Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kaynak Kodu Güvenliği Hazırlayanlar; Emine NUMANOĞLU Evren TANRIVERDİ Musa Kasım BAYINDIR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kaynak Kodu Güvenliği Hazırlayanlar; Emine NUMANOĞLU Evren TANRIVERDİ Musa Kasım BAYINDIR."— Sunum transkripti:

1 Kaynak Kodu Güvenliği Hazırlayanlar; Emine NUMANOĞLU Evren TANRIVERDİ Musa Kasım BAYINDIR

2 Kaynak Kodu Terimi Herhangi bir yazılımın işlenip makina diline çevrilmeden önce okunup üzerinde çalışabilen programlama diliyle yazılmış hali. Uygulama geliştirmek için herhangi bir programlama dilinde kod yazılır. Yazılan kod, uygulamanın kaynak kodu olarak oluşturulur ve çalıştırılabilmesi için makina koduna çevrilmesi gerekir.

3 Kaynak Kodu Güvenliği Nedir? Hazırlanan uygulamaların yaratıcısı olan birim veya müşteri tarafında bulunduğu süreçte müdahelelere karşı korunmasıdır.

4 Kaynak Kodu Güvenliğini Zayıflatan Etkenler İç Etkenler Proje hazırlayan çalışanların uygulamanın bütünü üzerine ulaşımda geniş yetkilere sahip olabiliyor. Çalışanların kişisel bilgisayarlarında önlem almamaları, kodların farklı ortamlara taşınması sırasında ihmal edilebilecek şartlar, local makinaların çalışma dışında açık bırakılması. Dış Etkenler Farklı uygulamalarda projenin tamamen veya kısmen müşteri bünyesindeki serverlarda bulunabilir. Tüm iletişim internet üzerinden gerçekleşiyor. Çalışanların uzaktan erişimi ne kadar güvenli?

5 Kaynak Kodu Güvenliği Nasıl Sağlanabilir? Server, storage ve network aygıtları kullanımında ve ulaşılmasında sıkı güvenlik kontrollerinden geçilmesi. Network ağı güvenliğinin sağlanması. 1. Yetkilendirme ve güvenlik sağlamaya yönelik programlar (firewall). 2. Sürekli kullanımda olmayan network portlarının kapatılması.

6 Kaynak Kodu Güvenliği Nasıl Sağlanabilir? Yazılımsal Çözümler 1. Şifreleme 2. Karıştırıcılar (Obfuscator) 1..NET Cryptor 2. Software Compress 3. Microsoft SLP Services - SVML Secure Virtual Machine Language

7 Kaynak Kodu Güvenliği ve YAZ Bilgi Sistemleri Kaynak kodları webcode ve svn server üzerinde bulunmaktadır. Güvenlik tedbiri olarak yazılım ekibi kaynak kodlara etkin yönlendirme ile erişebilmektedir.

8 Kaynak Kodu Güvenliği ve YAZ Bilgi Sistemleri Bankacılık paketinde yeni geliştirilen bir uygulama ile müşteri tarafında var olan ve kullanılan sistemde izinsiz bir değişiklik olup olmadığı kontrol edilebilmektedir.

9 Dinlediğiniz için teşekkürler.


"Kaynak Kodu Güvenliği Hazırlayanlar; Emine NUMANOĞLU Evren TANRIVERDİ Musa Kasım BAYINDIR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları