Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hz.Muhammed’in Hayatı Hazırlayan:Tankut AYAS. Hz.Muhammed’in Hayatı Hz.Muhammed 20 Nisan 571 yılında Mekke’de do ğ du. Babası Abdullah, annesi Âmine,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hz.Muhammed’in Hayatı Hazırlayan:Tankut AYAS. Hz.Muhammed’in Hayatı Hz.Muhammed 20 Nisan 571 yılında Mekke’de do ğ du. Babası Abdullah, annesi Âmine,"— Sunum transkripti:

1 Hz.Muhammed’in Hayatı Hazırlayan:Tankut AYAS

2

3 Hz.Muhammed’in Hayatı Hz.Muhammed 20 Nisan 571 yılında Mekke’de do ğ du. Babası Abdullah, annesi Âmine, dedesi Abdülmuttalip süt annesi Halime ve amcası Ebu Talib’tir.

4 Hz.Muhammed’in Hayatı Babası Abdullah, o daha do ğ madan önce ölmüştür. Süt annesi Halime O’na 4 yaşına gelinceye kadar bakmıştır. 6 yaşına geldi ğ inde ise annesi Amine de ölmüş. 6 yaşından sonra kendisine dedesi Abdulmuttalip bakmaya başlamıştır.

5 Hz.Muhammed’in Hayatı 8 yaşına geldi ğ inde dedesi de vefat edince peygamber efendimize amcası Ebu Talip bakmıştır. Peygamberimizin Hz. Hatice ile 25 yaşında evlendi, Hz. Hatice ise 40 yaşındaydı.Hz Hatice ile olan evliliklerinden altı çocukları oldu. (Abdullah, Zeynep, Rukiye, Ümmü Gülsüm, Kasım, Fatıma).

6 Hz.Muhammed’in Hayatı Çocuklarından Hz.Fatıma hariç bütün çocukları Peygamberimizden önce vefat etmişlerdir. Hz. Muhammed s.a.v. 40 yaşında (610 yılında) Peygamber oldu. Hz. Ebubekir ile uzun ve tehlikeli bir yolculuktan sonra Medine’ye hicret ettiler, (622 yılında).

7 Hz.Muhammed’in Hayatı Peygamberimiz 55 yaşında iken, Hz. Ebubekir’in kızı Hz Âişe ile evlendi. Hz. Muhammed (S.a.v.) vefatından önce humma hastalı ğ ına tutuldu, bu hastalık 13 gün sürdü.

8 Hz.Muhammed’in Hayatı Hz. Muhammed (S.a.v.) hicretin on birinci yılında (Miladi 632) Medine’de vefat etti.

9 Beni dinledi ğ iniz için teşekkürler Beni dinledi ğ iniz için teşekkürler


"Hz.Muhammed’in Hayatı Hazırlayan:Tankut AYAS. Hz.Muhammed’in Hayatı Hz.Muhammed 20 Nisan 571 yılında Mekke’de do ğ du. Babası Abdullah, annesi Âmine," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları