Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ BAŞVURU SÜRECİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ BAŞVURU SÜRECİ."— Sunum transkripti:

1 ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ BAŞVURU SÜRECİ

2 A vrupa Gönüllü Hizmeti İstediğiniz bir AB ülkesinde sosyal içerikli bir projede 2-12 aylık süreler dahilinde yer almanızı sağlayan bir faaliyettir. Temel düzeyde dil eğitimini de (% 5) içeren Avrupa Gönüllü Hizmeti 17-30 yaş arasındaki tüm gençlerimize açıktır. *Yeme, içme, konaklama, vize, sigorta vs. masrafları UA tarafından karşılanmaktadır. Aylık belli bir miktar cep harçlığı da verilmektedir.

3 Avrupa Gönüllü Hizmetinin Amacı Avrupa Birliği içinde ve dışında çeşitli şekillerdeki gönüllü faaliyetlere gençlerin katılımını desteklemektir. Bu Eylem kapsamında gençler, bireysel olarak ya da gruplar halinde kâr amacı gütmeyen, ücretsiz faaliyetlerde yer alırlar.

4 PROJE BAŞVURUSU İLE İLGİLİ BİLGİLER Kimler Başvurabilir ? 17-30 yaş arasındaki bütün gençler "Program ülkeleri" veya "komşu ortak ülkeler" de yer alan akredite olmuş kuruluşlar aracılığıyla başvurabilir. *Eğitim, dil yeterliliği gibi kriterler bulunmamaktadır.

5 PROJE BAŞVURUSU İLE İLGİLİ BİLGİLER Kaç Ortak Gerekir? Proje başvuru aşamasında en az toplam 2 ortaklı yapı oluşturulmuş olmalıdır. Proje Süresi Ne Kadardır? Proje başvuru aşamasında seçilmek şartıyla, projeler 3 ay ile 2 yıl arasındadır (faaliyet süresi 2-12 ay arasındadır).

6 PROJE BAŞVURUSU İLE İLGİLİ BİLGİLER Proje Nerede Gerçekleşir? Proje ortaklardan herhangi birinin ülkesinde gerçekleşir. * Program ülkelerinden gönüllüler, "program ülkeleri" veya "komşu ortak ülkeler"den herhangi birine gidebilir. Komşu ortak ülkelerden gönüllüler ise yalnızca program ülkelerine gidebilir.

7 PROJE BAŞVURUSU İLE İLGİLİ BİLGİLER Başvuru Ne Zaman Yapılır? Üç farklı son başvuru tarihlerinden birine kadar 02 Şubat 2016; projesi 01 Mayıs – 30 Eylül 2016 tarihleri arasında başlayanlar içindir. 26 Nisan 2016; projesi 01 Ağustos – 31 Aralık 2016 tarihleri arasında başlayanlar içindir. 04 Ekim 2016; projesi 01 Ocak – 31 Mayıs 2017 tarihleri arasında başlayanlar içindir.

8 PROJE BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKENLER * Başvurular akredite olmuş kurumlar aracılığıyla yapılacaktır. 1. Bir gönderen kuruluş (dernek, vakıf, belediye, tüzel kişilikler) bulunmalıdır; http://europa.eu/youth/evs_database 2. Bir ev sahibi kurum bulunmalıdır; http://europa.eu/youth/evs_database 3. Bir motiyasyon mektubu yazılmalıdır;

9 PROJE BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Kuruluşlardan olumlu cevap aldıktan sonra, gönderen kuruluşunuzun sizin için uygun gördüğü mevcut projesi ve/veya gönderen kuruluşunuzun ortağı olan ev sahibi kuruluşların projelerinde yer almak suretiyle AGH yapabilirsiniz.

10 Bir Motivasyon Mektubunda; Kimsiniz? Aile geçmişiniz nedir? Şu anki mesleğiniz nedir? Şu anda neyle uğraşıyorsunuz? Eğitim ve nitelikleriniz. “Resmi” bir iş deneyiminiz var mı? İlgi duyduğunuz alanlar nelerdir? Boş vaktinizde neyle ilgilenirsiniz?

11 Bir Motivasyon Mektubunda; Güçlü ve zayıf yanlarınız nelerdir? Gönüllü olarak deneyiminiz var mı? Varsa, açıklayın. Yurtdışında bulunma ya da yabancılarla karşılaşma konusunda hiç deneyiminiz oldu mu? Avrupa Gönüllü Hizmetinden beklentileriniz nelerdir? Ne tür yeni bilgi ya da deneyim kazanmak istiyorsunuz?

12 Bir Motivasyon Mektubunda; Hangi ESK’nin ülkesine gitmek istiyor musunuz? Bu ESK ve bu projenin faaliyetleri niçin ilginizi çekti? ESK’nin gündelik yaşam ve çalışmalarına nasıl zenginlik katabilirsiniz? Gönüllü hizmet sırasında sizin ve ESK’nin faydalanabileceği ne tür beceri, yetenek ve deneyimlere sahipsiniz?

13 Bir Motivasyon Mektubunda; Gelecekle ilgili planlarınız nelerdir? Bu ESK'de gönüllü hizmetinizi gelecekle ilgili planlarınıza nasıl entegre etmeyi umuyorsunuz? * Genelde siz ve GK aynı anda birden fazla ESK ile temas kuracağı için bir motivasyon mektubun birinci kısmında kendinizi ve önceki deneyimlerinizi ana hatlarıyla anlatabilirsiniz. İkinci kısım(son 4 madde) ise söz konusu ESK ve proje ile ilgili olması ve her ev sahibi proje için ayrı olacak yazılmalıdır

14 SIK SORULAN SORULAR 1. Avrupa Gönüllü Hizmeti’ne gidebilmek için bir proje mi yazmalıyım? Hayır. AGH kurum ve kuruluşlarına ait hali hazırda devam eden projelerde veya bu kuruluşlar tarafından yeni sunulacak projelerde yer alabilirsiniz.

15 SIK SORULAN SORULAR 2. Avrupa Gönüllü Hizmeti esnasında boş zamanlarımda ücretli olarak çalışabilir miyim? Hayır. Avrupa Gönüllü Hizmeti esnasında kesinlikle ücretli bir işte çalışılamaz. 3. Avrupa Gönüllü Hizmeti esnasında yüksek lisans yapabilir miyim? Avrupa Gönüllü Hizmeti için gidilen ülkede kesinlikle örgün eğitime devam edilemez.

16 SIK SORULAN SORULAR 4. Avrupa Gönüllü Hizmeti esnasında boş günüm olacak mı? AGH esnasında haftada 2 gün boş gününüz olacak. Her ay için artı 2 gün daha tatil hakkınız olacak. 5. AGH’ye kaç defa gidebilirim? AGH’ye yalnızca bir defa gidilebilir. Ancak istisna olarak, kısa dönem (14-59 gün) bir AGH yapmış olan gençler ikinci defa bir AGH yapabilir.

17 SIK SORULAN SORULAR 6. Avrupa Gönüllü Hizmeti esnasında haftada kaç saat çalışmam gerekli? Bazı ülkelerin çalışma saatlerinde değişiklik olmakla birlikte genel olarak AGH esnasında haftada ortalama 35 - 40 saate kadar çalışmanız gerekebilir. * Haftada 4-5 saatlik dil eğitimi de bu sürenin içerisindedir

18 SIK SORULAN SORULAR 7. AGH’ye kabul edilirsem Ulusal Ajans bana herhangi bir eğitim verecek mi? Ülkeden ayrılmadan önce “Ayrılış Öncesi Eğitimi” ESK’a gittiğinizde “Varış Sonrası Eğitimi” Proje sırasında “Ara Dönem Değerlendirme» ve Döndükten sonra “Nihai Değerlendirme” toplantısına alınırsınız

19 SIK SORULAN SORULAR 8. Gönderen kuruluşun benim için herhangi bir masrafı olacak mı? Evet. UA tarafından GK’a yol, vize masraflarınızla beraber sizin hazırlıklarınız esnasında yapmaları muhtemel harcamalar için ilgili proje bütçesinden belirli bir hibe tutarı verilmektedir.

20 SIK SORULAN SORULAR 9. Ev Sahibi Kuruluşların kabul kriterleri nelerdir? ESK’nin gönüllü seçimindeki en önemli kriterleri projenin amaç ve hedefleri doğrultusunda aranan gönüllü profili ve buna bağlı olarak da sizin göndereceğiniz özgeçmişiniz (CV) ve motivasyon mektubunuzdur.

21 SIK SORULAN SORULAR 10. Ev sahibi kuruluşta kiminle muhatap olacağım? - Yasal temsilci, - Proje sorumlusu, yapmanız gereken faaliyetler konusunda sizi yönlendirecek kişi, - Rehber (Mentor), genellikle kuruluş dışından sizin kuruluşa ve o topluma uyum sağlamanızı kolaylaştıracak, sorunlarınızla ilgilenecek, sizinle ve ev sahibi kuruluşunuzla aranızda bir köprü oluşturacak olan kişidir.


"ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ BAŞVURU SÜRECİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları