Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NEDEN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM?. Orhangazi ilçesi yapılan araştırmalarda 60 ilden sanayileşme ve gelişme bakımından daha ileridedir. Şöyle bir bakıldığında.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NEDEN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM?. Orhangazi ilçesi yapılan araştırmalarda 60 ilden sanayileşme ve gelişme bakımından daha ileridedir. Şöyle bir bakıldığında."— Sunum transkripti:

1 NEDEN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM?

2 Orhangazi ilçesi yapılan araştırmalarda 60 ilden sanayileşme ve gelişme bakımından daha ileridedir. Şöyle bir bakıldığında tam bir sanayi şehri olmuştur. İrili ve ufaklı bir çok işletme ilçemiz hudutları içerisinde yer almaktadır.

3  ORMO  COMPENANTA(DÖKTAŞ)  ASİL ÇELİK  CARGİLL  AKA OTOMOTİV  FAURECİA POLİFLEKS  ELSAN ELYAF  DİĞER İŞLETMELER

4 İlimiz ise yine tam bir sanayi şehridir. Özellikle Tekstil ve Otomotiv sanayi çok gelişmiş düzeydedir.

5  TOFAŞ  RENAULT  BOSCH  YEŞİM TEKSTİL  DİĞER İŞLETMELER

6 Yapılan araştırmalarda, işsizlik sorununun çözümünde başarılı olan ülkelerin; Mesleki Eğitimi Yaygınlaştırdıkları ve geliştirdikleri, böylece özellikle gençlerin iş bulma şanslarının arttırdıkları görülmektedir.

7  Mesleki Eğitim işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması açısından önemlidir.  Mesleki Eğitim genç nüfusun iş bulma şansını arttırılarak işsizlik sorununa çözüm bulunması açısından önemlidir.

8

9

10 Kısaca özetlersek 2013 yılında 1.800.433 kişiden sadece 649.746’sı devlet üniversitelerine yerleştirilebilmiştir.

11

12 Kazanamayan 1.150.687 kişi geçen yıldan beri ne yapıyor? Bilginiz var mı?

13  Bir kısmı dershaneye gidiyor! Tekrar şansını deneyecek!!!!  Bir kısmı işsiz boşta geziyor…  Bir kısmı tamamlama programlarına, Meslek kurslarına katılarak meslek edinmeye çalışıyorlar!!!

14 Sanayide İnsan Gücü Sınıflandırması 1.Uzman (Mühendis) 2.Ara Kademe Eleman (Tekniker) 3.Usta (Vasıflı İşçi) 4.Yarı Vasıflı İşçi Yönetici Mühendis İşletmeci ? Teknisyen, Usta İşçi

15 MESLEK LİSELERİNİ NE KADAR TANIYORUZ?

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28  ERENLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

29 ERENLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

30

31

32  YİĞİT TEKSTİL  SİMGE TEKSTİL  EKİNCİLER TEKSTİL  TURGUT GİYİM  TURDAĞ TEKSTİL  NESS MODA  YEŞİM TEKSTİL

33

34

35  İPEK YEMEK SANAYİ  ZEYTURSAN  ORMO  COMPENANTA(DÖKTAŞ)

36

37

38  TÜM İLK OKULLARI ANA SINIFLARI  ÖZEL KREŞLER

39 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

40  ORMO  COMPONENTA  FAURECİA  AKA  YILKAN  HASTANELER  DEVLET KURUMLARI  KÜÇÜK İŞLETMELER

41

42

43  BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ  YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ  BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ  ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ  BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ  YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ  İŞLETME BİLGİ YÖNETİMİ  BİLİŞİM SİSTEMLERİ TEKNOLOJİLERİ  BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE BİLİŞİM SİSTEMLERİ  YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ  GASTRONOMİ  KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ  KONAKLAMA VE TURİZM İŞLETMECİLİĞİ  SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ  SEYAHAT İŞ. VE TURİZM REHBERLİĞİ  TURİZM İŞLETMECİLİĞİ  TURİZM REHBERLİĞİ  TURİZM İŞ. VE OTELCİLİK  TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ  TURİZM VE OTELCİLİK  YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ  REKREASYON YÖNETİMİ-  GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI-  ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ  ÇOCUK GELİŞİMİ  GÖRME ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ  İŞİTME ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ  OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ  ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ  SOSYAL HİZMETLER  ÜSTÜN ZEKALILAR ÖĞRETMENLİĞİ  ZİHİNSEL ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ  GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ  TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ  GİYİM ÖĞRETMENLİĞİ  HAZIR GİYİM ÖĞRETMENLİĞİ  MODA VE TASARIMI  TEKSTİL TASARIMI VE ÜRETİMİ  BİYOMEDİKAL  BİYOMEDİKAL ÖĞRETMENLİĞİ  BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ  HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ  EBELİK  HEMŞİRELİK  EVDE HASTA BAKIMI  FİZYOTERAPİST

44  ORMO  COMPENANTA(DÖKTAŞ)  ASİL ÇELİK  CARGİLL  AKA OTOMOTİV  ELSAN ELYAF  BAMESA  POLİFLEKS

45  DEMİRELLER KİREÇ SANAYİ  KIRPART  YILKAN METAL SANAYİ  FAURECİA  KILIÇLAR  DİĞER KÜÇÜK İŞLETMELER

46 HAYIR

47 Elektrikçiye,Tornacıya, Kaynakçıya, Aşçıya,Tekstilciye Kuaföre,Muhasebeciye kısacası her türlü meslek elemanına da ihtiyaç vardır.

48 Ayrıca Meslek Liselerinden mezun olarak ta Mühendis olunabilir. Hem de diğer liselere göre çok daha kolay…

49 UNUTMAYIN GİDECEĞİ LİMANI BİLMEYENE HİÇBİR RÜZGARDAN HAYIR GELMEZ. MONTAİGNE Teşekkür ederiz.


"NEDEN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM?. Orhangazi ilçesi yapılan araştırmalarda 60 ilden sanayileşme ve gelişme bakımından daha ileridedir. Şöyle bir bakıldığında." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları