Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

K UVVET VE H AREKET. K UVVET VE H AREKET İtme ÇekmeBükme Sıkışma Kuvvet ve Hareket KUVVET UYGULUYARAK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "K UVVET VE H AREKET. K UVVET VE H AREKET İtme ÇekmeBükme Sıkışma Kuvvet ve Hareket KUVVET UYGULUYARAK."— Sunum transkripti:

1 K UVVET VE H AREKET

2 K UVVET VE H AREKET İtme ÇekmeBükme Sıkışma Kuvvet ve Hareket KUVVET UYGULUYARAK

3 Temas Gerektiren Kuvvet Temas Gerektirmeyen Kuvvet

4 MIKNATIS ÇEŞİTLERİ U mıknatıs Halka mıknatıs Çubuk mıknatıs

5 B ITKILERDE HAREKET 1_ Yaprakları ile güneş ışığına. 2_Kökleri ile topraktaki suya yönelir. 3_Bitkilerde yer değiştirme hareketi görülmez.

6 S ABIT HıZLı HAREKETLER Bir hareketli eşit zaman aralıklarında eşit yol alıyorsa sabit hızla hareket ediyor demektir. 1_ Saatte 90 km hızla hareket eden bir otomobilin hareketi. 2_Saatte, yelkovanın ve akrebin hareketi. 3_Dünya etrafında Ay’ın dönüşü sabit hızlı harekettir.

7 HIZLANAN HAREKET Bir hareketlinin hızı zaman içerisinde artıyorsa hızlanan hareket yapıyor demektir. 1_ Balkondan aşağıya düşen saksı. 2_ Kaydıraktan kayan çocuk. 3_ Yokuştan aşağıya yuvarlanan kaya 4_ Kalkış yapan uçak hızlanan hareket yapıyordur.

8 YER DEĞİŞTİRME Yer Değiştirme= Son konum- İlk Konum= Alınan yol

9 KUVVET İTME- ÇEKMEDİR Duran bir cismi hareket ettiren Hareket eden bir cismi durduran Cismin hızında,yönünde ve şeklinde değişiklik yapabilen etkiye KUVVET denir.

10 MIKNATIS Demir, kobalt, nikelden yapılan maddeleri kendine çeker. Bu tür maddelerden yapılan çivi, toplu iğne, ataş, raptiye gibi maddeler mıknatıs tarafından çekilir. Ağaç, cam, alüminyum, plastik gibi maddeler mıknatıs tarafından çekilmez

11 ÖNEMLİ BİLGİ Hareket bir varlığın başka bir varlığa göre yer değiştirmesidir. Bir başka deyişle : bir varlığın sabit kabul edilen bir noktaya göre yer değiştirmesine ‘’ hareket’’ denir. Cismin hareketi sırasında seçilen sabit noktaya ise ‘’ başlangıç noktası’’ denir.

12 ÖNEMLİ NOT Eğer bir mıknatıs parçalanırsa, çok sayıda küçük mıknatıs elde edilir. Elde edilen her mıknatısın da parçalanmadan önce yine olduğu gibi itme ve çekme özelliğine sahip iki kutbu bulunuyor.

13


"K UVVET VE H AREKET. K UVVET VE H AREKET İtme ÇekmeBükme Sıkışma Kuvvet ve Hareket KUVVET UYGULUYARAK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları