Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Meslek Seçmek Hayat Biçimini Seçmektir www.AktuelPDR.com.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Meslek Seçmek Hayat Biçimini Seçmektir www.AktuelPDR.com."— Sunum transkripti:

1 Meslek Seçmek Hayat Biçimini Seçmektir www.AktuelPDR.com

2 Birçok insan seçmiş olduğu mesleğin getireceği hayat biçimini bilmediği ve incelemediği için başarısız, verimsiz ve mutsuz olmaktadır

3 Bu sonucu yaşamamak için her bireyin cevaplaması gereken bazı soruları olmalıdır!

4 Önce Bilinçli Tercih İçin Cevaplanacak Sorular  Bu bölüm bana bir meslek kazandıracak mı? Evet ise,  Bu mesleğin bana getireceği yaşam biçimi beni mutlu edecek mi? Hayır ise,  2 veya 4 yıllık bu proğramda kendi yıllarını kaybetmiş olarak değilde ilgi duyduğum alanda bilgilenmiş biri mi olcağım?Bu durum bana mutluluk verecek mi?

5 Bu sorulardan sonra mesleğe yönelik şu sorular sorulmalıdır:  Kendimi 30 yaşında nasıl görüyorum?Nasıl bir hayat yaşamak isterim?  Büyük bir şirkette mi yoksa serbest çalışmayı mı isterim?  Büyük şehirde mi yoksa küçük şehirde mi yaşamak isterim?  Çok para kazanmak istiyor muyum?  Emin bir iş mi istiyorum yoksa risk almalı mıyım?

6  Seyahat etmeyi seviyor muyum?  Nerede çalışmak bana zevk verir?Açık havada mı? bina içinde mi?  Hangi derslerden zevk alıyorum?  İnsanlarla iyi geçinebilir miyim?

7 OKUL BAŞARISI MESLEK BAŞARISI KONUSUNDA FİKİR VERİR Mİ?  Okul başarısının meslek başarısına orta derecede etkisi vardır denilebilir.fakat okulda başarılı öğrenciler iş hayatında aynı performansı gösteremeyebilirler. Bunun yanında okuldakinden daha iyi performans gösterenlerin sayısıda az değildir.

8 Hepinize isabetli kararlar dileriz... Hazırlayan Öner ÖNDER Eğitimci-Yazar


"Meslek Seçmek Hayat Biçimini Seçmektir www.AktuelPDR.com." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları