Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Top Industrial Managers for Europe Association Avrupa kültürüyle donatılmış, yüksek standartlarda mühendislik eğitimi almış, çift yüksek lisans diplomalı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Top Industrial Managers for Europe Association Avrupa kültürüyle donatılmış, yüksek standartlarda mühendislik eğitimi almış, çift yüksek lisans diplomalı."— Sunum transkripti:

1

2 Top Industrial Managers for Europe Association Avrupa kültürüyle donatılmış, yüksek standartlarda mühendislik eğitimi almış, çift yüksek lisans diplomalı mühendisler yetiştirmeyi ve üye üniversiteler arasında bilimsel araştırma dahil her türlü işbirliğini hedefleyen ve Avrupa’nın önemli üniversitelerinin üye olduğu bir networktür.

3 Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere, dünyanın pek çok yerindeki üniversitelerin koordinasyon içinde bulunup, birbirini tanıması. Öğrencilerin yüksek lisans eğitimleri boyunca farklı ülkelerin ileri gelen teknik üniversitelerinde bilimsel çalışmalara katılma ve gözlemleme imkanı bulmaları. Yüksek lisans öğrencilerinin farklı ülkelerin kültürlerine aşina olup, global bir vizyon kazanması. Sağladığı Avantajlar:

4 Ülke ekonomisine gelecekte yön verecek bu kişilerin farklı ekonomileri tanımaları ve bu sayede ekonomik bakış açılarının küreselleşmesi. Ve tabii ki küresel bir dünyada önemli bir avantaj olacak olan çift yüksek lisans diplomalı yüksek mühendis olma olanağını sağlaması.

5 TIME Üyesi Üniversiteler: Almanya (7) Avusturya (1) Belçika (4) Danimarka (1) İspanya (3) Finlandiya (1) Rusya (1) Hollanda (1) Fransa (7) İngiltere (1) Yunanistan (1) İtalya (4) Norveç (1) Polonya (1) İsveç (3) İsviçre (2) Türkiye (1)

6

7 Almanya: Rheinisch-Westfahlische Technische Hochshule Aachen Technischen Universitat Berlin Technische Universitat Darmstadt Technische Universitat Dresden Technische Universitat Münschen Friedrich – Alexander Universitat Erlangen – Nümberg Üniversitat Stuttgart Avusturya: Technische Universitat Wien TIME Üyesi Üniversiteler:

8 Belçika: Faculte Polytechnique de Mons Universite Catholique de Louvain la Neuve Universite de Lieges Universite Libre de Bruxelles İspanya: Universitat Politecnica de Catalunya Universitat Politecnica de Madrid Universitat Pontificia Comillas Finlandiya: Helsinki University of Technology

9 Fransa: Ecole Centrale Lille Ecole Centrale Lyon Ecole Centrale Nantes Ecole Centrale Paris Ecole Nationale Superieure des Techniques Avancees Ecole Superieure d’Electricite Ecole Nationale Superieure de I’Aeronautique et de I’Espace İngiltere : Queen’s University Belfast Yunanistan: Ethniko Metsovio Polytechnio Athina

10 İtalya: Politecnico di Milano Politecnico di Torino Universita Degli Studi di Padova Universita Degli Studi di Trento Danimarka: Danmarks Tekniske Universitet Norveç: Norges Teknisk–Naturvitenskapelige Universitet Hollanda: Technische Universiteit Eindhoven Portekiz: Instituto Superior Tecnico Lisboa

11 Rusya: Bauman Moscow State Technical University İsveç: Chalmers Tekniska Högskola Kungl Tekniska Högskolan Lunds Tekniska Högskola İsviçre: Ecole Polytechnique Federale de Lausanne Eidgenössische Technische Hochschule Zürich Türkiye: İstanbul Teknik Üniversitesi

12  İ.T.Ü. TIME üyesi olan tek Türk üniversitesidir.

13  1988 yılında kurulan TIME ağı, 1989 yılından itibaren çeşitli üniversiteler dahilinde öğrenci değişimine başlamıştır.

14 TIME ağı içinde olan üniversitelerin öğrenci değişimine ait aldıkları ve gönderdikleri öğrenci sayıları:

15 ÜlkeÜniversiteGönderdiği Öğr.Kabul Ettiği Öğr. Avusturya Technische Universitat Wien515 Belçika Faculte Polytechnique de Mons2012 Universite Catholique de Louvain la Neuve32 Universite Libre de Bruxelles2215 Universite de Lieges11 Almanya Rheinisch-Westfahlische Technische Hochschule Aachen2251 Technischen Universitat Berlin00 Technische Universitat Darmstadt3066 Technische Universitat Dresden00 Technische Universitat München6024 Friedrich-Alexander-Universitat Erlangen Nürnberg00 Universitat Stuttgart3043 İspanya Universitat Politecnica de Catalunya6017 Universidad Politecnica de Madrid11888 UniversidadPontificia Comillas368

16 ÜlkeÜniversiteGönderdiği Öğr.Kabul Ettiği Öğr. Fransa Ecole Centrale Lille3811 Ecole Centrale Lyon7146 Ecole Centrale Nantes1010 Ecole Centrale Paris268275 Ecole Nationale Superieure des Techniques Avancees841 Ecole Superieure d'Electricite613 Ecole Nationale Superieure de I'Aeronautique et de I'Espace534 Finlandiya Helsinki University of Technology21 Yunanistan Ethniko Metsovio Polytechnico Athina20 İtalya Politechnico di Milano14267 Politechnico di Torino3210 Norveç Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet114 Hollanda Technische Universiteit Eindhoven01

17 ÜlkeÜniversiteGönderdiği Öğr. Kabul Ettiği Öğr. Portekiz Instituto Superior Tecnico Lisboa61 Rusya Bauman Moscow State Technical University02 İsveç Chalmers Tekniska Högskola00 Kungl Techniska Högskolan2146 Lunds Tekniska Högskola00 İngiltere Queen's University Belfast00

18  17 Mayıs 2002 tarihinde Paris’de yapılan toplantı ile 1000. TIME “double degree” diplomasını kutlayan TIME Topluluğu, bu güne kadar Avrupa çapında 1032 öğrencinin değişim programına dahil olmasını sağlamıştır.  TIME’ın kuruluşundan beri aktif olarak içinde yer alan üniversitelerden olan Ecole Centrale Paris ve Politecnico di Milano bugüne kadar sırası ile 269 ve 142 öğrencisini TIME üyesi üniversiteler arasında değişim programına dahil etmiştir. Ayrıca Universidad Politecnica de Madrid de 118 öğrenci ile bu üniversiteleri takip etmektedir.

19  Yabancı üniversitelerden gelen öğrencileri kabul ederek ev sahipliği yapan üniversiteler arasında ise yine Ecole Centrale Paris 275 yabancı öğrenciyi kabul ederek başı çekmektedir. Ecole Centrale Paris’yi 88 öğrenci ile Universidad Politecnica de Madrid, 67 öğrenci ile Politecnico di Milano izlemektedir.

20  TIME programına dahil bir öğrenci, kendi yüksek lisans programının bir yılına karşılık yabancı bir üniversitede iki yıl bulunacaktır.  Buna ek olarak kendi üniversitesinde de 1 yıl geçirecek ve bu süreçlerin sonunda başarılı olması halinde iki üniversiteden birden master diploması alacaktır.  Sistem eğitim kurumlarının karşılıklı işbirliği esasına göre işlemektedir. Sistem:

21  Her üniversitenin öğrenci kabulünde kıstasları ve şartları farklıdır ve öğrenci bu şartları sağlıyor ise kabul edilecektir.  İki yıllık yurt dışı süresinin eğitim periyodu içerisindeki zamanlaması ve tezin yapılış yeri ve şekli de iki enstitünün/fakültenin karşılıklı işbirliği sonucu kararlaştırılmaktadır.

22 Öğrencinin kendi üniversitesinde master programına kayıt olmasının akabinde yurtdışındaki üniversiteye gitmesi ve orada kaldığı 2 yılın sonunda yaptığı çalışmaların eksik kalan yönlerini (tezin bir kısmı yada bütünü yada varsa kalan dersler) tamamlamak için kalan 1 yılını kendi üniversitesine dönerek tamamlaması durumu. Öğrencinin kendi üniversitesinde master programına kayıt olup 1 yılı tamamladıktan sonra 2 yıllık süreç için anlaşmanın yapıldığı üniversiteye gitmesi durumunu içeren sistem. İTÜ’nün Uygulamayı Düşündüğü İşleyiş:

23 Öğrencinin lisans eğitimini bitirmesine 1 yıl kala, 2 yıllık süreç için anlaşmanın yapıldığı üniversiteye gönderilmesi ve sürenin sonunda geri dönüp lisans eğitimini bitirmesi. Lisans eğitiminin ardından otomatikman kendi üniversitesinde master programına kabul edilmesi ve yurt dışında aldığı derslerin kredisinin bu master programında sayılması durumunu içeren sistem. İTÜ’nün Uygulamayı Düşündüğü İşleyiş (devam):

24 Teşekkürler, Prof. Dr. Hasan SAYGIN sayginh@itu.edu.tr


"Top Industrial Managers for Europe Association Avrupa kültürüyle donatılmış, yüksek standartlarda mühendislik eğitimi almış, çift yüksek lisans diplomalı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları