Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ELBİSTANIN TARİHDEKİ ÖNEMİ Sultan Alparslan’ın Anadolu ’ y u Türkleştirme yıllarında, Oğuzların Bozok koluna bağlı Türkmenleri Hasan DULKADİR bey idaresinde.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ELBİSTANIN TARİHDEKİ ÖNEMİ Sultan Alparslan’ın Anadolu ’ y u Türkleştirme yıllarında, Oğuzların Bozok koluna bağlı Türkmenleri Hasan DULKADİR bey idaresinde."— Sunum transkripti:

1 ELBİSTANIN TARİHDEKİ ÖNEMİ Sultan Alparslan’ın Anadolu ’ y u Türkleştirme yıllarında, Oğuzların Bozok koluna bağlı Türkmenleri Hasan DULKADİR bey idaresinde Maraş ve Elbistan arasındaki geniş yaylalıklara yerleşirler. Zamanla çoğalarak, fetihlerle birlikte geniş bir alana yayılırlar.

2 1277 YıLıNA GELINDIĞINDE MEMLÜKLÜ SULTANı B AYBARS, M OĞOL VE E RMENILERDEN OLUŞAN KUVVETLERI E LBISTAN OVASıNDA Y ENER. E LBISTAN SAVAŞı ILE M OĞOL ISTILASı SON OLUR. 1298 YıLıNDA ISE E LBISTAN ’ ıN BAŞKENTLIĞINDE M ARAŞ, A NTEP, A DıYAMAN, M ALATYA ILLERINI IÇINE ALAN D ULKADIROĞLU BEYLIĞI KURULUR. O SMANLı VE MEMLÜKLÜ DEVLETLERIYLE DOSTANE KOMŞULUKLARı OLUR.

3 OSMANLI HANEDANLIĞINA 5-TANE KIZLARINI GELİN EDEREK AKRABA OLDULAR. Y ıLDıRıM B EYAZıD ' ıN EŞI, Ç ELEBI M EHMED ' IN EŞI, II.M URAT ' ıN ANNESI VE EŞI, F ATIH ' IN BABAANNESI VE Y AVUZ S ULTAN S ELIM ' IN ANNESI D ULKADIR S ULTANLARıNıN KıZLARıDıR. 1522 YILINDA OSMANLI İMPARATORLUĞUNA KATILAN BEYLİĞİN ŞEHZADELERİ DE BEYLERBEYİ, SANCAK BEYİ GİBİ ÖNEMLİ GÖREVLERDE HİZMETLERİNİ SÜRDÜRÜRLER

4 TÜRKİYENİN 24-İLİNDEN DAHA BÜYÜK OLAN ELBİSTAN, NÜFUSU 100-BİNİ AŞMAKTADIR. CEYHAN NEHRİNİN DOĞDUĞU BU BÜYÜK OVADA TARIM VE HAYVANCILIK YAPILMAKTA,ZENGİN YERALTI MADENLERİ,ŞEKER FABRİKASI VE TERMİK SANTRALİ EKONOMİMİZE KATKI SAĞLAMAKTADIR.

5 AHDE VEFANINDA GEREGİ TÜRK TARİHİNDE BÜYÜK ÖNEME SAHİP ELBİSTAN, DULKADİROĞULLARI MİSYONUNU YAŞATMAK İÇİN ÜNİVERSİTE KURULMALI TARİHİ SERÜVENİNİ İL YAPILARAK SÜRDÜRMESİ SAĞLANMALIDIR. DÜZENLEME YARD.DOÇ.DR. AHMET ZOR


"ELBİSTANIN TARİHDEKİ ÖNEMİ Sultan Alparslan’ın Anadolu ’ y u Türkleştirme yıllarında, Oğuzların Bozok koluna bağlı Türkmenleri Hasan DULKADİR bey idaresinde." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları