Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KUVVET VE HAREKET FEN VE TEKNOLAJİ. HAREKET Konumda meydana gelen değişiklik. Yer değiştirme. Bir cisim, hareketsiz olduğu farz edilen bir noktaya göre.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KUVVET VE HAREKET FEN VE TEKNOLAJİ. HAREKET Konumda meydana gelen değişiklik. Yer değiştirme. Bir cisim, hareketsiz olduğu farz edilen bir noktaya göre."— Sunum transkripti:

1 KUVVET VE HAREKET FEN VE TEKNOLAJİ

2 HAREKET Konumda meydana gelen değişiklik. Yer değiştirme. Bir cisim, hareketsiz olduğu farz edilen bir noktaya göre bulunduğu yeri değiştiriyorsa, bu cisim hareket halindedir.

3

4 İTME ÇEKME İtme kuvveti, Newton'un ikinci ve üçüncü kanunları tarafından nicel olarak tanımlanan bir tepki kuvvetidir. Bir sistem kütleyi tek yönde harekete geçirdiğinde ya da ivmelendirdiğinde, ivmelenen kütle eşit büyüklükte ama sisteme zıt yönde bir kuvvet oluşturacaktır Çekme, metal malzemenin sıcak ya da soğuk halde kalıplarda işlenerek biçimlen­dirilmesi.

5 Bu resim çekme ile ilgili.

6 Bu resim itme ile ilgili.

7 YÖN DEĞİŞTİRME Hareket sırasında cismin yönü değişiyorsa, cismin yaptığı harekete yönü değişen hareket adı verilir.

8

9 KUVVET Hareket eden bir cismi durduran duran cismi hareket ettiren, cisimlerin şekil, yön ve doğrultularını değiştiren veya cisimleri döndürebilen etkiye kuvvet denir. kuvvet etkisini itme veya çekme şeklinde gösterir.

10

11 BOŞLUK DOLDURMA Çok basit korkmayın Hemen

12 1- Hızlı tren istasyona yaklaşırken.…………. hareketi yapar. 2- Salıncakta sallanan çocuk ………….. hareketi yapar. 3- Yolda giden bir otomobil sola dönerse ………….........hareketi yapar. 4- Hareket eden bir otomobilin tekerleği …………………. yapar. 5- …………….cisimlerde şekil değişikliği yapar. 6- Dolabın kapağını açarken ………… kuvveti uygularız. 7- Saatin sarkacı …………..hareketi yapar. yavaşlayan sallanama yön değiştirme dönme hareketi Kuvvet çekme sallanma


"KUVVET VE HAREKET FEN VE TEKNOLAJİ. HAREKET Konumda meydana gelen değişiklik. Yer değiştirme. Bir cisim, hareketsiz olduğu farz edilen bir noktaya göre." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları