Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SİNOP COĞRAFYASI SUNUM PLN.1124 ŞEHİR COĞRAFYASI DERSİ DÖNEM SUNUM PROJESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SİNOP COĞRAFYASI SUNUM PLN.1124 ŞEHİR COĞRAFYASI DERSİ DÖNEM SUNUM PROJESİ."— Sunum transkripti:

1 SİNOP COĞRAFYASI SUNUM PLN.1124 ŞEHİR COĞRAFYASI DERSİ DÖNEM SUNUM PROJESİ

2 ÖN SUNUM ✔ FİZİKİ YAPI ✔ İLÇELER ✔ NÜFUS BİLGİSİ VE DAĞILIMI ✔ SEKTÖREL DAĞILIM ✔ İKLİM YAPISI

3 FİZİKİ YAPI DOĞUSUNDA SAMSUN İLİ BATISINDA KASTAMONU İLİ VE GÜNEYİNDE ÇORUM İLİ BULUNUR KUZEYİ İSE KARADENİZE KIYIDIR. SİNOP İLİNİN BÜYÜK KISMINDA DAĞLAR HAKİMDİR GERİ KALANI İSE PLATOLARDAN OLUŞUR. OVALAR İSE ÇOK AZDIR. EN ÖNEMLİ DAĞLARI KÜRE DAĞLARIDIR VE ÖNEMLİ OLMASININ SEBEBİ İLİ DOĞU VE BATI OLARAK İKİYE AYIRIYOR OLMASIDIR.

4 SİNOP İLİ HARİTASI

5 AKARSU VE GÖLLER SİNOP İLİNİN EN ÖNEMLİ IRMAĞI GÖKIRMAKTIR AYRICA SAMSUN İL SINIRINI DA ÇİZER GÖL OLARAK ÇOK BÜYÜK GÖLLER YOKTUR KÜÇÜK GÖLLER MEVCUTTUR.

6 İLÇELER Sinop ili merkez ilçe hariç 8 ilçeden oluşmaktadır.

7 MERKEZ İLÇE Merkez ilçe en eski yerleşim yeridir fakat çok fazla gelişememiş ve yüksek nüfusa sahip olamamıştır. Bunun sebebi ise ulaşım sıkıntısıdır şehrin çok fazla gelişmemesinin de temel sebebi budur. Bir liman şehri olmasına rağmen merkez ilçeye ulaşım çok dar bir alandadır ve tek yoldur. Ilçede iki doğal liman vardır kuzey ve güney limanları kuzey limanı zamanla dolduğu için kullanılamaz haldedir günümüzde sadece güney limanı kullanılmaktadır.

8 Çevre ilçeler Kıyısı olan ilçeler Erfelek,Ayancık, Türkeli, Gerze Dikmen ekonomisini balıkçılık ve hayvancılıktan sağlar. Iç kesimlerde kalan Saraydüzü, Durağan ve boyabat genelde tarımcılık ve ormandan ekonomisini sağlar. ● Ekbilgi: ayancıkta türkiyenin en büyük kereste fabrikası bulunmaktadır ve devlete aittir.

9 NÜFUS BİLGİSİ

10 ● Nüfusta ciddi bir azalma ve kırdan şehre göç verme durumu görülmekte bu her geçen yıl sinop ilinde ormancılık, tarım ve hayvancılığın da azaldığının göstergesidir. ● Bir anlamda şehir büyümüyor aksine küçülüyor da denilebilir.

11 SEKTÖREL DAĞILIM ● Sinop ilinde tarım, hayvancılık, balıkcılık, ormancılık yapılmaktadır. %80 gibi bir çoğunluk tarımla uğraşmaktadır. Tarıma elverişli arazi 200bin hektarı geçmemesine rağmen. ● Kıyı kesimlerde balıkçılık yapılmaktadır doğal olarak oranları tarımdan daha yüksektir. ● Hayvancılık ve ormacılık şehrin genelinde görülmektedir çok büyük bir orman arazisi vardır.

12 SANAYİ ● Sanayisi kara ulaşımı çok gelişmediği için fazla gelişememiştir başlıca sanayi alanları kereste fabrikaları ve kiremit fabrikalarından oluşur. ● Sinop limanının Samsun limanına göre yetersiz oluşuda sinop'un sanayisini olumsuz yönde etkilemiştir.

13 İKLİM ● Iklimi genel olarak ılımandır ve iklimler arasında sıcaklık deiğişimi çok falza olmaz. ● Küre dağları iklimi etkilemektedir küre dağlarının kuzey yamacı daha fazla yağmur alırken güney yamacı daha az yağmur alır. Bu durum bitki örtüsünüde etkilemektedir.

14 PLN.1124 ŞEHİR COĞRAFYASI DERSİ SUNUMUMUZ BİTMİŞTİR DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. ● ALPER DORUK ALKAN ● AYKUT YETİŞ ● BRANŞ HOCAMIZ ● TOLGA ÇİLİNGİR


"SİNOP COĞRAFYASI SUNUM PLN.1124 ŞEHİR COĞRAFYASI DERSİ DÖNEM SUNUM PROJESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları