Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bağcılar Rehberlik ve Araştırma Merkezi. Değerli Velimiz, Teog sürecinin en önemli aşamalarından biri olan Lise Tercih aşamasına gelmiş bulunmaktayız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bağcılar Rehberlik ve Araştırma Merkezi. Değerli Velimiz, Teog sürecinin en önemli aşamalarından biri olan Lise Tercih aşamasına gelmiş bulunmaktayız."— Sunum transkripti:

1 Bağcılar Rehberlik ve Araştırma Merkezi

2 Değerli Velimiz, Teog sürecinin en önemli aşamalarından biri olan Lise Tercih aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Amacımız; sizlerin tercih sürecinde doğru bilgiler vererek düzgün bir tercih yapmanızı sağlamaktır.

3 Sunum içerisinde ; Örnek sınav sonuç belgesi Genel tercih bilgileri Özel okul tercihleri/Teşvik Başvuruları Güzel Sanatlar ve Spor lisesi başvuruları. Tercih listesi Tercih sıralaması yaparken dikkat edilecekler Nakiller. Çevremizdeki okullar hakkında bilgiler Tercih önerileri yer almaktadır.

4 Örnek Sınav Sonuç Belgesi

5 Haziran ayı son haftası öğrencilerinizin lise giriş puanı belli olacaktır. Lise giriş puanları 0 ile 500.000 puan arasında olacaktır. Sınav sonuç belgesinde yüzdelik dilim kısmı tercihler için en önemli kriter olacaktır. (il ve ülke geneli yüzdelik dilimi) Sınav sonuç belgesinde yer alan Tercih Güvenlik Numarası olmadan sisteme giriş yapılamaz.

6 Genel Tercih Bilgileri Haziran başı 2. puanlar(karne notu) açıklanır. Haziran sonu Lise Giriş Puanı ve lise kontenjanları açıklanır. ……………………. tercih dönemi başlar. 25 tercih hakkımız var. Tercihler e-okulda yapılıp herhangi bir ortaokul müdürlüğüne onaylatılacak.(Tatile gidenler gittikleri yerdeki bir ortaokula da onaylatabilir)

7 Özel Okul Başvuruları/Teşvik Bursu “ Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım” şeklindeki tercihi e-okul üzerinden seçen öğrencilere herhangi bir okul tercih ekranı açılmayacak ve özel okullara kesin kayıt yaptıranlar da tercih sistemi içerisinde yer almayacak.  Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım  Tercih Yapmak İstiyorum Not: Velilerimiz Özel okullar için Devlet teşvik bursuna başvurabilir.

8 Güzel Sanatlar/Spor Liseleri Başvuruları Tercih dönemi öncesinde istekli öğrenciler güzel sanatlar ve spor liselerinin yetenek sınavlarına başvurabilir. Bu sınavları kazanamayan öğrenciler de TEOG Tercih başvurusunda bulunabilir. Bu liselere giriş/sınav şartları için rehberlik servisinden yardım alabilirsiniz.

9 Tercih Süreci Önemli Bilgiler Taban puan: Bir liseye giren son öğrencinin aldığı puan (örneğin 426,350) her yıl değişmektedir. Yüzdelik Dilim: Ülke ve il genelindeki sıralamadır. (örneğin %13,8) Çok önemli: Tercih sürecinde yüzdelik dilime göre tercih yapmak daha sağlıklı bir yoldur. Taban puan yıldan yıla değişiklik gösterdiği için güvenli sonuçlar vermeyebilir.

10 Yüzdelik dilim aralığı da var.

11 Tercih edilecek okullarda; 1- Çocuğunuzun bireysel özellikleri/yetenekleri 2- Puan/yüzdelik dilim 3- Okul Türü 4- Ulaşım 5- Okul imkanları ve çevre ÖNEMLİDİR.

12 İDEAL TERCİH LİSTESİ 25 Tercihi 3 grup halinde yapabiliriz: 1. grup: Yüzdelik dilimimizden +5 fazla yüzdelik dilimi olan okullara kadar 5-7 arası lise tercihi 2. grup: Yüzdelik dilimimizle eşdeğer veya +- 3 dilim daha düşük ve daha yüksek olan okullar 12-14 lise tercihi 3.Grup: Yüzdelik dilimimizden -10 aşağı dilime kadar inen güvenli/garanti tercih grubu 4-8 lise tercihi Not: yukarıdaki gruplama tavsiye niteliğindedir. Puanınıza ve ilginize göre listenizi daha farklı bir şekilde de yapabilirsiniz.

13 Tercih Onay İşlemleri E-okulda tercih işlemlerinden giriş yapılır. Belirlediğiniz okulların kodlarını girerek tercih listesi doldurulur. Onay işlemleri için herhangi bir ortaokul müdürlüğüne başvurulur. Tercih işlemini okula onaylatmayanların tercihleri yapılmamış sayılacaktır. Herhangi bir tercih yapmayan, tercihlerine giremeyen öğrenciler Açık öğretim Lisesine otomatik kayıt olacaktır.

14 Nakiller Genel yerleştirme sonrasındaki hafta yerleştiği liseyi değiştirmek isteyenler için nakil dönemi başlar. Yerleşenlere 3 sefer 3 tercihlik nakil hakkı verilir. Açıköğretime alınanlar için en son 1 kere 3 tercihlik nakil hakkı verilir. Önemli Not: Nakil haftalarını iyi takip etmeniz çocuğunuzun daha iyi bir liseye geçmesini sağlayabilir. Boş Kontenjanlara e-okul sisteminden bakılacaktır.

15 Tercih Süreci Önerilerimiz ÇOCUĞUNUZA GİTMEYECEĞİ OKULU YAZDIRMAYIN UNUTMAYIN Kİ NAKİLLERLE BAŞKA BİR OKULA GEÇECEĞİ KESİN DEĞİL. ÇOCUKLARINIZIN HANGİ OKULA GİTMEK İSTEDİKLERİNİ DİKKATE ALIN AMA BÜTÜN KARARI ÇOCUĞUNUZA BIRAKMAYIN,ORTAK BİR KARAR VERMEYE ÇALIŞIN. OKUL TERCİHİNDE SORUMLULUĞU TEK BAŞINA ÇOCUĞA YÜKLEMEYİN, SİZ DE TEK BAŞINIZA SORUMLULUĞU ALMAYIN.BÖYLECE SONUCUN SORUMLULUĞUNU PAYLAŞMIŞ OLURSUNUZ.

16 Tercih Süreci Önerilerimiz TERCİH LİSTENİZDE YER ALAN OKULLARI İYİCE TANIMADAN TERCİH BİLDİRMEYİN. OKULUN EVE YAKINLIĞI ÇOK ÖNEMLİ UNUTMAYIN Kİ SENE BOYUNCA ÇOCUĞUNUZ O YOLLARDA GİDİP GELECEK. OKULLARI ARAŞTIRMAK İÇİN TERCİH GÜNLERİNİ BEKLEMEYİN ACELE TERCİH YAPMAK,İSTEMEDİĞİNİZ SONUÇLARA YOL AÇABİLİR

17 Tercih Süreci Önerilerimiz OKULLARI ZİYARET ETMEK,OKUYAN ÖĞRENCİLERLE TEMAS KURMAK,ÖĞRETMENLERDEN BİLGİ ALMAK,İNTERNETTEN ARAŞTIRMA YAPMAK OKULLARI TANIMAK İÇİN YAPABİLECEKLERİNİZDEN BAZILARI. MESLEK LİSESİ TERCİH YAPARKEN LİSEDE HANGİ ALANLARIN OLDUĞUNU İYİCE ARAŞTIRIN(megep.meb.gov.tr)

18 Tercih Rehberliği Okulunuzdaki Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servislerinden İlçede kurulacak tercih danışma komisyonlarından, Özel kurumların tercih danışma merkezlerinden Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesindeki Tercih bilgilendirme sayfalarından tercih rehberliği alabilirsiniz.

19 Bağcılardaki anadolu liseleri

20 Bağcılardaki meslek liseleri

21

22 Bağcılar imam hatip liseleri


"Bağcılar Rehberlik ve Araştırma Merkezi. Değerli Velimiz, Teog sürecinin en önemli aşamalarından biri olan Lise Tercih aşamasına gelmiş bulunmaktayız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları