Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BBY24 Uluslararası Kültürleri Tanıma Genel Tanım

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BBY24 Uluslararası Kültürleri Tanıma Genel Tanım"— Sunum transkripti:

1 BBY24 Uluslararası Kültürleri Tanıma Genel Tanım
Uzakdoğu ülkeleri Japonya, Güney Kore ve Çin

2 JAPONYA Japonya'nın ilk sakinleri Doğu Asya ve Güney Pasifik’den gelen göçmenlerdir Şimdiki ırkı olan Yamato ırkı da yine aynı ırka dayanmaktadır.  Dördüncü yüzyılın sonunda Japonya ve Kore Yarımadasındaki krallıklar arasında temas kurulmuştu. Bu tarihten sonra Japonya'da Çin'in kültür etkileri görüldü. Önce Konfüçyüs dini ve sonra Budizm, Hindistan

3 Gelenekleri; Çay Seramonisi ; Japonların özellikle mart ve kasım aylarında geyşalar tarafından gerçekleştirdikleri dinsel bir seramonidir.

4 Gelenekleri Geyşa;  Japonların en eski geleneklerinden biridir. Zafetin sembolu haline gelen bu beyaz yüzlü kadınların hayatları bu gün hala ilgiyle karşılanmaktadır.

5 Turizm Sakura Ağaçları;
Japonya'nın her köşesinde görebileceğiniz japon kiraz ağaçlarıdır. Baharla birlikte açan pembe çiçekler ülkeyi cennete çevirir, bu nedenle Japonya her yılın nisan ayında ziyaretçi akınına uğrar.

6 Turizm Fushimi İnari Tapınağı;
Kyoto yer alan bu tapınak Şintoizm dinine göre pirinç tanrısına adanmıştır. Dini ve mimari açıdan büyük önem taşıyan tapınak, mutlaka görülmesi gereken yapılar arasında en ön sırada yer almaktadır.

7 Güney Kore 1953 yılında Kuzey Kore’den ayrılan Güney Kore bu gün teknoloji açısından oldukça gelişmiş bir ülke.

8 Bir Kuzey Koreli ihtiyar ağlayan Güney Koreli akrabasına el sallıyor
Bir Kuzey Koreli ihtiyar ağlayan Güney Koreli akrabasına el sallıyor. 1953'deki savaşla ayrılan Koreli aileler 2010 yılında iki ülkenin de onay vermesiyle 3 günü beraber geçirdi.

9 Güney Kore son 10 yılda ekonomisinde oldukça gelişmiş göstermiş durumda. Bunun bir nedeni teknolojik gelişmeler bir diğeri ise eğlence dünyasında ki inanılmaz başarısıdır. Bu gün Güney Kore filmleri, dizileri, klipleri ülkemizde de oldukça popülerdir.

10 Çin Çin bu gün dünyanın en gelişmiş ekonomisine sahip, ayrıca da en kalabalık nüfusuna. Çinde üretilen ürünlerin maliyetinin oldukça düşük olması dünyanın en büyük pazarı haline gelmesini sağlamıştır.

11 Çin Ekonomisi Çin ekonomisi düşük işçi maliyeti nedeni ile oldukça iyi. Çin bu gün Dünya’nın en büyük pazarına sahip.

12 Çin Kültürü Çin kültür ve gelenek olarak diğer asya ülkeleri gibi geniş bir kültür yelpazesine sahip. Özellikle bu gün Çin mutfağı Dünya’nın her yerinde yaygın olarak bulunmaktadır.

13 Kaynakça Türkçe Bilgi. (2014, 11 Mayıs). Japonya Tarihi. Erişim tarihi: 12 Kasım 2015,  İnternet Haber. (2015, 13 Kasım). Yılın en etkileyici fotoğrafları. Erişim tarihi : 12 Kasım 2015,


"BBY24 Uluslararası Kültürleri Tanıma Genel Tanım" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları