Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAP OTOMASYON SİSTEMİNDE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAP OTOMASYON SİSTEMİNDE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?"— Sunum transkripti:

1 OMÜ PROJE YÖNETİM OFİSİ BAP İDARİ BİRİMİ BENGÜ AKCAN ELMALI SEVİL SEZEN

2 BAP OTOMASYON SİSTEMİNDE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

3 Üniversitemiz web sayfasından (www. omu. edu
Üniversitemiz web sayfasından ( «Araştırma» başlığı altından Proje Yönetimi Ofisi web sayfasına giriş yapılır.

4 Proje Yönetimi Ofisi Sayfasında «Bilimsel Araştırma Projeleri Otomasyon Sistemine Giriş» butonu tıklanarak Otomasyon sayfasına giriş yapılır. .

5 Otomasyon sayfasında proje başvuruları ile ilgili genel bilgiler , duyurular formlar ve gerekli bilgiler var olup, Proje başvuruları ile ilgili «Otomasyonu giriş» butonu bu alanda bulunmaktadır.

6 Otomasyonu giriş butonu tıklandığında sisteme giriş için Giriş türü «Yürütücü» olarak işaretlenecek ve Proje yürütücüsünün OMU uzantılı kullanıcı adı ve şifresi sorulacaktır. Giriş butonu tıklandığında yürütücünün proje otomasyon sayfası karşısına çıkacaktır.

7 Otomasyon sistemine girdik. Başvuru nasıl yapılır?

8 AŞAMALAR 1- BİLGİLERİM’İN DÜZENLENMESİ 2-ÖZGEÇMİŞİM’İN DÜZENLENMESİ
3- YENİ PROJE BAŞVURUSU A- PROJE TÜRÜNÜN BELİRLENMESİ B- BAŞVURUNUN GİRİLMESİ

9 1. AŞAMA: BİLGİLERİM. Bilgilerim linkinde yer alan «Temel Bilgiler, Kadro Bilgileri ve Ödeme Bilgileri» alanları eksiksiz doldurulmalıdır.

10 2. AŞAMA: ÖZGEÇMİŞİM. Proje yürütücüsü ve Araştırmacılar için «TÜBİTAK ARBİS Özgeçmiş Formu» doldurulması mecburi olup, Açılan pencerede Online yükleyerek değil «Dosya yükleyerek» seçeneği kullanılarak kaydedilmelidir.

11 Özgeçmiş belgesi yüklendikten sonra «Kaydet» butonu ile sonraki sayfaya geçilmelidir.

12 3.AŞAMA: YENİ PROJE BAŞVURUSU
A-PROJE TÜRÜ SEÇİLMESİ. Yeni Proje başvurusu linki tıklanarak başvurulmak istenen proje türü işaretlenir. Ar-ge proje programlarında ve 1905 kodlu programlar her zaman başvuruya açık durumda olup, 1901, 1906,1907 ve 1911 kodlu programlar proje başvuru takvimine bağlı olarak açılmaktadır. Proje türü seçildikten sonra «Devam Et» butonu ile sonraki sayfaya geçilebilmektedir.

13 B- BAŞVURUNUN GİRİLMESİ
B- BAŞVURUNUN GİRİLMESİ. ÖRNEK: 1904-A YÜKSEKLİSANS TEZ PROJESİ BAŞVURUSU. İlgili program işaretlenerek açılan ara yüzde, belirlenen programla ilgili «Proje hazırlama aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar» okunur. Sayfanın sonunda bulunan«Devam et « butonu ile sonraki sayfaya geçilir.

14 Program ile ilgili önemli notlar okunarak «Şartları okudum ,devam et» butonu ile sonraki sayfaya geçilir.

15 1. ADIM GENEL BİLGİLER: Genel Bilgiler ve ilgili başlıkları » eksiksiz doldurulmalıdır. Proje başvurusuna sonra devam etmek istemesi durumunda ekranın sol alt köşesinde bulunan «Kaydet ve sonra devam» butonu tıklanarak sistemden çıkılmalıdır.

16 Genel Bilgiler ve ilgili başlıkları » eksiksiz doldurulmalıdır
Genel Bilgiler ve ilgili başlıkları » eksiksiz doldurulmalıdır. Bilgiler girildikten sonra «İleri» butonu ile diğer adıma geçilmelidir.

17 2. ADIM PROJE PERSONELİ: Proje Yürütücüsü (Tez projeleri için Tez Danışmanı) bilgileri otomatik olarak kaydedilmektedir. Projede görev alacak Araştırmacılar (Tez projeleri için Tez öğrencisi) bilgileri «Yeni Personel Ekle» veya «Veri tabanından Personel Ekle» butonu kullanılarak kaydedilmelidir. «Özgeçmiş gir» butonu ile Yürütücü ve araştırmacıların özgeçmişleri projeye eklenmelidir. Bilgiler tamamlandığında sağ alt köşede bulunan «İleri» butonu ile sonraki aşamaya geçilebilecektir.

18 3. ADIM BÜTÇE: Projede kullanılacak her türlü harcama bilgileri ilgili fasıllar altında detaylandırılarak belirtilmelidir. Malzemelerin hangi fasıllara ekleneceği konusunda belirsizlik yaşandığı durumda Birimimiz ile irtibata geçilmelidir.

19 Tabloda belirtilen harcama fasıllarının haricinde 1901 kodlu Araştırma ve Geliştirme Destekleme Programı Projeleri için «Personel Çalıştırma» faslı eklenmiştir. Bütçe adımı tamamlandığı takdirde «İleri» butonu ile sonraki sayfaya geçilebilmektedir.

20 4. ADIM EK DOSYALAR. Projenin İçeriği ve Konusuyla İlintili Olan her türlü belge bu alanda belirtilmelidir. İlgili belgeler başlıklar altında «Örnek şablon/dosya» butonu veya «Dosya yükle» butonu ile dışarıdan yüklenerek kaydedilebilmektedir.

21 İlgili alanlara yüklenecek belgelerin birden fazla olması durumunda belgelerin devamı ekranın alt kısmında bulunan «Diğer Dosyalar» alanına eklenmelidir. Belge birden fazla ise devamını «Diğer dosyalar» alanına yükleyiniz Belge birden fazla ise devamını «Diğer dosyalar» alanına yükleyiniz

22 İstenen belgelerin birden fazla olması durumunda veya projenin içeriği ve konusuyla İlintili Olmayan her türlü belge “Diğer Dosyalar” alanında belirtilmelidir. (örneğin: Diğer kamu kurum ve kuruluşlarından alınması zorunlu olan izin, onay ,yazı ,sözleşme vb.) belgeler «Dosya seç» butonu ile dışarıdan yüklenerek kaydedilmelidir.

23 Projenin değerlendirmeye alınabilmesi için 3 hakem önerisinde bulunulması gerekmektedir. Hakemler için ekranın sağ alt köşesinde bulunan “Yeni hakem ekle” ve “veri tabanında hakem ekle” şeçenekleri kullanılmalıdır Hakem bilgileri de girildikten sonra en son “Kaydet” butonu ile proje başvurusunu tamamlama aşamasına geçilmelidir.

24 Tamamlanma aşamasında proje “Projelerim “ sayfası “Taslaklar” bölümü içerisinde D0-Düzenleme aşamasında" durumuna gelir. Bu aşamada yine gerekli olduğu durumda yürütücü tarafından proje üzerinde düzenleme yapılabilir.

25 Son olarak Proje başvurusunu tamamlamak için sayfanın sağ tarafında yer alan “Gönder” tuşuna basılır. Ekrana gelen «Başarı ile yüklendi» mesajından sonra D-1 konumuna düşen proje artık BAP Birimi tarafından incelenmeye hazır durumdadır.

26 BAP Birimi projeyi teslim aldığı durumda proje artık D-2 (BAP Komisyonu belgeleri teslim aldı ve projeyi değerlendirmeyi kabul etti ) konumuna gelmiş demektir. Bu durumda yürütücü tarafından proje üzerinde herhangi bir değişiklik yapılamamaktadır. Projenin değerlendirilmesi ile ilgili süreç başlamış olup, bundan sonraki aşamalar yürütücü tarafından otomasyon sistemi üzerinden takip edilebilmektedir.

27 TEŞEKKÜR EDERİZ


"BAP OTOMASYON SİSTEMİNDE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları