Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu"— Sunum transkripti:

1 Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu
Hazırlayan : Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ayşegül Gekiş

2 EBA Nedir ? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 

3 Eba FATİH projesinin bir parçası olarak oluşturulmuş çevirim içi sosyal eğitim platformudur. Bu platformun amacı bilgi teknolojilerinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmaktadır ve geliştirilmeye devam etmektedir.

4 Öğretmen ve öğrenciler başta olmak üzere eğitimin tüm paydaşları için tasarlanan EBA;
Farklı, zengin ve eğitici içerikler sunmak, Bilişim kültürünü yaygınlaştırarak eğitimde kullanılmasını sağlamak, İçerikle ilgili ihtiyaçlarınıza cevap vermek, Sosyal ağ yapısıyla bilgi alışverişinde bulunmak, Zengin ve gittikçe büyüyen arşiviyle derslere katkı sağlamak, Bilgiyi öğrenirken aynı zamanda yeniden yapılandırabilmek ve bilgiden bilgi üretmek, Farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sahip öğrencileri de kapsamak, Bütün öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerini sağlamak, Teknolojiyi bir amaç olarak değil bir araç olarak kullanmak amacıyla tasarlanan sosyal bir eğitim platformudur.

5 EBA GİRİŞ Adım 1 Tarayıcınızın adres çubuğuna yazınız.

6 EBA GİRİŞ Adım3 Adım2 1 2 Ekranın sağ üst kısmında bulunan giriş butonuna basınız 3 Kullanıcı adınız TC kimlik numaranızdır. Şifreniz ise okulumuzdan temin edebilirsiniz. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdikten sonra GİRİŞ butonuna basınız.

7 EBA GİRİŞ Sayfanın sağ üst köşesindeki “Giriş” butonunun yerinde ad ve soyadımızın görünüyor olması EBA’ya başarıyla giriş yaptığımızı gösterir. Böylece artık EBA’dan dilediğimiz gibi faydalanabiliriz.

8 EBA Modulleri EBA DERS E-dergi E-kitap Video Ses Görsel E-doküman
Yarışma İçerik üretimi Eba dosya E-kurs

9 Eba Ders Bu modul de ders konuları, sınavlar, kitaplar, okul bilgileri, nereden ne kadar puan aldığın ile iligi bilgilere buradan erişebilirsiniz.

10 E-Dergi E-Dergi modülü birbirinden bağımsız eğitime yardımcı dergilere dijital olarak ulaşabilmek ve okul ağı içerisinde veya her yerden ücretsiz olarak kullanıma sunmak amacıyla tasarlanan bir modüldür.

11 E-Kitap Elektronik olarak yayınlanmış ders kitaplarına buradan ulaşabilirsiniz. E-Kitap modülü derslerde kullanılan ders kitaplarını e-kitap olarak PDF haliyle tabletlere veya tahtaya indirebilme ve buralarda kullanabilme amacıyla tasarlanan bir modüldür.

12 Video Öğretici videolara buradan ulaşabilirsiniz. Aynı zaman da ders konu anlatımlarının videolarına buradan ulaşabilirsiniz. Video modülü derslerde gösterebilecek eğitsel amaçlı videoları tek adreste sunmak için tasarlandı. Ders destek, kişisel gelişim, belgesel, çizgi film, rehberlik, meslekî eğitim gibi alanlarda bireysel ve toplu öğrenmeyi destekleyen video programlarının yer aldığı modüldür. Öğretmen ve öğrencilerimizin göndereceği videolarla daha da zenginleşmektedir.

13 Ses Ses tabanlı ders destek, kişisel gelişim, tarih ve kültür programları, sesli kitaplar, yabancı dil dinleme metinlerini tabletlere veya müzik çalarlara indirme imkanı sunan bir modüldür.

14 Görsel Ders Görsellerine ve Clip-Art resimlerine buradan ulaşabilirsiniz. Eğitimi daha görsel hale getirmek için öğretmen, öğrenci ve velilerin kullanımına açılan bir modüldür. Amacı kültürel mirasımızı elektronik fotoğraflar aracılığıyla nesilden nesle aktarmaktır.

15 Doküman Derslerle ilgili belge(.doc-.docx) , sunum(.ppt-.pptx) ,tanışabilir belge(.pdf) dosyalarına buradan ulaşabilirsiniz.

16 Yarışma Düzenlenen aktif yarışmaları buradan görebilirsiniz. Başvuruları öğretmenler yapabilmektedir.

17 İçerik Üretimi Kolay ve dinamik bir şekilde online sunumlar hazırlamanızı sağlar. Etkileyici efektler ve özellikler ile herkese hitap eden sunumları online hazırlayabilir, bulut depolama alanınıza kaydedip sunumlarınıza her yerden ulaşabilirsiniz. Sunumlarınızı PDF olarak kaydedip çevrimdışı olarak her yere taşıyabilirsiniz.

18 Eba Dosya Öğretmen ve öğrencilerimiz için sunduğumuz bulut depolama platformudur. EBA Dosya; öğretmen ve öğrencilerin sunum, döküman, görsel, ses, video, ... gibi dosyalarını saklayabilecekleri ve birbirleri ile paylaşılabilecekleri bir uygulamadır.

19 Portaller Birbirinden bağımsız eğitim içeriklerini aynı adreste buluşturmak ve okul ağı içerisinde ücretsiz olarak kullanıma sunmak amacıyla tasarlanan bir modüldür

20 Paylaşım Eğitim Bilişim Ağı sizlerden gelen haber, medya ve görseller ile beslenmektedir. Göndermiş olduklarınız sizin adınızla yayınlanacak tüm Türkiye'de görüntülenebilecektir.

21 Dinlediğiniz için Teşekkürler


"Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları