Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kurulum Öncesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kurulum Öncesi."— Sunum transkripti:

1 Kurulum Öncesi

2 Takas Alanı Takas alanı (swap) nedir?
Bilgisayarda çalışan her süreç RAM’de (bellekte) bir takım blokları kullanır. Bu bloklara sayfa adı verilir. Bellek içerisindeki, işlemci tarafından çok kısa süreler içerisinde kullanılacak olan sayfalara çalışma kümesi denir. Linux belleğe yapılan bu erişimleri göz önünde bulundurarak mümkün oldukça bu sayfaları RAM’de tutulmasını sağlar. Bilgisayarda çalışan çok sayıda süreç varsa, çekirdek RAM’de tutulan bu sayfaları disk üzerinde bulunan, bu işlem için ayrılmış alana taşıyarak, RAM’in boşaltılmasının sağlar. RAM’in okuma yazma hızına göre diskin I/O (giriş/çıkış) hızı çok yavaş olduğu için takas alanı bir ek bellek görevi üstlenemez.

3 Takas Alanı (2) Takas Alanı Ne Kadar Büyük Olmalıdır?
Genellikle takas alanının RAM miktarı kadar büyüklükte olması önerilir. Bu büyüklüğün belirlenmesinde esas olan sistemde çalışan süreçlerin göz önünde bulundurulmasıdır. Sunucularda masaüstü bilgisayarları yada iş istasyonlarına kıyasla daha fazla takas alanı (genellikle RAM miktarının 2 katı kadar) ayrılır. Bunun sebebi ise sunucunun çok fazla bellek kullanımına gereksinim duyacak karşılaşma olasılığıdır. Takas Alanı nerede olmalıdır? Mümkünse farklı bir sabit disk üzerinde olmalıdır. Farklı bir disk yoksa varolan diskler üzerine dağıtılmalıdır.

4 Kurulum Yöntemleri CD ile kurulum Sabit disk ile kurulum
FTP sunucusu üzerinden kurulum NFS sunucusu üzerinden kurulum HTTP sunucusu üzerinden kurulum Kickstart kurulum

5 Linux Kurulumu İstenilen dağıtım versiyonu seçildikten sonra bilgisayar 1.ci CD’den başlatılır(boot) edilir. Sonraki adımlar karşımıza çıkan sihirbaz sayfalarına göre takip edilir.

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34


"Kurulum Öncesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları