Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

. DENİZYILDIZLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: ". DENİZYILDIZLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ."— Sunum transkripti:

1 . DENİZYILDIZLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2 İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 85 Öğrenci Sayısı :1335 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 36 Fen Laboratuarı Sayısı : 2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 10 Atölye-İşlik Sayısı : 16 Spor Salonu : 1 Kütüphane : 1 Konferans Salonu : 1 Kantin/yemekhane : 1 Rehberlik servisi : 1 Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:40 Öğretim Şekli : Tam Gün Pansiyon Durumu : yok Telefon : 0262 7456215-16 Fax : 0262 7456219 WEB Adresi : denizyildizlari2@meb.k12.tr denizyildizlari2@meb.k12.tr Adres : Nene Hatun Mh. Turgut Reis Cad. Bostan Sok. No:25 Darıca/Kocaeli YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : 3 km Ulaşım : Servis - Belediye Halk Otobüsü

3 Okulun Tarihçesi 2003 yılında başlayan Garanti bankası çalışanlarının kurmuş oldukları Denizyıldızları Projesi, 30125 metrekare arsa üzerindeki yaklaşık 21740 metrekare kapalı alan içermektedir. Okulumuz 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılında kısmen hizmete girmiştir. Okulumuzun bünyesinde Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi,Teknik Lise, Anadolu Meslek Programı, Anadolu Teknik Programı ve Endüstri Meslek Lisesi okul türlerini bulunduran bir kampus içermektedir. Bilişim Teknolojileri, Radyo Televizyon Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojileri Olmak üzere 3 alanda eğitime başlanmış daha sonra Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı da öğrencilerimizin hizmetine girmiştir.

4 SPOR SALONU/ÇOK AMAÇLI SALONU Kapalı spor salonu ve kapalı yüzme havuzu inşaatı tamamlanmış olup, açılışı yapılacaktır.

5 KONFERANS SALONU 320 kişilik konferans salonu 2007 yılında hizmete girmiştir.

6 REHBERLİK SERVİSİ Okulumuzda rehberlik servisi aktif olarak çalışmaktadır.

7 KÜTÜPHANE Çok zengin bir kütüphanemiz bulunmaktadır. Üç tarafı camlar ile çevrili bir hacmi olan kütüphanemizin aydınlatma yönünden çok verimlidir.

8 KANTİN/YEMEKHANE Geniş bir hacme sahip olan kantinimiz mevcuttur.

9 BÖLÜMLERİMİZ Bilişim Teknolojileri Alanı DAL1: Veri Tabanı Programcılığı DAL2: Web Programcılığı Elektrik – Elektronik Teknolojisi Alanı DAL: Endüstriyel Bakım Onarım Radyo Televizyon Alanı DAL: Radyo-Televizyon Programcılığı Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı DAL: Endüstriyel Kontrol

10 Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır

11 VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI DALI Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım yapma, yedek alma yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek amaçlanmaktadır.

12 WEB PROGRAMCILIĞI DALI Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında web sayfası tasarımı ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlama yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek, amaçlanmaktadır

13 Elektrik – Elektronik Teknolojisi Alanı Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

14 ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM DALI Tanımı: Endüstriyel bakım ve onarım elemanının sahip olması gereken, fabrika, atölye vb. işletmelerdeki elektrik elektronik sistemlerin bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Fabrika, atölye vb. işletmelerdeki elektrik elektronik sistemlerin bakım ve onarımına ilişkin işlemleri, yapma yeterliklerine sahip nitelikli meslek elemanları yetiştirmek.

15 Radyo Televizyon Alanı Radyo-Televizyon alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Radyo-Televizyon alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

16 RADYO-TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI Tanımı: Radyo-Televizyon programcısının sahip olması gereken, kuruluşlar ve yapım şirketlerinde program yapım öncesi, çekim aşaması ve çekim sonrasında içerik ve idari işleri yürütme, temel düzeyde teknik cihazları kullanma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Yapım-yayın elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

17 Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan meslekî yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

18 ENDÜSTRİYEL KONTROL DALI Tanımı: Endüstriyel kontrol ve alt mesleklerin sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanında endüstriyel kontrol mesleğinin ve sertifika programları ile yetiştirilen alt mesleklerin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

19 BAŞARILARIMIZ BAŞARILARIMIZ MEZUNLARI YERLEŞME ORANI SAYISI YÜZDELİK ORANI TOPLAM YERLEŞEN121%53,53 4 YILLIK47%20,8 2 YILLIK74%32,75 AÇIKÖĞRETİM


". DENİZYILDIZLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları