Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KURULUŞ  Trakya Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 124 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 34. maddesi uyarınca 1989 Yılında kurulmuştur.  Bilgi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KURULUŞ  Trakya Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 124 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 34. maddesi uyarınca 1989 Yılında kurulmuştur.  Bilgi."— Sunum transkripti:

1

2 KURULUŞ  Trakya Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 124 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 34. maddesi uyarınca 1989 Yılında kurulmuştur.  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesinde TUZEM ile aynı binanın 1. katında hizmet vermektedir.

3 Üniversitemizin Kuruluşundan Günümüze Kadar Görev Yapan Daire Başkanları  Prof. Dr. Abdüssamed MARŞOĞLU 1990 - 1993  Yrd. Doç. Dr. Cavit TEZCAN 31.01.1994 - 15.09.2000 (Vekaleten)  Yrd. Doç. Dr. Ercan BULUŞ 15.09.2000 - 11.11.2004 (Vekaleten)  Yrd. Doç. Dr. Erdem UÇAR 18.11.2004 - 06.08.2012 (Vekaleten)  Yrd. Doç. Dr. Deniz TAŞKIN 07.08.2012-2016 (Vekaleten)  Doç. Dr. Gürkan TUNA 08.2016- …. (Vekaleten)

4 1989’dan bu yana Bilişim Teknolojisi Alt Yapı Çalışmaları, Yaşanan Değişimler ve Gelişmeler  Her birime internet erişiminin verilmesi.  Akademik ve idari tüm kullanıcılara internet erişiminin verilmesi.  Tüm birimlerde bina içinde kablosuz erişim olanağının sağlanması.  Birçok birimde Metro Ethernet bağlantısının yanında kablosuz bağlantı ile internet erişiminde yedekli çalışma olanağının sağlanması.

5  Üniversite’nin tüm birimlerine, personeline ve Doktora–Yüksek Lisans Öğrencileri’ne kişisel/kurumsal web sayfası yer alanının tahsis edilmesi.  Öğrenci İşleri’nin thin-client hizmeti şeklinde sunulması, verilerin veri tabanında tutulması.  Her birimde gerekli donanım yapısının halihazırda bulunması. (pc, yazıcı, modem, router, switch vs.)

6 Tamamlanmış Projeler ve Faaliyetler  Birçok Fakülte ve Yüksekokul 2005 ve 2006 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı’nda öğrencilere internetten ders kaydını başlatmıştır. Ayrıca, danışman Öğretim Üyeleri’ne ve bu birimlerdeki öğrencilerimize, haberleşebilmeleri için e-posta hesabı açılmıştır.  20 adet thin-client Terminal ve 1 adet thin-client Sunucu alınarak Bilgisayar Mühendisliği öğrenci laboratuvarlarında performanslı bir biçimde kullanılmaya başlanmıştır.  Web Sayfası yenilenerek, Haber ve Duyuru Arşivi MySQL veri tabanına aktarılarak gelişmiş arama olanakları sağlanmıştır.

7  Senato ve Yönetim Kurulu Kararları 2004 yılından itibaren düzenli olarak veri tabanına aktarılmaktadır.  Wireless erişim bağlantısı birçok birimde uygulanmış, kullanıcıların her yerden kablosuz bir biçimde internet bağlantısı gerçekleştirebilmeleri sağlanmıştır.

8  Üniversite’nin tüm birimlerine, personeline ve Doktora–Yüksek Lisans Öğrencileri ’ne e-posta ve kütüphane veri tabanlarına erişim hesapları tanımlanmakta, Personel Daire Başkanlığı tarafından bildirilen personel hareketleri ve Enstitülerden alınan Doktora– Yüksek Lisans Öğrenci hareketleri doğrultusunda ilgili hesaplar güncellenmektedir.  Üniversite’nin tüm birimlerine, personeline ve Doktora–Yüksek Lisans Öğrencileri ’ne kişisel/kurumsal web sayfası oluşturabilmeleri için ilgili sunucu üzerinde alan adı ve yer tahsisi yapılmaktadır.

9  Tüm akademik ve idari personele internet bağlantısı verilebilmektedir.  Balkan Yerleşkesinde bulunan personel lojmanları kablosuz anten ile internete bağlanmıştır.  2 Mbps GSHDSL internet bağlantı hızına sahip olan merkez ve ilçelerdeki okullarımızın (Havsa MYO, Uzunköprü MYO, Keşan MYO, İpsala MYO ve Harbiye Yerleşkesi, Sarayiçi Yerleşkesi) hızları 5 Mbps Metro Ethernet’e geçirilmiştir.

10  Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun 5 Mbps hızında Metro Ethernet bağlantısının yapılması sağlanmıştır.  İsmail Hakkı Tonguç Yerleşkesi ’ne 5 Mbps hızında Metro Ethernet bağlantısı sağlanmıştır.  2011 yılı içerisinde Keşan Yusuf Çapraz UBYO, Keşan MYO, İsmail Hakkı Tonguç Yerleşkesi ve Sarayiçi Yerleşkesi internet hızları 10 Mbps’e yükseltilmiştir.

11  Eğitim Fakültesi yeni binasının kablolu ve kablosuz internet altyapısının kurulması sağlanmıştır.  Yedekli Omurga ve Kenar Anahtarlar alınarak internetin kesintisiz çalışması sağlanmıştır.  Balkan Kongre Merkezi’nde kablolu ve kablosuz internet altyapısı kurulmuştur.  Yeni Rektörlük ve Trakya Oteli’nin kablolu ve kablosuz internet altyapısı kurulmuştur.

12  Genel internet çıkış hızı 150 Mbps’e yükseltilmiştir.  Sanallaştırma ve Harici Veri Depolama Sistemleri satın alınarak kurulmuştur.  EDUROAM Bağlantısı yapılmıştır.  Yeni Öğrenci İşleri Programı satın alınarak sistem yeni 2 sunucu üzerine taşınmıştır.  Tüm fiziki sunucular Sanallaştırma projesi kapsamında sanallaştırılmıştır.

13  Ahmet Karadeniz Yerleşkesinde Felaket Kurtarma Merkezi kurularak, çalışan sanal sunucuların replikasyonlarının alınması sağlanmıştır.  Yüksek Başarımlı Hesaplama Sistemi kurularak işletimi sağlanmıştır.  İdari Personel Performans Sistemi, Yabancı Uyruklu Öğrenci Yerleştirme Sistemi ve E-anket Sistemi ile İç kontrol Standartları’na yönelik olarak yazılımlar geliştirilmiştir. Ayrıca idari birimler arası Personel Daire Başkanlığı ve Strateji Daire Başkanlığı’na yönelik bilgi servislerinin oluşturulması sağlanmıştır.

14 T.Ü. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Organizasyon Şeması

15 SİSTEM YÖNETİMİ  Üniversitenin ihtiyaç duyduğu iletişim ve ağ alt yapısını yasal prosedürler doğrultusunda kurmak ve işlemesini sağlamak.  Network güvenliğini yasal prosedürler doğrultusunda sağlamak ve kontrol etmek.  İlgili Antivirüs yazılımlarının yönetim ve denetimini sağlamak.  Üniversitenin hizmetlerini etkileyecek dış faktörleri incelemek.  Yeni hizmet fırsatlarını yasal prosedürler doğrultusunda belirlemek, etkililik ve verimliliği önleyen tehditlere karşı tedbirler almak.

16 SİSTEM YÖNETİMİ  Kurum içi kapasite araştırması yapmak, hizmetlerin etkililiği ile yararlanıcı memnuniyetini analiz etmek ve genel araştırmalar yapmak.  Oluşacak yeni koşullara göre proaktif davranarak yasal prosedürler doğrultusunda hizmet sunmak, bu hizmetlerin kalitesinde iyileştirme sağlamak.  Başkanlığın görev alanıyla ilgili araştırma-geliştirme faaliyetlerini yasal prosedürler doğrultusunda kurallara uygun yürütmek.  Başkanlığın faaliyetleri ile ilgili bilgi ve verileri toplamak, tasnif etmek, analiz etmek.  Üniversitenin ürettiği verilerin saklanması, güvenliği ve yedeklenmesini yasal prosedürler doğrultusunda sağlamak.

17 YAZILIM GELİŞTİRME  Üniversitenin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda, idarenin veri erişim ihtiyaçlarına uygun yazılım uygulamalarını yasal prosedürler doğrultusunda geliştirmek.  Bu uygulamalara destek vermek.  Bu uygulamalarla oluşacak verilerin erişim yetkilerini planlamak.  Bu uygulamalarla ilgili rapor ve analizler üretmek.

18 DONANIM SİSTEMLERİ  Üniversite bünyesinde kullanılan ve kuruma ait; bilgisayar, yazıcı, ağ anahtarı ve tüm çevresel donanımlara yasal prosedürler doğrultusunda destek hizmeti vererek sağlıklı ve güvenli çalışmalarını sağlamak.  Bu cihazlarla ilgili, gerekirse ilgili kuruluşlardan yasal prosedürler doğrultusunda servis hizmeti talep etmek.  Donanım destek ve servis hizmetleriyle ilgili İstatistikî kayıt ve kalite kontrol işlemlerini yapmak.  Üniversite birimlerinde yasal prosedürler doğrultusunda ihtiyaç oluşacak tüm bilişim teknolojilerine ait gereksinimleri belirleyici fizibilite çalışmalarında bulunmak, ilgili teknik şartnameleri hazırlamak ve ilgili birim/birimlere iletmek.

19 KAYNAK bidb.trakya.edu.tr


"KURULUŞ  Trakya Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 124 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 34. maddesi uyarınca 1989 Yılında kurulmuştur.  Bilgi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları