Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU. Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU. Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda."— Sunum transkripti:

1 3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU

2

3 Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda beklemediğiniz bir sonuçla karşı karşıya geldiyseniz açıklayınız. Cevap 1: Amaçlarıma yeterince ulaşamadım. Ulaşabildiğim kadarına ise deney ve gözlem yaparak ulaştım. Biz projedeki amacımızın oradaki çocukları fen ve matematik etkinliğinde gözlemlememiz olarak söylenmişti. Ama bizim gittiğimiz okuldaki yaş grubu küçük olduğu için biz yeterince fen ve matematik alanında o çocukları gözlemleyemedik.

4 Soru 2: Proje amaçlarınıza tam olarak ulaştığınıza nasıl kanaat getirdiniz? Cevap 2: Artık kendi ülkemdeki okullar ile gittiğimiz ülkenin okulları arasındaki farkları, kendi ülkemde nasıl daha iyi bir şekilde eğitim vereceğimi biliyorum. Ve sorulan sorulara artık açık ve net bir şekilde cevap veriyorum.

5

6 Soru 3:Proje katılımcısı olarak sizin için hangi ön hazırlık faaliyetleri yapılmıştır? Bu hazırlık faaliyetleri kim tarafından yapılmıştır? Hazırlık faaliyetlerinin yararlı olduğu kanaatine nasıl vardınız? Cevap 3: Projenin ilk aşamasında bize ilk olarak proje hakkında bilgi verildi. Daha sonra öğretmenlerimiz ve müdür yardımcımız tarafından mülakata tâbi tutulduk. Sonra uzman öğretmen tarafından İngilizce kursu aldık. İngilizce kursundan sonra uzman öğretmenimiz tarafından fen ve matematik etkinliği ile ilgili seminerler verildi. Bu verilen tüm eğitimler uzman öğretmenler ve müdür yardımcımız tarafından bize verildi. Ve verilen tüm eğitimler sayesinde yurt dışına gittiğimiz zaman fazla zorlanmadık. Çünkü hem dil anlamında hem de meslek dersleri konusunda yeterince bilgi aldığımız için fazla zorlanmadık.

7 Soru 4: Proje döneminde karşılaştığınız sorunları ve bu sorunları nasıl çözdüğünüzü açıklayınız. Cevap 4: Proje döneminde en çok sorun yaşadığımız olaylar; staj yaptığımız okulda ki çocukların yaş grubunun küçük olması ve okul personellerinin dilleri ile bizim dilimizin farklı olmasıydı. Çünkü küçük yaş grubu olmalarından dolayı yeterince gözlem yapamadık ve dil farklı olduğu için anlaşmamız biraz sorun oldu. Fakat dil konusunda İngilizcesi iyi olan arkadaşlarımız sayesinde dil sorununu yeterince olmasa bile ortadan kaldırabilmiştik. Yaş grubunun küçük olması sorununu ise kuruluştaki personeller sayesinde elimizden geldiğince fen ve matematik etkinliğini basitleştirerek küçük yaş grubuna uygulayarak çözmeye çalıştık.

8

9 Soru 5: Proje içinde gerçekleşen faaliyetlerde ne tür çalışma programları uygulanmıştır? Katılımcı kuruluşlarla nasıl iletişim kurdunuz ve nasıl işbirliği yaptınız? Amaçladığınız faaliyetler ile gerçekleşen faaliyetler arasında fark var mıydı? Açıklayınız. Cevap 5: Proje içinde gerçekleşen faaliyetlerde staj programı uygulanmıştır. Katılımcı kuruluşlar ile hem yabancı dil öğretmeni hem de yabancı dili iyi olan arkadaşlar sayesinde iletişim kurabildik. Yine o arkadaşlar sayesinde iş birliği yapabilmemiz kolaylaştı. Amaçladığımız faaliyetler ile gerçekleşen faaliyetler arasında tabi ki fark vardı. Bunlardan en önemlisi bizim fen ve matematik etkinliği uygulamamız gereken yaş grubunun büyük olması gerekiyordu fakat bize verilen sınıfın yaş grubu küçüktü. Fakat kuruluştaki personeller sayesinde uygulamamız gereken etkinliği küçük yaşa göre olacak şekilde basitleştirerek uygulamaya çalıştık.

10 Soru 6: Proje katılımcıları başvuru formunda belirlediğiniz katılımcılar mıydı? Cevap 6: Evet proje katılımcıları başvuru formunda belirlenen kişilerdi. Asil kişilerde sorun olmadığı için yedek katılımcılara gerek kalmadı.

11

12 Soru 7: Projenin gerektirdiği eğitim programı ve diğer programlara uyuldu mu? Programa uyulmadıysa nedenlerini açıklayınız. Cevap 7: Staj programına elimizden geldiği kadarıyla uyulmaya çalışıldı. Belirli saatlerde ve günlerde belirlenen okullara gidilip staj görevi yerine getirildi.

13

14 Soru 8: Bu proje, katılımcı olarak sizde ve katılan kurumlarda ne gibi bir etki yaratmıştır? Cevap 8: Öncelikle bizdeki etkisi orada gördüklerimizle, öğrendiklerimizle bizim kendi ülkemizde uygulanan eğitimleri karşılaştırmamıza, aradaki farkları bulup, yeni şeyler keşfetmemize sebep oldu. Kuruluş için ise bizim yaptığımız onlarda olmayan yeni şeyleri görüp, öğrenip kendi okullarında uygulamalarına etkisi oldu.

15 Soru 9: Katılımcı kuruluşlarla daha sonraki projeler içinde işbirliği yapmayı düşünüyor musunuz? Açıklayınız. Cevap 9: Katılımcı kuruluşlar ellerinden geldikleri kadar bizim yeni şeyler öğrenmemize, stajımızı düzgün bir şekilde tamamlamamıza yardımcı oldular. Tabi bu iyi şeylerin yanında projemizin daha iyi geçmesi için daha fazla şeyler yapılabilirdi. Ama her şeye rağmen yeni projelerde yeni kuruluşlarla buluşmak daha güzeldir düşüncesindeyiz.

16

17 Soru 10: Lütfen Erasmus+ projelerinin uygulanması ve yönetimi alanında Ulusal Ajans veya Avrupa Komisyonuna aktarmak istediğiniz görüşleri belirtiniz. Cevap 10: Hazırlanan projeler çok güzel projelerdir. Fakat buradaki planlar ile oradaki planlar aynı olmadığı için çok fazla sorun çıkabilmektedir. Bu yüzden projelerinin planlarının daha elverişli geçebilecek şekilde olmasını arz ederiz.

18

19 Soru 11: Bu projeye nasıl seçildiniz? Proje faaliyetleri sonucunda memnuniyet derecenizi lütfen açıklayınız. Cevap 11: Okulda öğretmenlerimiz tarafından yapılan mülakatlar ve sınavlar sonucu seçildik. Proje faaliyetlerinden çok memnun kaldık. Her şey için teşekkür ederiz.

20


"3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU. Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları