Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CAM NASIL ÜRETİLİR? ÜRETİLİRKEN HANGİ AŞAMALARDAN GEÇER?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CAM NASIL ÜRETİLİR? ÜRETİLİRKEN HANGİ AŞAMALARDAN GEÇER?"— Sunum transkripti:

1 CAM NASIL ÜRETİLİR? ÜRETİLİRKEN HANGİ AŞAMALARDAN GEÇER?
SOSYAL BİLGİLER CAM NASIL ÜRETİLİR? ÜRETİLİRKEN HANGİ AŞAMALARDAN GEÇER?

2 CAM HAKKINDA BİLGİLER Camın ilk olarak Mısırlılar ve Finikeliler tarafından İ.Ö. 2. yüzyılda üretildiği söylense de Mezopotamya'da bulunan ilk cam örneklerinin tarihi İ.Ö. 3. yüzyıla dayanmaktadır. Cam eski zamanlarda çoğu kez kralların himayesinde ve krala bağlı olarak faaliyet gösteren atölyelerde veya zengin müşterilerin gereksinimlerini karşılamak amacıyla üretilmiştir.

3 Bununla beraber ilk günden beri değerli taşlara ve insan eliyle yapılmış madeni eşyalara alternatif olarak üretilmiş ve kullanılmıştır.

4 Dönemi'nden itibaren hemen hemen tüm cam eşyaların üretiminde taş maden ve seramik eşyalar taklit edilmiştir. M.Ö ile M.Ö 4000 yılları arasında cam ilk kez dekoratif küçük boncuklar olarak kullanılıyordu. Doğu Akdeniz bölgesindeki ilk cam bulgularına Antalya’nın Kaş ilçesi yakınlarında İ.Ö yılı civarında bir ticaret gemisinin kargo bölümünde rastlanıyor.

5 CAM ÜRETİLİRKEN HANGİ AŞAMALARDAN GEÇER?
Cam yapımının ilk basamağı doğru maddelerin uygun oranda bir araya getirilmesidir. Günlük hayatımızda karşımıza çıkan ve camın hammaddesini oluşturan maddeler kum,soda ve kireçtir. Kum cam yapımında ana malzemedir..

6 Soda düşük sıcaklıkta akıcı hale gelmesini sağlar
Soda düşük sıcaklıkta akıcı hale gelmesini sağlar. Kireçse kimyasal etkilere dayanıklılığını artırır. Bir araya getirilen bu maddeler 15000C’deki fırınlarda eritme işlemine tabi tutulur

7 TEŞEKKÜRLER

8 HAZIRLAYAN: MİNE GÜNEYCE


"CAM NASIL ÜRETİLİR? ÜRETİLİRKEN HANGİ AŞAMALARDAN GEÇER?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları