Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sıfırdan Linux İşletim Sistemi Oluşturma. Şimdiki Linux Dağıtımları. ● Genel amaçlar için tasarlanmıştır. ● En düşük donanım için derlenmiştir. ● Tüm.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sıfırdan Linux İşletim Sistemi Oluşturma. Şimdiki Linux Dağıtımları. ● Genel amaçlar için tasarlanmıştır. ● En düşük donanım için derlenmiştir. ● Tüm."— Sunum transkripti:

1 Sıfırdan Linux İşletim Sistemi Oluşturma

2 Şimdiki Linux Dağıtımları. ● Genel amaçlar için tasarlanmıştır. ● En düşük donanım için derlenmiştir. ● Tüm donanım desteği sağlar. ● İstenmeyen programlar yükler. ● İstenmeyen servisleri çalışıtırır. ● Çok ram kullanır ve yavaş çalışır.

3 Neden Kendi Dağıtımınızı Oluşturmalısınız? ● Daha hızlı çalışmak için. ● Daha az yer kaplaması için. ● Gereksiz programlar yüklememek için. ● Linuxu daha iyi öğrenmek için. ● Özel amaçlarınız için. ● Kontrolü elinizde tutmak için.

4 Sıfırdan Linux Nedir? ● Bütün program kaynaktan derlenmiş dağıtımdır. ● Linux dağıtım, adım adım talimatlardan oluşur. ● Nasıl çalıştığını adım adım öğrenebilirsiniz. ● Kendine özel tasarlanmıştır. ● Çok esnek bir dağıtımdır. ● Daha güvenli bir dağıtımdır.

5 Sıfırdan Linux Nasıl Oldu? ● On yıl önce başlamıştır. ● Gerard Beekmans dağıtımlardan memnün değildir. ● Linuxu daha iyi öğrenmek istedi. ● Kendi çalışmaları sonucunda “Sıfırdan Linux” oluşturdu. ● Kanadaya taşındı. ● İşi olmadığı için Sıfırdan Linux geliştirdi.

6 Ön Bilgi İhtiyaçlar. ● Dağıtım oluşturmak kolay değil ● Linux programlar bilgisi olmalı. ● Basit sistem yönetici bilgisi. ● Problem çözebilir özelliği. ● Linux komut satır işler yapabilmeli. ● Program derleme tecrübesi.

7 Basit Program Derleme. ● Kaynak kod nedir? ● Sıkıştırılmış dosya açılış. ● Kaynak ağaç. ● CMMI. ● Configure. ● Make. ● Make Install.

8 Ev Sahibi Dağıtım Özellikleri. ● Neden ev sahibi dağıtıma ihtiyaçınız var? ● Eski ev sahibi dağıtımlar uygun değil. ● Yeterli büyüklükte boş hard disk bölüm. ● Development paketler önemli. ● Kernel özellikleri. ● Kernel yeniden derleme.

9 Takım Zinciri Nedir? ● Kaynağı derlemek için gerekli programlar. ● Derleyici. ● Assembler. ● Bağlandırıcı. ● Kütüphaneler. ● Target triplet nedir?

10 Sıfırdan Linux Hazırlama. ● Yeterli büyük bölüm yarat. ● Bölüm biçimlendirme. ● Bölümün mount yeri. ● Paketler ve yamalar indirme. ● Gerekli ortam değerler ayarlamalı. ● Takım klasör hazırlamalı. ● Özel kullanıcı oluşturmalı.

11 Geçici Sistem Oluşturma. ● Neden geçici sistem olmali? ● Takım zinciri oluşturmalı. ● Yardımcı programlar derleme. ● Gerçek sistemden ayrı tutmalı. ● Gereksiz debug bilgilerin ve dosyaların silinmesi. ● Sahip değiştirmeli.

12 Geçici Sistemden Gerçek Sistemi Oluşturma. ● Chroot nedir? ● Sanal kernel dosya sistemleri hazırlanmalı. ● Paket yönetimi. ● Geçici sistem chroot edilmeli. ● Gerekli klasörlar, dosyalar ve linkler hazırlanmalı. ● Program derleme.

13 Boot İçin Hazırlama. ● Linux nasıl boot ediyor? ● SysVinit. ● Runlevels. ● Boot script hazırlanmalı. ● Donanım statik ve dinamik dosyalar. ● Kernel module ve kernel derleme. ● Boot loading.

14 Başardık! Şimdi Ne Yapacağız? ● Çok basit bir Linux sistem ● Amaçlarınız için başka gerekli programlar yükleyebilirsiniz. ● Masaüstü için X ve penceri yöneticisi. ● Server için dosya paylaşım, web veya email. ● Sıfırdan Linux Sonrası kitap. ● Forumlar, mailing list ve ipucu dosyalar.

15 Referanslar. ● Http://www.linuxfromscratch.org – /lfs – /blfs – /hints – /mail.html ● Http://blogs.ittoolbox.com/linux/locutus ● Http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_From_Scratch


"Sıfırdan Linux İşletim Sistemi Oluşturma. Şimdiki Linux Dağıtımları. ● Genel amaçlar için tasarlanmıştır. ● En düşük donanım için derlenmiştir. ● Tüm." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları