Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NE YAPMAK İSTİYORUZ?  Günümüz şartları göz önünde bulundurularak hafızlık geleneğini sürdürmek.  Hafızlık eğitimini okul eğitimleri ile beraber yürütmek,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NE YAPMAK İSTİYORUZ?  Günümüz şartları göz önünde bulundurularak hafızlık geleneğini sürdürmek.  Hafızlık eğitimini okul eğitimleri ile beraber yürütmek,"— Sunum transkripti:

1

2 NE YAPMAK İSTİYORUZ?

3  Günümüz şartları göz önünde bulundurularak hafızlık geleneğini sürdürmek.  Hafızlık eğitimini okul eğitimleri ile beraber yürütmek, hafızlık eğitiminde yıl kaybını önlemek.  Akademik (ders ) başarısı yüksek hafızlar yetişmek.  Sosyal etkinliklerle desteklenen, sosyal yönleri gelişmiş Hafızlar yetiştirmek.  İnandığı değerleri yaşayan, savunan hafızlar yetiştirmek.

4 NEDEN YAPMAK İSTİYORUZ?

5  Türkçe,Matematik, Fen ve Teknoloji, sosyal Bilgiler vb. derslerden ve sosyal kültürel imkanlardan geri kalmayarak akademik başarısı yüksek ve sosyal yönleri gelişmiş hafızlar yetiştirmek.  Proje şahsiyet sahibi, her ortam ve şartta inandığı değerleri ödün vermeden yaşayan ve savunan, bağnazlığa bulaşmamış, kendisi ve toplumu için faydalı olmayı hedefleyen gençlerin yetiştirilmesine destek olmak.

6 NASIL YAPACAĞIZ?

7  29 Mayıs 2016 yazılı sınav gerçekleştirilecek.  1.Yazılı sınav sonucunda 40(erkek)+40(kız)=80 öğrenci belirlenecek.  2. sözlü sınavda 32(erkek)+32(kız)=64 öğrenci belirlenecek.  15 Haziran-15 Eylül 2016 tarihleri arasında 64 öğrenci yaz kuran kursuna başlayacak.

8  Yaz Dönemi sonunda mülakat ve yüzünden okuma komisyonunca 24(erkek)+24(kız)=48 öğrenci seçilecek ve 5.sınıfta Hafızlık eğitimine alınacak.  Öğrencilerin 5.sınıf sonuna kadar her cüzden asgari 5 sahife ezberlemeleri öngörülmektedir.  6.sınıfta öğrencilerin okul eğitimine ara verilecek. İlçe Müftülüğü tarafından belirlenecek bir plan ve program doğrultusunda hafızlık eğitimine alınacaktır.

9  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılacak bir planlama dahilinde öğrencilere akademik derslerden takviye kursları açılacaktır.  Öğrenciler 6.sınıf eğitim öğretim yılı sonunda sınıf atlatma sınavına tabi tutulacaktır.  7.sınıfın başlangıcına kadar hafızlık eğitiminin tamamlanması hedeflenmektedir.

10  Hafızlığı bitiren öğrenciler sabah kur’anı kerim dersi saatlerinde haslama çalışıp, eksiği olan öğrenciler eksikliklerini tamamlayacaktır.  7.sınıfta normal akademik eğitim uygulanacaktır.  7.sınıfta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hafta sonları ve yaz döneminde TEOG hazırlık kursları açılacaktır, sosyal faaliyetler düzenlenecektir.

11  8. sınıfta normal akademik ders programları uygulanacak.  8.sınıfta Kur’an-ı Kerim derslerinde hafızlılık haslama eğitimi yapılacak.  TEOG hazırlık kursları yapılacak.

12 TEŞEKKÜR EDERİZ Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü


"NE YAPMAK İSTİYORUZ?  Günümüz şartları göz önünde bulundurularak hafızlık geleneğini sürdürmek.  Hafızlık eğitimini okul eğitimleri ile beraber yürütmek," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları