Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Veri Tabanı Programcılığı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Veri Tabanı Programcılığı"— Sunum transkripti:

1 Veri Tabanı Programcılığı

2 Veri Tabanı programcısı :
Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya yönelik eğitim ve bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan nitelikli kişidir.

3 Görevleri : İş organizasyonu yapmak, Analiz yapmak,
İhtiyaçları değerlendirmek, Algoritma yapmak, Veri tabanına ait tabloları tasarlamak, Veri tabanına ait tabloları program üzerinde oluşturmak, Veri tabanına ait arayüz ortamını geliştirmek, Tamamlanan projenin testini gerçekleştirmek, Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmektir.

4 Veri tabanı programcısı olmak isteyenlerin;
Tasarım ve görsel yeterliliğine sahip, Yabancı dil bilen, Ekip içinde çalışabilen, Sistemli düşünebilen,  Matematikle ilgili konularda başarılı, Kendini yenileyebilen, Araştırmacı, İyi derecede tanımlama yeteneğine sahip, Sabırlı ve dikkatli, Verilerin saklanması için yapılması gereken işlemleri bilgisayar diline aktarabilen kimseler olmaları gerekir.

5 Çalışma Ortamı Ve Koşulları :
Veri tabanı programcısı, büro ortamında çalışır ve genellikle programlama ve görsel unsurlarla uğraşır. Çalışırken diğer meslektaşlarıyla ve iş sahipleriyle etkileşim hâlindedir. İş oturarak yürütülür, ortam genellikle sessizdir.

6 Olası Meslek Hastalıkları :
Meslekteki hastalık riskleri; bilgisayar çalışanlarının görmeye yönelik sorunlarının başında göz sulanması, gözlerde tahriş ve batma, göz yorgunluğu, mavi ve çift görme gelmektedir. Bilgisayarda çalışanların başlıca şikâyetlerini boyun, omuz, el, kol, ayak ve sırt bölgelerinde yorgunluğa bağlı rahatsızlıklar meydana getirir. Bu tür rahatsızlıklar eklem ve kas hastalıkları oluşturur.

7 İş Olanakları: Veri Tabanı Programcılığı Dalı mezunları: Kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında iş imkanları bulabilirler.

8 UNUTULMAMALIDIR Kİ …. VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI ZOR FAKAT SEKTÖRDE ELEMAN İHTİYACI FAZLA ,İŞ BULMA OLANAĞI YÜKSEK VE BOL KAZANÇLI BİR DALDIR.

9 Dalda Okutulacak Alan Dersleri :
NESNE TABANLI PROGRAMLAMA (12 SAAT) VERİ TABANI (6 SAAT)

10 Dal ile ilgili diğer bilgiler :
Dal kontenjanı:40 kişi Toplam Ders Saati :40 saat Laboratuvar şartları:20 kişilik 2 laboratuvar

11 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI MEZUNLARININ ÜNİVERSİTE SEÇENEKLERİ :
Basım ve Yayın Teknolojileri (2) (Sınavsız geçiş hakkı) Bilgi Yönetimi (2) (Sınavsız geçiş hakkı) Bilgisayar Operatörlüğü (2) (Sınavsız geçiş hakkı) Bilgisayar Programcılığı (2) (Sınavsız geçiş hakkı) Bilgisayar Teknolojisi (2) (Sınavsız geçiş hakkı) Coğrafi Bilgi Sistemleri (2) (Sınavsız geçiş hakkı) İnternet ve Ağ Teknolojileri (2) (Sınavsız geçiş hakkı)) Pazarlama (2) (Sınavsız geçiş hakkı)

12 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI MEZUNLARININ ÜNİVERSİTE SEÇENEKLERİ :
Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri (Yüksekokul) YGS-1 (4 Yıllık) Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (Yüksekokul) YGS-1 (4 Yıllık) İşletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul) YGS-6 (4 Yıllık) Yönetim Bilişim Sistemleri (Yüksekokul) YGS-6 (4 Yıllık) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS-1 (4 Yıllık) Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.) MF-4 (4 Yıllık) Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.) MF-4 (4 Yıllık) Yazılım Mühendisliği (M.T.O.K.) MF-4 (4 Yıllık) Biyomedikal Mühendisliği (M.T.O.K.) 4 MF- (4 Yıllık) M.T.O.K  Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları için özel kontenjan ayıran bölümler

13 Dal Seçimi Yaparken ; Unutmayın ki her dalın kendine göre zorlukları vardır bu zorlukları aşmak için gerekli gayreti göstermek gerekir. Dalınızda uzmanlaştıkça iş imkanlarınız artacak ,kazancınız çoğalacaktır. Seçim yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli kriter yetenek ve ilgidir.


"Veri Tabanı Programcılığı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları