZASYONU YAPMAK İŞ ÖNCESİ HAZIRLIKLAR; - Lastik havası kontrolü - Araç etrafında yağ vb.akıntı izleri olup olmadığının kontrolü - Aracın yağı, motor suyu ve yakıt seviyesi kontrolü - Kontak açıldıktan sonra ikaz lambalarının kontrolü - Aynaların açılarının ve temiz olup olmadıklarının kontrolü - Far, sinyal, fren lambaları ve diğer elektrik aksamlarının kontrolü - Havalandırma tertibatı kontrolü - Aracın yolculuk öncesi iç ve dış temizlik kontrolü - Aracın hava şartlarına göre hazırlığı yapıldıktan sonra Güzergah planlaması yapılır.

4

5 GÜZERGAH PLANLAMASI Güzergahın başlangıç noktasından varış noktasına kadar iklim koşulları, zaman, araç hız ve maliyet hesapları, yapılarak güzergahın belirlenmesi sürecidir. Güzergah navigasyon veya harita üzerinden oluşturulabilir.

6 GÜZERGAH ŞEMASI Yolcuların/eşyaların gideceği yer belirlendikten sonra güzergah hakkında bilgi edinilir. Güzergahta ilk defa hizmet verilecekse, mola yerleri, ara duraklar, güzergah üzerinde uğranılması gereken yerler hakkında bilgi sahibi olunması sürecidir.

7 BELGE VE EŞYA KONTROLÜ Yük taşıyan taşımacılar; - Faaliyet konusu ile ilgili yetki belgesi alınması (SRC, K belgesi vb.) - Tüm kayıtların yetki belgesine kayıt edilmesi - Taşıma senedinin düzenlenmesi (3 nüsha)

8 YETK İ BELGES İ ÖRNEKLER İ

9 TAŞIMA SENEDİ

10 ULUSLARARASI TAŞIMACILIK YAPILDI Ğ INDA 1- Taşıtlardan da taşıt kartı ve yeşil kart sigortası istenir 2- CMR taşıma belgesi 3- Mal faturası 4- Menşei belgesi : İ hraç edilen malın imal edildi ğ i ülkeyi gösteren belge 5- A.TR belgesi : Serbest dolaşım belgesi 6- Tır karnesi

11 . CMR BELGESİA.TR BELGESİ

12 TIR KARNESİ

13 YOLCU TAŞIMACILIĞI YAPILDIĞINDA 1- Faaliyet konusu ile ilgili yetki belgesi alınır. 2- Yolcu bileti 3- Yolcu listesi

14 .

15 TAŞIMA İŞLEMİ ULUSLARARASI VE KARAYOLUYLA YAPILIRSA 1- Taşıma yapılan ülkeden alınan izin 2- Geçilen ülkelerden alınan izin 3- Hat krokisi 4- Tarifesiz yolcu taşımacılarında İnterbus belgesi olması gerekir.

16 İNTERBUS BELGESİ


"S İ VR İ KAYA SRC E Ğİ T İ M KURUMLARI İ Ş ORGAN İ ZASYONU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları