Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FRAKTALLARIN UYGULAMA ALANLARI. Nedir? Fraktallar, bolunduklerinde butunun aynisi ya da cok benzer ozelliklerde kucultulmus parcalar olusturabilen geometrik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FRAKTALLARIN UYGULAMA ALANLARI. Nedir? Fraktallar, bolunduklerinde butunun aynisi ya da cok benzer ozelliklerde kucultulmus parcalar olusturabilen geometrik."— Sunum transkripti:

1 FRAKTALLARIN UYGULAMA ALANLARI

2 Nedir? Fraktallar, bolunduklerinde butunun aynisi ya da cok benzer ozelliklerde kucultulmus parcalar olusturabilen geometrik sekillerdir.(self-similarity)

3 Ortaya Çıkışı Fraktal fikrinin arkasinda yatan matematik dusunce aslinda Cantor, Hausdorff, Wierstras gibi matematikciler tarafindan arastirilan, surekli fakat turevlenemez fonksiyonlara dayanir. Fraktal terimi ise ilk defa Benoit Mandelbrot tarafindan 1975’de kullanilir.

4 Ortaya Çıkışı Ilk uygulama alani aslinda terimin de ortaya ciktigi sinyal islemedir. Mandelbrot IBM laboratuvarlarinda calisirken veri iletim hatlarindaki gurultuyu engelleme calismalari sirasinda bu yapiyi kesfetmistir.

5 Uygulama Alanlari Sinyal Isleme Bilgisayar grafikleri Ordu kamuflaji Teknik Analiz Histopatoloji Sismoloji vs.

6 Elliot Dalga Kurami (Elliot Wave Principle) Hisse senedi piyasalarinin analizinde kullanilan onemli bir tahmin mekanizmasidir. Piyasa trendlerini bolumlere ayirir ve her bir bolumun de kendi icinde bolunebilecegini soyler. Bu acidan cok onemli bir fraktal uygulamasidir.

7 Elliot Dalga Kurami (Elliot Wave Principle) Elliot Kurami’na gore trendler 9 farkli zaman kategorisinde ele alinabilir. (grand super cycle, supercycle, cycle, primary, intermediate, minor, minute, minuette, subminuette) Kuram’a gore piyasa bes dalgadan ve bunu izleyen 3 geri cekilmeden olusur.(itici dalgalar, duzeltme dalgalari, uc dalga duzeltmeleri)

8 Elliot Dalga Kurami (Elliot Wave Principle) Hisse senedi piyasalarinda bu yontem trendin neresinde olunduguyla ilgili analizciye onemli bilgiler vermektedir. Cunku her bir dalga fraktal yapilarinda oldugu gibi kendinden kucuk derecelerde dalgalara bolunebilir. Bolunen kucuk dalgalarin yonu ise bir ust derecedeki dalga ile belirlenmektedir.

9 Elliot Dalga Kurami (Elliot Wave Principle) Bir ust derecedeki dalga ile ayni yonu izleyen dalgalar 5, ters yonu izeleyen dalgalar ise 3 alt dalgaya bolunebilir. Bu Elliot Dalga Kurami’nin teknik analizdeki anahtar konseptidir. Cunku 3’lu ve 5’li dalgalar dogru tahmin edilebilirse trendin neresinde olundugu ve daha sonra nasil hareketler gecelegi daha onceden tahmin edilebilir.

10

11 Kaynakca http://en.wikipedia.org/wiki/Fractal http://en.wikipedia.org/wiki/Elliott_wave_princ iple http://en.wikipedia.org/wiki/Elliott_wave_princ iple http://finans.ekibi.net/forum/elliott-dalga- prensipleri-t-6032.html http://finans.ekibi.net/forum/elliott-dalga- prensipleri-t-6032.html


"FRAKTALLARIN UYGULAMA ALANLARI. Nedir? Fraktallar, bolunduklerinde butunun aynisi ya da cok benzer ozelliklerde kucultulmus parcalar olusturabilen geometrik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları