Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İŞLETME DÜZENİ 5 S. 5 S NEDİR? 5 S JAPONLAR TARAFINDAN GELİŞTİRİLMİŞTİR. İŞLETMEDEKİ EN KÜÇÜK DETAYLARIN BİLE DÜZENLİ OLMASINA VE DENETLENMESİNE FIRSAT.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İŞLETME DÜZENİ 5 S. 5 S NEDİR? 5 S JAPONLAR TARAFINDAN GELİŞTİRİLMİŞTİR. İŞLETMEDEKİ EN KÜÇÜK DETAYLARIN BİLE DÜZENLİ OLMASINA VE DENETLENMESİNE FIRSAT."— Sunum transkripti:

1 İŞLETME DÜZENİ 5 S

2 5 S NEDİR? 5 S JAPONLAR TARAFINDAN GELİŞTİRİLMİŞTİR. İŞLETMEDEKİ EN KÜÇÜK DETAYLARIN BİLE DÜZENLİ OLMASINA VE DENETLENMESİNE FIRSAT VEREN KALİTE UYGULAMALARIDIR 5 S

3 Sort (Seiri) (Sınıflandırma)– Eliminate all the things in the workspace that are not being used and store them away. Set in Place (Seiton)(Sabit yer) – Arrange the items used on a daily basis so that they can be easily accessed and quickly stored. Shine (Seiso) (Saydamlık) (Parlamak)– Everything is cleaned and functioning properly. Standardize (Seiketsu) (Standartlaştırma) – Develop a routine for sorting, setting and shining. Sürdürmek Sustain (Shitsuke) (Sürdürmek)– Create a culture that follows the steps on a daily basis.

4 5S in faydaları:  Daha düşük maliyet  İyileştirilmiş kalite  Arttırılmış verimlilik  Daha yüksek çalışan memnuniyeti

5 İşyerinde muhafaza Tasnif etiket Personelsiz Alet kutuları gölge yönetim kurulu Ayak izi Basitleştirmek Sınıflandırmak Gözlem Standartlaştırma İç disiplin Verimli işyerinin oluşturulması ve sürdürülmesi Dışarı atmak Her şey için bir yer Denetimler

6 Gelenek

7 5 S’ IN FAYDALARI: u Temiz ve düzenli bir işyerinde daha keyifli çalışma u Taşımadan doğan zaman kayıplarının azalması u Gereksiz malzemelerin uzaklaştırılması u Küçük alanların daha verimli kullanımı 5 S

8 u Çalışan için iş yerini önemseme ve gururlanma u Atölyelerdeki makinalarda kontrol kolaylaştığı için daha iyi önleyici bakım u Kaza ve yaralanmaların azalması u Beraber çalışanlar arasında birlik duygusu u Toplam üretimde iyileşme ve artış. 5 S

9 İŞ GÜVENLİĞİ VERİMLİLİK KALİTE MAKİNA PERFORMANSI MORAL 5 S

10 İŞ GÜVENLİĞİ: 5 S Kirli ve karışık bir işyeri çalışma güvenliliğini azaltır. Ancak 5-Adım uygulayan şirketlerde iş kazaları azalır ve bunun yanında güvenlik afişlerine olan ihtiyaç da azalır. VERİMLİLİK: Taşımadan ve gereksiz aramalardan doğan zaman kayıpları azalır. Küçük alanların daha verimli kullanımı sağlanır. MORAL: Temiz bir işyerinde çalışmak ilgi ve katılımı artırır, çalışan için temiz işyeri gurur kaynağıdır.

11 5 S KALİTE: Makina ekipmanı ve aletlerin kir ve tozlanmadan zarar görmesi sonucu hassaslık azalır, ürün kalitesi olumsuz etkilenir. Bunu ortadan kaldırabilmek için herkesin kendi makinasını ve çevresini temizlemesi gereklidir. MAKİNA PERFORMANSI: Kir ve tozun makinalarda oluşturduğu aşınma sonucu makine arızaları ve duruşlar azalır, makinada olağan dışı durumlar bir bakışta fark edilir.

12 5 S 5 ADIM AKSİYON PLANI BAŞLANGIÇ KARARININ ALINMASI KAMERA VEYA FOTOĞRAF İLE DURUM TESPİTİ PLANLAMA TOPLANTISI BİLGİ VEYA LOJİSTİK DESTEK BAŞLANGIÇ EĞİTİMİ 1. ADIM 2. ADIM

13 TEMELDE NEYİN GEREKLİ NEYİN GEREKSİZ OLDUĞUNA KARAR VERMEK VE ONA GÖRE DÜZENLEME ADIMINA GEÇMEK. 5 S 1. ADIM: SINIFLANDIRMA

14 5 S SINIFLANDIRMA GEREKLİ MALZEME GEREKSİZ MALZEME

15 5 S SIK KULLANILAN MALZEME ORTA SIKLIKTA KULLANILAN MALZEME NADİREN KULLANILAN MALZEME MÜMKÜN OLAN EN YAKIN YERE BİRAZ DAHA UZAĞA AYRI, FAKAT BELİRLİ BİR YERE GEREKLİ MALZEME

16 5 S HİÇ KULLANILMA İHTİMALİ OLMAYAN MALZEME KULLANILMA İHTİMALİ OLAN VEYA DEĞERLİ MALZEME ÖZEL İMHA GEREKTİREN MALZEME HEMEN ATIN KULLANILACAK YERİ BELİRLEYİN,ORAYA TAŞIYIN SORUMLUYU BELİRLEYİN UYGUN YOLDAN ATIN GEREKSİZ MALZEME

17 SINIFLANDIRMANIN DOĞRU YAPILABİLMESİ İÇİN SORULMASI GEREKEN SORULAR: u Çalışma sahanızda dağınıklık yaratan gereksiz eşyalar var mı? u Olduğu gibi bırakılan kablo, boru gibi gereksiz eşyalar var mı? u Zeminde duran el aleti veya teçhizat var mı? u Tüm malzemeler sınıflandırılıp, depolandı mı, kendi yerlerine kondu mu? 5 S

18 KISACA GENEL DÜZEN VE TERTİP DİYE TANIMLANABİLİR. YANİ HER ŞEYE BİR YER VE HER ŞEY YERLİ YERİNDE! 5 S 2. ADIM: DÜZENLEME

19 ACABA İŞLETMEDE DÜZENLEMEYİ NASIL YAPABİLİRİZ? u Her şeye bir ad konmalı, etiketlenmeli ve her şey bu adla anılmalıdır u Her şeyin bir yeri olmalı ve lazım olduğunda o malzeme oradan alınmalıdır u Her raf ve dolap numaralandırılmalıdır u Gereğinden fazla raf ve masa bulundurulmamalıdır 5 S

20 u Aranılan şey yaklaşık 30 saniyede bulunabilmeli ve 30 saniyede yerine bırakılabilmelidir u Rafların altı düz olmalı ve kolay temizlik yapılabilecek kadar boşluk bulunmalıdır u Kablolar ve kablo taşıyıcıları yerden belirli bir yükseklikten geçmelidir u Kullanılan malzemelerin nerede olduğuna dair etiketleme sistemi getirilmelidir 5 S

21 u Ana koridorların / geçitlerin yerleri açık bir şekilde belirlenmiş mi? u Aletlerin kullanım sıklığına göre yerleri belirlenmiş mi? u Zeminde tümsek, çatlak var mı? u Yangın söndürme aletlerinin etrafına herhangi birşey konulmuş mu? 5 S DÜZENLEMENİN DOĞRU YAPILABİLMESİ İÇİN SORULMASI GEREKEN SORULAR:

22 AMAÇ: TERTEMİZ BİR ALAN YARATMAK VE VERİMSİZLİĞİ EN AZA İNDİRGEMEKTİR 5 S 3. ADIM: TEMİZLİK

23 TEMİZLİKTE İKİ ÖNEMLİ ADIM VARDIR: u Çalışma sahasının (çevrenin) tüm ekipmanlarının temizliği ve genel kirlenme sebeplerinin ele alınması ve çözümler getirilmesi u Makinalardaki bozulma ve hasarı önlemek için alet ve ekipmanları kontrol, kirlenme ve bozulma nedenlerini bularak düzeltici faaliyetler gerçekleştirmek. 5 S

24 u Zemine ve makina çevrelerine bakın. Ne kadar pislik görebiliyorsunuz? u Makinaların bazı parçaları yağ ve metal atıkları ile kirlenmiş mi? u Yağ delikleri pislikten tıkanmış mı? u Elektrik ampulleri, abajurlar temiz mi? 5 S TEMİZLİĞİN DOĞRU YAPILABİLMESİ İÇİN SORULMASI GEREKEN SORULAR:

25 AMAÇ: İLK ÜÇ ADIM SONUCU ELDE EDİLEN BAŞARILARIN SÜREKLİLİĞİNİ SAĞLAMAK VE BUNU SÜRDÜRMEKTİR 5 S 4. ADIM: STANDARTLAŞTIRMA

26 u Renklerde, şekillerde, giyimde temizlik hissi verecek her şeyde standartlaşmayı sağlar u Kimin nereyi, ne zaman, nasıl temizleyeceği ve düzenleyeceği önceden belirlenmeli ve bu alanlara konulacak şekil ve çizelgelerle denetlenmelidir. u Her ufak detay önemlidir. İş yerinin her noktası kontrol edilerek, her şeyin doğruluk ve düzeninden emin olunmalıdır. 5 S

27 u Tanıtma etiketleri ve işaretler var mı? Eğer yoksa etiketler nereye, nasıl, hangi ölçülerde ne renkte konacak ve üzerilerine neler yazılacak, belirlenmeli u Göstergeler uzaktan okunabiliyor mu? u Çatıdan akma ve sızıntı var mı? u Çalışma sahanız yeterince aydınlık mı? 5 S STANDARTLAŞMANIN DOĞRU YAPILABİLMESİ İÇİN SORULMASI GEREKEN SORULAR:

28 AMAÇ: KURALLARA UYMAK VE TAKİP ETMEKTİR. BASİT KURALLARIN GÜNLÜK ALIŞKANLIKLAR HALİNE GETİRİLMESİYLE HERKESİN HER AN DENETİMİNİN SAĞLANMASI VE EKİP DIŞINDAKİLERE GEREKLİ EĞİTİMLERİN VERİLMESİDİR! 5 S 5. ADIM: EĞİTİM VE DİSİPLİN

29 KURALLARA UYMAK VE BUNU ALIŞKANLIK HALİNE GETİREBİLMEK İÇİN ; u Hedefinizi belirleyin; Yani bu kurallarla nereye varmak, neyi gerçekleştirmek istiyorsunuz? u Unutulmayacak alışkanlıklar geliştirin; Kuralları alışkanlık haline getirdikten sonra her şey kendiliğinden yürür. (Örn. Bisiklete binmek veya yüzmek gibi) 5 S

30 5 S PROGRAMINDA UNUTULMAMASI GEREKEN 4 ÖNEMLİ NOKTA: u Kuralları belirleyiniz ve o kuralları uygulayınız u Her malzemenin bir yeri olmalı ve her malzeme kendi yerinde bulunmalıdır u Unutmayınız! Bir şey yapılmamışsa, hiçbir şey kendiliğinden düzelmez u Eğer kendin başaramıyorsan yardım iste! 5 S

31

32


"İŞLETME DÜZENİ 5 S. 5 S NEDİR? 5 S JAPONLAR TARAFINDAN GELİŞTİRİLMİŞTİR. İŞLETMEDEKİ EN KÜÇÜK DETAYLARIN BİLE DÜZENLİ OLMASINA VE DENETLENMESİNE FIRSAT." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları